استاندار: مرکز همکاریهای علمی ایران و آفریقا در اصفهان تاسیس شود
اقتصاد ایران: اصفهان- استاندار خواستار تاسیس مرکز همکاریهای علمی، فناوری و نوآوری ایران و آفریقا در اصفهان شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمالینژاد عصر پنجشنبه در آئین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا استاندار اصفهان با اشاره به اینکه وجود صدها شرکت دانشبنیان، دهها دانشگاه معتبر و هزاران پژوهشگر و مخترع، اصفهان را به قطب علم و فناوری منطقه تبدیل کرده، اظهار کرد: فرهنگ غنی و زنده اصفهان، فرصتهای منحصر به فردی را برای ایجاد همکاریهای چندلایه با کشورهای آفریقایی فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در پیوند این ظرفیتها، میتوانیم الگویی الهامبخش از توسعه متوازن، مردمی و پایدار ترسیم کنیم.
استاندار اصفهان گفت: نخست، باید مرکز همکاریهای علمی، فناوری و نوآوری ایران و آفریقا در اصفهان تأسیس شود تا زمینه توسعه پروژههای مشترک در حوزههای نوین مانند سلامت دیجیتال، کشاورزی هوشمند و فناوریهای نوظهور فراهم آید.
جمالینژاد افزود: دوم، لازم است دبیرخانه دائمی دیپلماسی دانشگاهی و تبادل نخبگان علمی و فرهنگی ایجاد شود تا ارتباط گسترده میان دانشگاهها، مراکز هنری، صنایع خلاق و نسل جوان دو منطقه تسهیل شود.
وی ادامه داد: سوم، باید منطقه ویژه تجارت کالا و خدمات با مشارکت فعال بخش خصوصی اصفهان و آفریقا راهاندازی شود تا وابستگی به نظامهای مالی سلطهگر کاهش یابد و اقتصاد مقاومتی تقویت شود.
استاندار اصفهان اضافه کرد: چهارم، میتوان همکاریهای گردشگری، صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سلامت را تقویت کرد تا پیوندهای مردمی ارتقا یابد و ملتها با فرهنگهای یکدیگر آشنایی عمیقتری پیدا کنند.
وی گفت: پنجم، مشارکت در پروژههای کشاورزی سرزمینی، تأمین امنیت غذایی و تبادل فناوریهای بومیشده باید در دستور کار قرار گیرد تا توسعهای پایدار و متوازن حاصل شود.
استاندار اصفهان در ادامه، سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا را نمادی از اراده مشترک ملتها عنوان کرد که برای ساختن جهانی مبتنی بر عدالت، کرامت و همبستگی تلاش میکنند.
جمالینژاد افزود: امروز در پرتو نگاه تمدنی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران، روابط با قاره امید و ظرفیت یعنی آفریقا، نهتنها یک انتخاب سیاسی نیست، بلکه ضرورتی تاریخی، اخلاقی و آیندهنگرانه به شمار میآید.
وی گفت: رئیسجمهور کشورمان با تأکید بر بازگشت ملتها به خود و استقلال در مسیر پیشرفت، آفریقا را شریکی خوب و همسرنوشت برای ایران معرفی کردهاند.
استاندار تصریح کرد: این نگاه، ریشه در تجربه مشترک ما از استعمارستیزی، کرامتطلبی و تلاش برای دستیابی به نظمی انسانیتر دارد.
جمالینژاد خاطرنشان کرد: اصفهان که اسطورهای مهد ادیان و اقوام و گنجینه درخشان تمدن ایرانی اسلامی با بیش از یک هزار سال شکوه محسوب میشود، شهری است که گذشته و آینده را در هم آمیخته است.
وی گفت: از میدان امام و معماری تا صنایع دستی افسانهای و فرهنگ زندهاش، این شهر به درستی جایگاه ویژهای در جهان یافته است. امروز، اصفهان نهتنها شهر تاریخی در شاهراه ابریشم به شمار میرود، بلکه شهری آیندهنگر نیز محسوب میشود.
جمالینژاد خاطرنشان کرد: اما استان اصفهان تنها به شهر اصفهان محدود نمیشود، بلکه این استان ۱۰۴ شهر و بیش از یک هزار روستای بینظیر را در بر میگیرد و با دارا بودن هزاران مجموعه صنعتی بزرگ و متوسط و ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی فعال، یکی از ستونهای اصلی اقتصاد ملی کشور محسوب میشود.
جمالینژاد یادآور شد: ما در اصفهان با ایمان به اشتراکات تاریخی، اخلاقی و تمدنی میان ایران و ملتهای بزرگ آفریقا، آمادگی کامل داریم که این پیشنهادات را با همکاری وزارتخانههای ذیربط، اتاقهای بازرگانی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان به برنامههای عملیاتی تبدیل کنیم.
استاندار اصفهان افزود: ایمان دارم که امروز، جهان بیش از هر زمان دیگر به صدای ملتهایی نیاز دارد که بر کرامت، استقلال، عدالت، علم و همدلی تأکید دارند. ایران و آفریقا، اگر همصدا و همحرکت شوند، میتوانند نهتنها در توسعه اقتصادی و فناورانه، بلکه در شکلدهی به نظم نوین جهانی مبتنی بر معنویت و انسانیت، نقشی تاریخی ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین اختتامیه سومین اجلاس همکاریهای مشترک ایران و آفریقا هماکنون با مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان و جمعی از مدیران کشوری و استانی در سالن همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد.
در این مراسم نمایندگان، مقامات و تاجران ۳۸ کشور آفریقایی پس از دو روز بازدید از ظرفیتهای مختلف استان اصفهان و آغاز برخی تعاملات اقتصادی با این استان، حضور یافته و سفر خود را در این نقطه به پایان رساندند.
سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، در تاریخ دهم و یازدهم اردیبهشت ماه، با حضور هیئتهای اقتصادی و تجاری برای نخستین بار در اصفهان برگزار شده است.
این اجلاس فرصتی منحصر به فرد برای تقویت روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و کشورهای آفریقایی است.
این اجلاس با هدف توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری بین ایران و کشورهای آفریقایی و با حضور مقامات عالیرتبه، وزرا، معاونین وزرا، رؤسای اتاقهای ملی و تجار از ۵۰ کشور آفریقایی برگزار شد.
این اجلاس در دو مرحله اول از هفتم تا نهم اردیبهشت در تهران و مرحله دوم از دهم تا یازدهم اردیبهشت در اصفهان برگزار شده و حدود ۴۰۰ نفر از مقامات و تجار آفریقایی در این رویداد حضور یافتند که ۶۳ نفر از این میهمانان مقامات عالی رتبه از کشورهای آفریقا بودند.
این اجلاس با محوریت چهار حوزه اصلی شامل نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و انرژی برگزار خواهد شد. ایران با توجه به توانمندیهای خود در این حوزهها و نیازهای شدید آفریقا، فرصتهای مناسبی برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری با کشورهای آفریقایی ایجاد کرده است.