همایش «بانوان، نقش‌آفرینان اثرگذار در سرنوشت کشور» برگزار شد

اقتصاد ایران: همایش «بانوان، نقش‌آفرینان اثرگذار در سرنوشت کشور» به مناسبت تقارن ولادت حضرت معصومه (س) و روز ملی شوراها برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت تقارن ولادت حضرت معصومه (س) و روز ملی شوراها و به منظور ارج نهادن به مقام بانوان جامعه شورایی همایش «نقش آفرینان اثرگذار در سرنوشت کشور» با حضور محمد باقر قالیباف و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد.

پروین داداندیش مدیر کل دفتر امور بانوان وزارت کشور در این نشست گفت: دختران ما باید علاوه بر درس خواندن به آینده امیدوار باشند و برای آینده خود را در معرض انتخاب مردم و شهر خود قرار دهند و مسئولیت بپذیرند.

وی با اشاره به آمار انتخاب شدن زنان در شوراها ی شهر و روستاها گفت: در اولین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا تعداد زنان زیر ۲۰۰ نفر بود که در این شوراها شرکت کردند. در اولین شورای اسلامی شهر و روستا ۱ درصد بانوان حضور داشتند که این عدد در ششمین دوره شوراها به ۱۷.۵ درصد رسیده است.

داداندیش همچنین در خصوص نسبت تحصیلات زنان در شوراها گفت: ۹۰ درصد اعضای شورا تحصیل کرده هستند و عدد بانوان تحصیل کرده ۳۶ درصد است که در مقابل با مردان خیلی بیشتر است. البته تعداد زنان در انتخابات شوراها نسبت به حضورشان خیلی کم است و حدود ۱۰ درصد است.

وی در خصوص تأثیرگذاری زنان و علت انتخاب زنان در شوراها بیان کرد: خانم‌ها ویژگی‌هایی در مدیریت دارند که اثرگذاری بیشتری دارند. از دور اول تا دور ششم تعداد کاندیداهای زن خیلی رشد نکرده اند ولی تعداد زنان منتخب بیشتر شده است و اینگونه نیست که چون فراوانی بیشتری داشته اند، اثرگذارترند. این موجب شده رویکرد مردم نسبت به آنان بهتر شود.

مدیر کل امور بانوان وزارت کشور بیان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد خانم‌ها به دلیل مدیریت مشارکتی می‌توانند اعتماد عمومی را جلب کنند. زنان در بحران‌ها منطقی‌تر هستند و توجه ویژه ای به گروه‌های آسیب پذیر دارند. در حل مسائل محله و شهر نوآوری دارند.

وی افزود: برای شتاب گیری توسعه با کمک وفاق، باید زنان بیشتری در شورای‌عالی اسلامی شهر و روستاها حضور داشته باشند. باید شهرداران زن بیشتری داشته باشیم تا خدمت کنند.

وی در خصوص تخلفات در شوراها بیان کرد: طبق بررسی‌ها تخلفات در شوراها زیر یک درصد است. باید مراقب بود، این خطرات وجود دارد. قطعاً باید از خانم‌ها که شجاعانه در انتخابات رأی مردم گرفته و در شوراها خدمت می‌کنند، حمایت کنیم. باید کمک کنیم که خدمتگذاران مردم توانمندتر باشند و از این خطرات مصون بیرون بیایند.

وی در رابطه با تأمین مالی اعضای شوراها اظهار کرد: بسیاری از کسانی که در روستاها بزرگ شده اند می‌خواهند به روستاهای خود خدمت کنند. ما باید از همین افراد منابعی جذب کنیم. شفافیت و اعتماد مردم می‌تواند کمک کند که خدماتی را جذب کنیم. باید ساز و کاری برای سرمایه گذاری در روستا و شهر طراحی شود.

داداندیش همچنین بیان کرد: توجه بیشتر شوراها و شهرداری‌ها به مسائل کالبدی شهرها و روستاها است. در شهرهای بزرگ آسیب‌های اجتماعی فراگیر تر شده است. باتوجه شود که از این آسیب‌ها در شهرها و روستاها پیشگیری شود. حضور بانوان در مسئولیت شوراها می‌تواند به خانواده‌ها کمک کند که زندگی بهتری در شهر و روستای خود داشتند باشند.

وی در پایان تاکید کرد: ما در مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور مسئولیت داریم که موانع پیشرفت زنان و خانواده را شناسایی کنیم و از بین ببریم. از این رو هدف مشترکی با بانوان شورایی داریم و می‌توانیم به صورت هم افزا اقداماتی را در سطوح محلی انجام دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم در این جلسه گفت: مسئله حکومت و حکمرانان یک وسیله برای خدمت به مردم حل مشکلات جامعه و ارتقا سطح علمی اقتصادی و جهات دیگر یک جامعه است.

وی افزود: به فرمایش امیرالمومنین وظیفه حاکمان این است که در برابر ظالمان بایستند و از مظلوم دفاع کنند. اگر نبود که من پله وسیله حکومت بتوانم حقی از ظالم بستانم خلافت را نمی‌پذیرفتم. این تفاوت اسلام با نظام‌های دیگر است.

وی همچنین بیان کرد: در اسلام نظام اسلامی بر اساس استبداد رأی نیست. در نظام خلقت و در نظام حکمرانی دینی انسان علاوه بر اینکه باید پذیرش یک مسئولیت را برای انجام وظیفه و خدمت به مردم بداند، باید از تک روی و استبداد رأی هم خودداری کند.

تولیت حرم حضرت عبدالعظیم با اشاره اینکه اگر بشر عهده دار باشد خطا می‌کند اظهار کرد: مثل تجربه‌ای که در شوروی سابق اتفاق افتاد که ۷۰ سال گفتند دین افیون توده هاست و اقتصاد همه چیز است، که فهمیدند اشتباه کردند و امروز سخنی از مارکسیسم نیست و حیات طیبه است که در خل مسائل انسان مؤثر است.

وی ادامه داد: حیات طیبه یعنی یک زندگی خوب جامع و بدون مشکلات بزرگ اقتصادی فرهنگی و غیره. این جامعه مطلوب خواهد بود و کسی به دیگری ستم نمی‌کند. اساساً نظام جمهوری اسلامی با همین اهداف تشکیل شد. امام خمینی به مردم بها دادند و هدفش اصلاح و مدیریت جامعه و بردن مردم بت شما زندگی مطلوب بود. برای تحقق این موضوع حتی پیامبر که معصوم است هم به مشورت دعوت شده است. در قرآن آمده است و شاورهم فی الامر.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به این آیه بیان کرد: خدا در قرآن به پیامبر فرمود از مردم هم مشورت بگیر هر چند خود معصوم بود و عقل کل بود. بنابراین این امر یک اصل در نظام اسلامی است. نظام دینی مشورتی است چون اسلام می‌خواهد افراد بهترین راه حل را پیدا کنند و از آن برای مشکلات استفاده کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ