«محیط زیست» محیط «ایست» نیست؛ بسته «سرمایهگذاری سبز» را تهیه میکنیم
اقتصاد ایران: خرمآباد- معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور با بیان اینکه «محیط زیست»، محیط «ایست» نیست؛ گفت: برای تحقق شعار سال بسته «سرمایه گذاری سبز» را تهیه میکنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، «شینا انصاری» صبح پنجشنبه در جریان سفر به لرستان و در جلسه شورای اداری لرستان اظهار کرد: بسیار خوشحال و خرسند هستم که این توفیق دست داد به اتفاق همکارانم به استان زیبای لرستان سفر کنیم و در جمع مردم شریف و نجیب استان لرستان باشیم.
وی با اشاره به موضوعات مختلفی که استاندار لرستان مطرح کرد، گفت: کار ارزشمندی که در خصوص تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی توسعه استان صورت گرفته به نظر من کار فاخری است و میتواند مبنای کار و به عنوان الگوی برای سایر استانها باشد.
مهمترین سند بالادستی محیط زیست سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور ادامه داد: نکتهای که رئیس جمهور همواره روی آن تاکید دارد این است که مبنای ما توجه به سیاستهای بالادستی باشد که در حوزههای مختلف داریم.
انصاری ادامه داد: به عنوان مثال ما در حوزه محیط زیست مهمترین سند بالادستی که داریم سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است که سال ۱۳۹۴ در ۱۵ بند ابلاغ شده و تکالیف محیط زیستی را مشخص کرده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین برنامهای که دولت در حال پیگیری آن است بحث تحقق برنامه هفتم پیشرفت است و هر یک از دستگاهها میبایست موضوعات را در چارچوب وظایف محوله دنبال کنند.
انصاری بیان کرد: ما هم در سازمان محیط زیست با توجه به مشکلات متکثری که در حوزه محیط زیست در کل کشور داریم برنامههای مختلفی را در دستور کار داریم.
خشکسالی و سیل دو روی پدیده تغییر اقلیم
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور به برخی مسائل زیست محیطی لرستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه استان لرستان به لحاظ غنای طبیعی و تنوع زیستی بی نظیری که دارد و همچنین وضعیت منابع آبی شاید هنوز با برخی مشکلات مواجه نیست.
انصاری با بیان اینکه ما در کشور مشکل محدودیت منابع آب را داریم، اضافه کرد: ما مشکل متأثر بودن از پدیده تغییر اقلیم را داریم و در حال حاضر با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم که دو روی این پدیده بحث خشکسالی و سیل است.
وی بیان کرد: ایران در منطقهای از خاورمیانه واقع شده که بسیار توسط پدیده تغییر اقلیم تحت تأثیر قرار گرفته است؛ محدودیت منابع آبی، فرو نشست زمین و تغییرات در نزولات و الگوهای بارندگی از جمله تبعات و پیامدهای این پدیده است.
ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم
انصاری اضافه کرد: در برنامه هفتم پیشرفت به عنوان سند بالادستی موضوعات مختلفی را دنبال میکنیم، تدوین برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی و ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم از جمله این برنامهها است.
وی افزود: ما اکوسیستمهای ارزشمندی داریم و دنبال این هستیم که واقعاً ارزش اقتصادی این اکوسیستمها چقدر است و این را بتوانیم محاسبه کنیم تا در تصمیمگیریهایی که انجام میشود این موضوع لحاظ شود.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور تصریح کرد: به هر حال باید ما به سمت توسعه برویم ولی باید این موضوع بررسی شود که آیا توسعهای که اتفاق میافتد ارزش دارد که یک سری از اکوسیستمهای ارزشمندمان رو فدا کنیم و بحث ارزش گذاری اقتصادی از این حیث بسیار قابل توجه هست.
زوال جنگلهای زاگرس را پیگیری میکنیم
انصاری در ادامه گفت: همینطور برنامه مدیریت راهبردی پسماندها از جمله نکاتی بوده که در برنامه هفتم تصریح شده است.
وی بیان کرد: در استان لرستان هم بحث زوال جنگلهای زاگرس را طرح و پیگیری کردیم که به عنوان یکی از موضوعات اولویت دار هم در دستور کار سازمان محیط زیست و هم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و به عنوان یکی از الگوهای همکاری بین بخشی بین دو دستگاه برنامه مشترکی را دنبال میکنیم.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور یادآور شد: همینطور در مورد گرد و غبار هم بحث شناسایی کانونهای داخلی را داریم؛ این کار البته از سنوات گذشته شروع و کانونهای داخلی شناسایی شده است و برنامه تثبیت و مهار کانونهای داخلی در دستور کار قرار دارد.
دیپلماسی محیط زیست در حوزه گرد و غبار
انصاری گفت: ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در سازمان محیط زیست فعال است؛ علاوه بر آ ن با توجه به اینکه بخش عمدهای از کانونهای گرد و غبار مکانهای فرامرزی هستند به دنبال این هستیم که بتوانیم یک اجماع و همگرایی در سطح منطقه ایجاد کنیم و این همکاری شکل بگیرد.
وی ادامه داد: پیگیر هستیم صندوقی راه بیفتد در سطح منطقه برای موضوع مقابله و مهار گرد و غبار و اتفاقاً در اجلاس اخیر وزرای محیط زیست بریکس هم یکی از محورهایی که مطرح شد همین موضوع گرد و غبار بود با توجه به اینکه دو سه کشور عربی همسایه ما هم در این اجلاس حضور داشتند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور یادآور شد: موضوع دیپلماسی محیط زیست در حوزه گرد و غبار در دستور کار قرار دارد و با همکاری وزارت امور خارجه سازمان محیط زیست تلاش میکند که رایزنیهای لازم را برای اقدامات در حوزه تثبیت و مهار گرد و غبار انجام دهد.
«محیط زیست»، محیط «ایست» نیست!
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: امسال توسط مقام معظم رهبری به نام سرمایه گذاری برای تولید مزین شده و طبیعتاً سازمان حفاظت محیط زیست مخالف توسعه نیست برخلاف اینکه اعلام میشود که محیط زیست محیط «ایست» است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که ما هم قائل به این هستیم که قطعاً کشور باید در مسیر توسعه قرار بگیرد، معیشت مردم ارتقا پیدا کرده و وضعیت رفاه مردم افزایش پیدا کند چرا که ما هم در این شرایط اتفاقاً محیط زیست را میتوانیم بهتر حفاظت کنیم.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور تصریح کرد: اما بحث ما این است که توسعه شکل گرفته باید توسعه پایدار باشد و با نگاه به ملاحظات محیط زیستی و موازین محیط زیستی اتفاق بیفتد.
برای تحقق شعار سال بسته «سرمایه گذاری سبز» تهیه میکنیم
انصاری گفت: اتفاقاً برای شعار سال هم بسته پیشنهادی را داریم تحت عنوان «سرمایه گذاری سبز» تهیه میکنیم؛ ما انواع و اقسام کسب و کارهای سبز و فناوریهای سبز را داریم و دنیا به این سمت میرود.
وی اضافه کرد: یکی از این موارد همین توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر است که الان به جد در دستور کار دولت چهاردهم وجود دارد که ما با توجه به ظرفیت ارزشمندی که در انرژیهای خورشیدی داریم بتوانیم از این ظرفیت هم استفاده کنیم.
انصاری توضیح داد: همچنین تعداد زیادی کسب و کار محیط زیستی داریم که میتواند به پالایش آلایندهها کمک کند؛ اگر صنعتی وجود دارد که آلودگی دارد کسب و کارهایی میتوانند از قبل ایجاد شده و به کاهش آلودگیها و مدیریت آلایندهها کمک کند.
وی از اکوتوریسم به عنوان یکی دیگر از کسب و کارهای سبز نام برد و گفت: در استان لرستان این قابلیت وجود دارد و با توجه به تنوع زیستی غنی استان بسیار بیشتر این حوزه تقویت شده و از این ظرفیتهای گردشگری طبیعی به عنوان نوعی از کسب و کار سبز استفاده شود.
سرمایه گذاری برای تولید از منظر محیط زیستی هم مدنظر قرار گیرد
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور با بیان اینکه موضوع سرمایه گذاری برای تولید میتواند از نگاه یا از منظر محیط زیستی هم مدنظر قرار گیرد، یادآور شد: با توجه به اصل پنجاهم قانون اساسی حفاظت از محیط زیست مسئولیت همگانی است.
انصاری تصریح کرد: این اصل مترقی قانون اساسی کشورمان نگفته حفاظت از محیط زیست وظیفه سازمان محیط زیست هست اگرچه ما به لحاظ مأموریتها مسئولیتی داریم؛ ولی اینکه تصور شود فقط یک سازمان محیط زیست مسئولیت حفاظت و حراست از محیط زیست را دارد و بقیه اقشار جامعه و بقیه دستگاهها میتوانند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشند تخریب اتفاق میافتد.
وی بیان کرد: ما حتماً برای حفاظت از محیط زیست نیازمند این هستیم که همکاری و همراهی همه دستگاههای مختلف را داشته باشیم؛ همچنین همراهی مردم را هم بسیار نیاز داریم یعنی ما تا زمانی که نتوانیم همکاری آحاد جامعه را جلب کنیم قطعاً نمیتوانیم حفاظت از محیط زیست را به نحو مطلوبی داشته باشیم.