مشاوره از وکیل دیوان عدالت اداری
اقتصاد ایران: اعتراضات مردم نسبت به تصمیمات و اقدامات نهاد های اداری و دولتی، طبق اصل 173 قانون اساسی جمهوری اسلامی رسیدگی می شود. افراد برای ثبت شکایات خود علیه این سازمان ها باید با امور مربوطه در این زمینه آشنایی داشته باشند. این مسئله با کمک گرفتن از یک وکیل متخصص امکان پذیر خواهد بود.
اخبار شرکتها- در واقع مشاوره با وکیل دیوان عدالت اداری یکی از مهم ترین اموری است که افراد باید در پرونده های مربوط به این سازمان انجام دهند.
تعریف دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری یکی از مراجع قضائی به شمار می رود که افراد می توانند برای شکایت علیه سازمان های دولتی، مامورین آن ها، اقدامات و تصمیمات گرفته شده در این سازمان ها و آئین نامه های این نهاد ها، به این سازمان مراجعه کنند. این سازمان زیر نظر رئیس قوه قضائیه فعالیت می کند و متشکل از شعبات مختلفی از جمله شعب بدوی و تجدید نظر می باشد. قوانین حاکم بر دیوان عدالت پیچیدگی های خاص خود را دارد و هر کسی نمی تواند از آن سر در بیاورد. از این رو اگر شخصی قصد ثبت شکایت در این سازمان را داشته باشد، باید از وکیل دیوان برای این کار کمک بگیرد.
وکیل دیوان عدالت اداری کیست؟
وکیل دیوان عدالت اداری یک وکیل دادگستری است که دانش قابل توجهی در زمینه انواع شکایت ها و دادخواست ها در دیوان عدالت اداری دارد. در واقع هر وکیل دادگستری می تواند به یک وکیل دیوان تبدیل شود که لازمه آن تسلط بر قوانین و مقررات این سازمان می باشد. از این رو همه وکلای دادگستری می توانند وکیل دیوان نیز باشند و در این زمینه فعالیت کنند. نا گفته نماند که شاید برخی وکلا قصد داشته باشند به صورت اختصاصی در زمینه دیوان فعالیت کنند که در این صورت از دانش بسیاری در دیوان عدالت اداری برخوردار خواهند بود و تخصص زیادی در این زمینه خواهند داشت. وکلا در زمینه های مختلفی می توانند فعالیت تخصصی داشته باشند که از این میان می توان به وکیل تامین اجتماعی، وکیل کمیسیون ماده 100 و 99 و یا وکیل شهرداری اشاره کرد.
ویژگی های یک وکیل دیوان عدالت اداری
کسانی که به عنوان یک وکیل در زمینه امور دیوان عدالت اداری به موکلان خود مشاوره می دهند، باید دارای یک سری ویژگی هایی باشند. در این بخش قصد داریم به این ویژگی ها اشاره کنیم:
- از آن جایی که رسیدگی به امور دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری انجام می شود، بنابراین یک وکیل کار آزموده باید بتواند با قاضی پرونده مکالمه موثر داشته باشد.
- وکیل متخصص باید دادخواست های موکل خود را به بهترین نحو ممکن تنظیم نماید و موکل خود را در رسیدن به هدف نهایی یاری کند.
- به دلیل پیچیدگی قوانین و مقررات موجود در دیوان عدالت اداری، وکیل باید اشراف کامل بر قوانین داشته باشد تا بتواند پرونده موکل خود را به نتیجه ای مطلوب برساند.
- وکیل متخصص در این امور باید دارای پرونده های موفقی باشد که این مسئله نشان دهنده تبحر وکیل مورد نظر خواهد بود.
- وکیل دیوان عدالت اداری باید از فنون مذاکره برخوردار باشد و بتواند قاضی پرونده را قانع کرده و برای موکل خود احقاق حق نماید.
- وکیل متخصص در دیوان باید با موکل خود صادق باشد و تمام راهکار های موثر را به وی ارائه کند.
- وکیل نباید بنا به نفع شخصی خود عمل کند و تنها باید منفعت موکل خود را برای پیروزی در پرونده در نظر بگیرد.
- وکیل حرفه ای نباید برای بالا کشیدن خود، همکاران دیگر و سایر وکلا را تخریب کند.
چرا مشاوره با وکیل دیوان عدالت اداری ضروری است؟
همان طور که قبلا به آن اشاره کردیم، دیوان عدالت اداری یکی از مهم ترین مراجعی است که افراد می توانند در آن، علیه ارگان های دولتی شکایت کنند. از سازمان هایی که اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند علیه آن ها در دیوان عدالت اداری شکایت کنند می توان به کمیسیون ماده 77، کمیسیون ماده 99 و ماده 100، هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما و همچنین شهرداری ها اشاره کرد. افراد عادی به تنهایی قادر به پیگیری پرونده و شکایات خود در دیوان عدالت اداری نخواهند بود و حتما باید شخصی که متخصص در این امور است، پیگیری ها را انجام دهد.
در واقع به خاطر پیچیدگی های موجود در دیوان عدالت اداری توصیه می شود بدون وکیل اقدامی صورت نگیرد، چرا که انجام هر گونه اشتباهی سبب دشوار تر شدن روند رسیدگی به پرونده خواهد شد. علاوه بر این سبب تاخیر در رسیدن به نتیجه شکایت می شود. این مسئله بار ها به تجربه ثابت شده است و موفقیت در پرونده های مربوط به دیوان عدالت اداری نیازمند دانش کافی بر قوانین این سازمان می باشد. بنابراین بهترین شخص برای پیگیری چنین پرونده هایی وکیل متخصص در این زمینه خواهد بود. وکلای متخصص در دیوان از تمامی قوانین جدید در این سازمان آگاهی کامل دارند، از این جهت می توانند به موکلان خود بهترین مشاره را ارائه دهند.
همچنین با برخورداری از تسلط کامل بر مقررات دیوان و تنظیم شکایات می توانند یک دادخواست بدون کم و کاست و با تمرکز بالایی برای موکلان خود تنظیم نمایند. وکیل متخصص در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری، می تواند به نحو احسن از حقوق موکل خویش دفاع کرده و مانع از این شود که حقوق موکلش به دلیل عدم آگاهی از مقررات و قوانین ضایع شود. به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که به دلیل تخصصی بودن موضوعات موجود در دیوان عدالت اداری و اشراف یک وکیل کارآزموده بر تمام مسائل مربوطه، مشورت گرفتن از وکیل کار بلد، قبل از هر گونه اقدامی ضروری می باشد.
وکیل دیوان به دلیل برخورداری از دانش به روز و داشتن آگاهی از تمامی قوانین مربوط به دیوان عدالت اداری، می تواند گزینه مناسبی برای ارائه مشاوره به افراد در این زمینه باشد. توصیه می شود افراد برای پیگیری امور خود و ثبت شکایت در این سازمان از وکیل دیوان بهره مند شوند. اگر به دنبال وکیل متخصص در این زمینه هستید، ما به شما گروه وکلای دیوان عدالت اداری را توصیه می کنیم. متخصصان این موسسه با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه شکایات این چنینی می توانند بهترین مشاوره ها را به شما عزیزان ارائه نمایند.