کروکودیل های مالزیایی در راه شهر مُلک آباد مشهد
اقتصاد ایران: مشهد-تعداد ۸۰سر کروکودیل در قالب نخستین محموله از کشور مالزی تا هفته آینده برای پرورش و تکثیر به تنها مزرعه پرورش کروکودیل در مشهد انتقال مییابد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پرورش کروکودیل با توجه به وجود قابلیت صادرات پوست و گوشت این گونه، دارای درآمد و ارزش فراوانی است.
ناصرشهرکی با اشاره فعالیت تنها واحد پرورش کروکودیل استان در منطقه مُلک آباد در حد فاصل مشهد - نیشابور ادامه داد: این واحد با ظرفیت تولید ۳۰۰تخته پوست کروکودیل ظرفیت سازی و مجوزهای لازم را دریافت کرده است.
وی با بیان این که تولیدات پوست و گوشت این گونه صرفا برای مصرف خارجی و صادرات خواهد بود گفت: خراسان رضوی به دلیل وجود مزرعه پرورش کروکودیل در کشور رتبه خوبی در پرورش این گونه حیوانی دارد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ارزش بالای صادراتی پوست این گونه حیوانی افزود: پرورش هر کروکودیل ۲.۵ تا سه سال طول میکشد که پس از آن پوست این گونه آماده دباغی و صادرات میشود.
شهرکی گفت: کروکودیل پوزه کوتاه ایران ارزش اقتصادی برای صادرات ندارد و از مجموع ۲۴گونه موجود در دنیا فقط پنج گونه ارزش اقتصادی برای پرورش دارند.
وی افزود: از میان این پنج گونه، پرورش گونه کروکودیل آسیای جنوب شرقی (تایلندی) در ایران انجام میشود که طول آن به هفت متر میرسد.
ارزش تجاری کروکودیل
گفتنی است کروکودیل موجودی شگفت انگیز و باقیمانده از عصر دایناسورهاست. سنگوارههای کشف شده نشان میدهد این موجودات بیش از ۶۵میلیون سال است که روی کره زمین زندگی میکنند.
ویژگیهای منحصربه فرد آنها نظیر پوست با دوام و زیبای آنها و خواص پزشکی گوشت آنها باعث شده تجارتی برای این حیوان در جهان شکل بگیرد که گردش مالی سالانه آن افزون بر ۳۵۰میلیون دلار است.
مهمترین چیزی که در تمساح مورد استفاده قرار میگیرد، پوست تمساح است که دباغی شده و برای درست کردن بسیاری از وسایل چرمی مانند کفش و کیف دستی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین تمساح خاصیت دارویی هم دارد، همچنان که عامل قوی و نیرومندی، در خون تمساح بنام کروکودیلین یافته شده است که میتواند مانند آنتی بیوتیکهای استاندارد به سیستم ایمنی درمقابله با عفونت کمک کند.
همچنین پودر استخوان کروکودیل برای معالجه سرطانها و تقویت قوای جنسی و از بین بردن دردهای مفصلی استفاده میشود. در نتیجه در صورت بهرهگیری از دانش پزشکی در این زمینه، پرورش دهندگان کروکودیل میتوانند به فکر همکاری با تولیدکنندگان دارو نیز باشند.
علاوه بر این گوشت تمساح نیز مورد استفاده قرار میگیرد. گرچه مصرف گوشت تمساح در ایران حرام است، ولی در بعضی از کشورها مانند آمریکا، استرالیا، چین، ژاپن، تایلند و آفریقای جنوبی و همچنین کوبا از گوشت تمساح به عنوان غذا استفاده میشود.
گفتنی است کروکودیل برای اولین بار، در سال ۸۶ توسط یک زن کارآفرین به ایران وارد شده است.