به گزارش سلامت نیوز به نقل ازوبگاه سایتِکدِیلی،بررسیهای جدید پژوهشگران استرالیایی نشان میدهد که سالمندانی که به طور منظم تنها غذا میخورند، نه تنها از نظر اجتماعی منزوی میشوند، بلکه بیشتر در معرض خطر سوءتغذیه، کاهش وزن و ضعف قدرت بدنی قرار دارند.
بر اساس یافتههای دانشگاه فلیندرز استرالیا، افرادی که عادت به غذا خوردن به تنهایی دارند، نسبت به سالمندانی که در جمع وعدههای غذایی خود را صرف میکنند، احتمال بیشتری دارد که دچار مشکلات تغذیهای و سلامت شوند. این پژوهش، که نتایج آن در مجله معتبر Appetite منتشر شده، ۲۰ مطالعه بینالمللی را تجزیه و تحلیل کرده است و رابطه میان تنهایی در هنگام غذا خوردن و سلامت سالمندان بالای ۶۵ سال را بررسی کرده است.
غذا خوردن در تنهایی و اثرات آن بر تغذیه
این بررسیها نشان میدهند که سالمندانی که تنها غذا میخورند، معمولاً رژیم غذایی ضعیفتری دارند و از مصرف گروههای غذایی حیاتی مانند میوهها، سبزیجات و گوشت، کمتر بهره میبرند. بهعلاوه، این افراد بیشتر در معرض کاهش وزن ناخواسته و ضعف سلامت قرار دارند.
تأثیر مثبت تعاملات اجتماعی
کِیتلین وایمن، پژوهشگر ارشد این مطالعه و متخصص تغذیه در دانشگاه فلیندرز، توضیح داد که غذا خوردن فراتر از تأمین مواد مغذی است و تعامل اجتماعی در هنگام غذا خوردن میتواند اشتها، تنوع غذایی و کیفیت زندگی سالمندان را بهبود بخشد. او اضافه کرد: «احساس تنهایی و انزوای اجتماعی میتواند باعث کاهش دریافت مواد مغذی شود، اما تاکنون پیامدهای تغذیهای و فیزیکی غذا خوردن به تنهایی در مقایسه با غذا خوردن در جمع به طور نظاممند بررسی نشده بود.»
دادههای جهانی از بیش از ۸۰ هزار سالمند
مطالعه جدید با استفاده از دادههای بیش از ۸۰ هزار سالمند در ۱۲ کشور نشان داد که محیط غذا خوردن میتواند تأثیرات عمیقی بر سلامت جسمی و روانی سالمندان داشته باشد. این تحقیق نشان داد که سالمندانی که تنها غذا میخورند، معمولاً غذاهای کممغذیتری انتخاب میکنند و کمتر از غذاهای پر پروتئین که برای حفظ قدرت عضلات ضروری هستند، استفاده میکنند.
راهحلهای عملی برای مقابله با انزوای اجتماعی سالمندان
دکتر آلیسون یاکسلی، پژوهشگر دیگری که در این مطالعه مشارکت داشته، بر لزوم ارزیابی اجتماعی و تغذیهای در خدمات مراقبت از سالمندان تأکید کرد و پیشنهاداتی برای کاهش انزوای اجتماعی سالمندان مطرح کرد. از جمله این راهحلها میتوان به تشکیل گروههای غذاخوری محلی، برنامههای غذاخوری بیننسلی و همکاری با کافهها و رستورانهای محلی برای ایجاد محیطهای اجتماعی در زمان صرف غذا اشاره کرد.
گنجاندن تغذیه مناسب در مراقبتهای سالمندان
وایمن همچنین اشاره کرد که اصلاحات جدید در سیستم مراقبت از سالمندان فرصتی مناسب برای توجه بیشتر به موضوع تغذیه در این قشر از جامعه فراهم کرده است. او افزود: «با گنجاندن برنامههای غذایی مناسب در خدمات مراقبتی سالمندان، میتوانیم هم وضعیت تغذیه و هم سلامت عمومی سالمندان را بهبود بخشیم.»
در نهایت، نتایج این مطالعه بر اهمیت وجود تعاملات اجتماعی در بهبود وضعیت تغذیه و سلامت سالمندان تأکید دارد و نشان میدهد که برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان، توجه به نوع محیط غذا خوردن و جلوگیری از انزوای اجتماعی آنها امری ضروری است.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه