تغذیه نقش پررنگی در ابتلا به زوال عقل دارد
اقتصاد ایران: خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات، لوبیا و سایر مواد غذایی با خواص کاهش التهاب ممکن است احتمال ابتلا به زوال عقل را با افزایش سن کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان میدهد اگر رژیم غذایی مملو از غذاهای التهابی باشد، ممکن است تا سه برابر بیشتر با افزایش سن دچار از دست دادن حافظه و مشکلات زبان، حل مسئله و سایر مهارتهای فکری شوید.
دکتر «نیکولاس اسکارمیس»، استادیار عصبشناسی در دانشگاه کاپودیستری آتن یونان، میگوید: «رژیم غذایی حاوی مقادیر کمتر غذاهای التهابی، با خطر کمتر ابتلاء به زوال عقل مرتبط است».
هنوز مشخص نیست که چگونه رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از زوال عقل و حفظ سلامت مغز کمک کند.
اسکارمیس گفت: «رژیم غذایی ممکن است از طریق مکانیسمهای زیادی بر سلامت مغز تأثیر بگذارد و طبق یافتههای ما، التهاب ممکن است یکی از آنها باشد.»
برای این مطالعه، بیش از ۱۰۰۰ نفر در یونان (میانگین سن: ۷۳) پرسشنامهای را برای تعیین پتانسیل التهابی یا امتیاز رژیم غذایی خود تکمیل کردند. زمانی که مطالعه شروع شد، هیچکس زوال عقل نداشت. شش درصد در طی ۳ سال پیگیری به زوال عقل مبتلا شدند.
نمرات التهاب رژیم غذایی از ۸.۸۷- تا ۷.۹۸ متغیر بود که نمرات بالاتر به رژیم غذایی التهابی تر اشاره دارد. این مطالعه نشان داد افرادی که کمترین امتیاز را داشتند نسبت به افرادی که نمرات بالاتری داشتند کمتر در معرض ابتلاء به زوال عقل بودند.
هر یک نمره افزایش در امتیاز التهابی رژیم غذایی با افزایش ۲۱ درصدی خطر ابتلاء به زوال عقل همراه بود.
کسانی که کمترین امتیاز را داشتند هر هفته حدود ۲۰ وعده میوه، ۱۹ وعده سبزیجات، ۴ وعده لوبیا یا سایر حبوبات و ۱۱ وعده قهوه یا چای مصرف میکردند. در مقابل، افرادی که بالاترین امتیاز را داشتند در هفته حدود ۹ وعده میوه، ۱۰ وعده سبزیجات، ۲ وعده حبوبات و ۹ وعده قهوه یا چای مصرف میکردند.
اسکارمیس در ادامه افزود: «به طور کلی رژیم غذایی حاوی مقادیر بیشتر میوه، سبزیجات، حبوبات، چای یا قهوه، یک رژیم ضد التهابی است.»
به گفته محققان، خوردن برخی مواد خوراکی نیز نظیر انواع توتها، سبزیجات پهن برگ، مغزیجات آجیلی، گندم کامل و تصفیه نشده، سیر، پیاز، فلفل، گوجه فرنگی، روغن زیتون تصفیه نشده، ماهی سرخ نشده، و مرغ در حفظ سلامت مغز مفید هستند.
محققان بر پرهیز از الگوی رژیم غذایی غربی از جمله کاهش مصرف لبنیات پرچرب، غذاهای سرخ شده یا فست فودها، شیرینیها و گوشت قرمز به عنوان غذاهای التهابی تاکید دارند.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه