به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین،با اوجگیری دوباره آنفلوآنزا و درگیر شدن بسیاری از افراد با این بیماری، یک پزشک متخصص طب سنتی بر لزوم کنترل علائم و مراقبت صحیح از بیماران تأکید کرد و گفت: آنفلوآنزا، همانند کرونا، میتواند در برخی افراد تهدیدکننده جان باشد و از این رو نباید آن را ساده انگاشت.
دکتر الهام پارسا با بیان اینکه درمان آنفلوآنزا در طب سنتی و طب رایج عمدتاً بهصورت علامتی انجام میشود، اظهار کرد: درمان خاص و کاملی برای این بیماری وجود ندارد و هدف اصلی، کاهش تب، تسکین علائم و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت بیمار است.
وی در تشریح راهکارهای کاهش تب گفت: مصرف نوشیدنیهای نسبتاً ولرم میتواند به پایین آوردن دمای بدن کمک کند. نوشیدن نصف تا یک لیوان آبسیب هر دو ساعت یکبار، عرق بید یا دمنوشهایی مانند ختمی و پنیرک از جمله گزینههای مفید هستند. همچنین بدنشویه و پاشویه، بهویژه اگر همراه با ترکیب ختمی و پنیرک باشد، تأثیر قابل توجهی در کاهش تب دارد.
این متخصص طب سنتی برای کاهش خلط پشت حلق، بخور گیاهانی مانند مرزنجوش، پرسیاوشان، اسطوخودوس، تخم گشنیز یا بابونه را توصیه کرد و افزود: برای تسکین سوزش و التهاب گلو نیز غرغره جوشانده بابونه، تخم گشنیز یا ختمی میتواند مؤثر باشد. همچنین برای کاهش بدندرد، استفاده از دمنوشهای گرم مانند دمنوش دارچین یا بابونه پیشنهاد میشود.
پارسا با اشاره به کاهش اشتها در دوران بیماری گفت: اگر بیمار اشتهایی به غذا ندارد، نباید خود را مجبور به خوردن کند. در این شرایط مصرف مقدار کمی آبسیب، آب یا عصاره گوشت کفایت میکند. پس از قطع تب و لرز و بازگشت اشتها، استفاده از خوراکیهای مقوی و سبک مانند تخممرغ عسلی با آویشن، فرنی بادام، فالوده سیب، شیر بادام، چهارمغز و جوانهها توصیه میشود.
وی افزود: در وعدههای ناهار و شام نیز بهتر است از گوشتهای لطیف و سبک مانند گوشت گوسفند یا بلدرچین و یا آبگوشت استفاده شود. عصارههای خانگی گوشت، بهویژه در دوران نقاهت، نقش مهمی در بازگشت قوای بدن دارند.
این پزشک متخصص همچنین بر مصرف غذاهای مایع تأکید کرد و گفت: در دوران ابتلا به آنفلوآنزا، سوپجو حاوی بال و گردن مرغ، گشنیز، کدو سبز، پیاز، سیر و شلغم بسیار مفید است و در صورت تبدار بودن بیمار میتوان گلبنفشه نیز به آن افزود. از میان دمنوشها، نعنا، پونه و آویشن گزینههای مناسبی هستند و مصرف کدوحلوایی، شلغم همراه با عسل و آبلیمو نیز توصیه میشود.
پارسا در پایان خاطرنشان کرد: استفاده بیشتر از ترکیب سیر و پیاز در غذاها میتواند به تقویت بدن در برابر بیماری کمک کند و رعایت این نکات ساده، نقش مهمی در کاهش شدت علائم آنفلوآنزا و تسریع روند بهبودی دارد.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه