بهبود ادراک خطر سیلاب در کشاورزان چهارمحال و بختیاری و کاهش خسارات

اقتصاد ایران: شهرکرد-پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهبود ادراک خطر سیلاب در میان کشاورزان می‌تواند منجر به اتخاذ راهبردهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب شود.

پیام معمارباشی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متغیر نگرش زیست محیطی بیشترین تأثیر مستقیم و مثبت را بر ادراک خطر سیلاب داشته است و کشاورزانی که نگرش مثبت‌تری نسبت به محیط زیست داشتند، درک بهتری از خطر سیلاب نشان دادند.

وی مسئولیت‌پذیری را از عوامل مهم در این زمینه دانست و تصریح کرد: کشاورزانی که احساس مسئولیت بیشتری در قبال اقداماتی مانند ساخت و نگهداری سدها و جلوگیری از تخریب مراتع داشتند، ادراک خطر بالاتری از سیلاب هم داشتند.

معمارباشی به اعتماد به اطلاعات اقلیمی و دانش درباره تغییرات اقلیمی نیز اشاره کرده و بیان داشت: اعتماد به اطلاعات هواشناسی و اقلیمی نیز تأثیر مستقیم و مثبتی بر ادراک خطر سیلاب دارد و این متغیر علاوه‌بر تأثیر مستقیم، از طریق تقویت نگرش زیست محیطی، تأثیر غیرمستقیمی نیز بر ادراک خطر سیلاب دارد.

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای درک خطر سیل و اقدامات مناسب و بهنگام در مواقع خطر پیشنهاداتی ارائه کرد و افزود: تقویت نگرش زیست محیطی از طریق ایجاد تشکل‌های حامی محیط زیست و ترویج نگرش مثبت نسبت به آن و افزایش مسئولیت‌پذیری و محول کردن وظایفی مانند نگهداری از سدها و مراتع به کشاورزان نقش مهمی در این درک دارد.

وی ارائه اطلاعات دقیق هواشناسی که سازمان‌های مرتبط مانند جهاد کشاورزی و هواشناسی باید اطلاعات مستند و صحیحی در اختیار کشاورزان قرار دهند و ارتقای دانش کشاورزان با برگزاری دوره‌های آموزشی مستمر و کاربردی برای افزایش آگاهی کشاورزان درباره تغییرات اقلیمی را نیز بسیار مؤثر دانست.

معمارباشی ادامه داد: بهبود ادراک خطر سیلاب در میان کشاورزان می‌تواند منجر به اتخاذ راهبردهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب شود، برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران می‌توانند با استفاده از این یافته‌ها، اقدامات مناسبی برای افزایش تاب‌آوری کشاورزان در برابر تغییرات اقلیمی طراحی کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ