دقت کافی در کیفیت و تنظیم محتوای آییننامهها ضروری است
اقتصاد ایران: ئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر لزوم دقت کافی در کیفیت و تنظیم محتوای آییننامهها گفت: لازم است با همکاری دبیرخانه دولت، نهادهای موازی را حذف و سرعت فرآیندها را افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از امور بینالملل و مدیریت دانش سازمان برنامه و بودجه کشور، نشست شورای معاونان سازمان برنامه و بودجه کشور با حضور دبیر هیأت دولت و رؤسای کمیسیونهای تخصصی دولت، روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف بررسی سازوکارهای تسریع و بهبود ارتباطات دوجانبه و تنظیم بهتر امور بهویژه تهیه و تدوین آئیننامههای دولت برگزار شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در این نشست با بیان اینکه همکاری بین سازمان و کمیسیونهای دولت بسیار مهم و حیاتی است، گفت: به همکاران خودم در سازمان توصیه میکنم که احساس کنید کار دبیرخانه و کمیسیونهای دولت، همان کار سازمان است و هر نوع پشتیبانی و اقدام لازم را انجام دهید. چراکه با توجه به جایگاه فرابخشی سازمان، کمیسیونهای دولت میتوانند بیشترین کمک را نسبت به امور تخصصی سازمان داشته باشند.
«سید حمید پورمحمدی» افزود: سازمان برنامه و بودجه، نقش مهمی در بسیاری از امور کشور دارد؛ اما مهمترین وظیفه و مطالبهای که اکنون بهویژه از سوی نمایندگان مجلس مطرح میشود، موضوع تدوین آئیننامههای برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۴ است.
وی گفت: یکی از اقدامات مهم و چشمگیر سازمان برنامه و بودجه در دولت چهاردهم، تدوین آئیننامههای بودجه ۱۴۰۴ پیش از آغاز سال جدید بوده است که در این خصوص، کمیسیونهای دولت و دبیرخانه نیز باید کمک کنند که در تصویب آئیننامهها تسریع شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر لزوم دقت کافی در کیفیت و تنظیم محتوای آئیننامهها، افزود: لازم است با همکاری دبیرخانه دولت، نهادهای موازی را حذف و سرعت فرایندها را افزایش داد.
وی سپس گفت: در بخش نظارت نیز سازمان برنامه و بودجه کشور با راهاندازی سامانه نظارت، میتواند به دستگاههای دولت و بهویژه دبیرخانه دولت کمک کند. همچنین رصدخانه اقتصادی و اجتماعی ایران در مؤسسه عالی آموزش و پژوهش برنامهریزی نیز میتواند مورد استفاده کمیسیونهای دولت قرار گیرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور تکیهگاه مهمی برای دولت و کشور است
دبیر هیأت دولت، نیز با تأکید بر بینظیر و در عین حال ضروری بودن این نشست، گفت: سازمان برنامه و بودجه کشور در دوره کنونی، دوران اوج خود را هم از جهت جایگاه در دولت و هم از جهت مدیران کارآمد سپری میکند.
«سید کامل تقوینژاد» افزود: تجربه حکمرانی در کشور به ما نشان داده است که سازمان برنامه و بودجه کشور، جایگاه مهمی در کشور دارد؛ چراکه با توجه به ظرفیت کارشناسی خود میتواند تصمیمهای جامعی بگیرد و هیچ سازمانی نمیتواند جای آن را بگیرد.
وی با بیان اینکه در برهههایی که سازمان برنامه و بودجه تضعیف شده، حکمرانی هم در کشور ضعیف شده است، گفت: این سازمان، تکیهگاه مهمی برای دولت و کشور بهحساب میآید. از سوی دیگر، دبیرخانه هیئت دولت نیز، بازوی فکری دولت است و اگر بخواهیم حکمرانی صحیح و خوب داشته باشیم، باید نظام تصمیمسازی در دولت را بهبود ببخشیم.
دبیر هیأت دولت افزود: هرچه دفتر دولت به سازمان برنامه و بودجه نزدیکتر باشد، تصمیمهای هیئت دولت، مطلوبتر و مؤثرتر خواهد بود. بنابراین باید در قالب احکام برنامه هفتم و تکالیف قانونی، مسیر را برای حل مسائل کلان و مهم کشور باز کنیم و هرچه سریعتر دولت از مسائل روزمره خارج شده و به مسائل مهم و راهبردی بپردازد.
تقوینژاد با تأکید بر لزوم ساماندهی شوراهای موازی، گفت: باید با این ساماندهی، از سپری شدن وقت و توان اعضای دولت در جلسات متعدد و موازی، جلوگیری شود.
وجه مشترک سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه هیأت دولت، عزم و اراده دو طرف بر تأمین منافع ملی است
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در جمعبندی این نشست گفت: این سازمان در خصوص ارتقای جایگاه شورای اقتصاد و کارآمدتر شدن شوراهای تخصصی، اقدامات مهمی را انجام داده و آماده است در این خصوص با کمیسیونهای دولت، بیش از پیش همکاری کند.
پورمحمدی افزود: وجه مشترک سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه هیئت دولت، عزم و اراده هر دو طرف بر تأمین منافع ملی است و در این راستا، کمیسیونهای تخصصی دولت میتوانند از ظرفیت کارشناسی امورهای تخصصی سازمان استفاده کنند و همکاران سازمان نیز در همه امور بهویژه در موضوعات چالشبرانگیز بین دستگاههای اجرایی، نقش مرجع تخصصی بیطرف را ایفا کنند.
در این نشست، دبیران کمیسیونهای تخصصی دولت و معاونان سازمان برنامه و بودجه کشور نیز دیدگاهها و نکات مرتبط با حوزه مسئولیت خود را مطرح کردند.