با نان کامل و نحوه نگهداری آن آشنا شویم
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز با بیان اینکه بهترین نانی که از آرد گندم میتوان تهیه کرد، نان کامل است، گفت: نان کامل از آردی تهیه میشود که هر سه بخش دانه گندم شامل سبوس، جنین و آندوسپرم در آن حفظ میشود.
الهام کاووسی با معرفی بیشتر نان کامل گفت: اگر در زمان تولید آرد گندم در کارخانه، جوانه غنی از پروتئین و بخشهای سبوس پر فیبر دانه حذف نشود، آرد کامل تولید میشود و نان تهیه شده از این آرد، از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در تهیه نان کامل، رعایت فرآیند تخمیر نان و رعایت زمان ماندگاری خمیر به منظور انجام تخمیر کامل، موجب بهبود کیفیت نان و افزایش ارزش غذایی آن میشود، ادامه داد: این در حالی است که در تهیه نانهای سفید، به دلیل کوتاه بودن زمان استراحت و تخمیر ناکافی، اسیدیته افزایش مییابد و موجب ایجاد ناراحتی در دستگاه گوارش میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، نان کامل در مقایسه با نانهای معمولی، رنگ تیرهتری دارد و قادر است بخش بسیاری از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند.
کاووسی با تاکید بر اهمیت نگهداری صحیح نان کامل گفت: توصیه میشود در هنگام خرید نان، اجازه دهیم بخار نان به صورت کامل تخلیه شده و سرد شود و در زمان انتقال نان به منزل نیز آن را در پوشش پارچهای قرار دهیم؛ همچنین در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریدهایم، نان را قبل از بیات شدن به بُرشهای کوچک تقسیم کرده و در کیسههای مخصوص در فریزر نگهداری کنیم.
وی با بیان اینکه برای کاهش ضایعات نان، خرید نان به میزان نیاز انجام شود، تصریح کرد: نگهداری نادرست نان باعث کپک زدگی آن می شود.
کاووسی اظهار کرد: برخی افراد، این نانهای کپک زده را به جمعآورندگان نان خشک، میفروشند که اغلب به عنوان خوراک دام استفاده می شود، مصرف چنین نانهایی در دامها، سبب انتقال سموم قارچی به شیر و گوشت آن ها شده و سلامت انسان را تهدید میکند.
وی اضافه کرد: لازم است چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در خارج کرده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم کرده و سپس مصرف کنیم.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در روز دوشنبه ۱۷ آإر، کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر یادآور شد: به واسطه اینکه کپکها محیط های گرم و مرطوب را ترجیح میدهند، توصیه میشود نان در شرایط خشک و خنک نگهداری شود تا از فعالیت کپکها جلوگیری شود.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه