۲۲ محصول، بیشترین ضایعات بخش کشاورزی ایران را تشکیل میدهند
اقتصاد ایران: معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ۸ هزار تن دورریز برنج در کشور، گفت: ۲۲ محصول از گندم، برنج، ذرت، چغندرقند، انواع سبزیجات و صیفیجات مثل کاهو، گوجه فرنگی، هندوانه و... از آن جمله است.
به گزارش خبرنگار مهر، امروز شنبه اول آذر ۱۴۰۴ تور رسانهای جشنواره گلهای داوودی و نشست خبری مدیریت ضایعات بخش کشاورزی با حضور غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در محل باغ گیاهشناسی برگزار شد.
غلامرضا گلمحمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری «مدیریت ضایعات بخش کشاورزی»، گفت: مدیریت ضایعات کشاورزی و ترویج مصرف درست در راستای استفاده از تمام ظرفیتها برای افزایش ارتقا بهرهوری در بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر فرهنگسازی درست مصرف، افزود: بر اساس تعریف سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد باید غذای سالم و در دسترس برای همگان تأمین باشد. در ایران هم ما در راستای امنیت غذایی پایدار بر ۴ پایه دسترسی، فرهنگ درست مصرف، سلامت و پایداری منابع است.
این مسئول دولتی در ادامه با اشاره به آمار ضایعات در جهان گفت: بر اساس آمار گزارش شده در خاورمیانه بین ۱۸ تا ۴۵ درصد ضایعات بخش کشاورزی را داریم که این آمار در ایران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گزارش میشود.
گلمحمدی اظهار کرد: اگر تولید بخش کشاورزی را ۱۲۰ میلیون تن در سال در نظر بگیریم این ضایعات حداقل ۱۰ درصد کاهش یابد رقمی حدود ۱۳ میلیون تن غذا میشود که عدد کوچکی نیست.
وی تصریح کرد: در همین راستا همایش مدیریت ضایعات بخش کشاورزی برگزار میشود که هدف ترویج درست مصرف است.
این مسئول دولتی در ادامه اضافه کرد: محور این همایش بر ۳ اصل است؛ سیاستگذاری، فرهنگسازی مصرف و برنامه عملیاتی برای دو بخش دیگر است.
وی تاکید کرد: برای هر دانه برنج ۹۹ سیسی آب مورد استفاده قرار میگیرد که اگر فرهنگسازی شود از مدارس تا خانوادهها کمک بزرگی به کاهش ضایعات میکند. در حال حاضر ۸ هزار تن دورریز برنج داریم؛ این عدد جدا از مصرف آب، برق و سایر منابع ملی است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۲۲ محصول در کشور ضایعات بالایی دارد، گفت: به محصولات این گروه میتوان به برنج، گندم، ذرت، چغندرقند، انواع سبزیجات، صیفیجات همچون گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه و… اشاره کرد.
وی تصریح کرد: فقط آب به هدر رفته در برنجهای دورریز شده ۱۸ میلیون مترمکعب است. بر اساس گفته کارشناسان، کاهش ضایعات بخش کشاورزی، غذای حدود ۱۵ میلیون نفر را تأمین میکند.
وی درباره ضایعات گندم در کشور یادآور شد: میزان ضایعات گندم در مزرعه ۵ درصد، در حمل و نقل ۱.۲ درصد، مراکز جمعآوری ۲.۱، در سیلو و نگهداری ۳.۵، در کارخانه آردسازی ۳.۷ درصد، در نانوایی ۳.۳ درصد و در مصرف خانگی ۸.۴ درصد برآورد میشود. در مجموع فقط در گندم از مزرعه تا سفره ۲۲.۴ درصد ضایعات داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان، گفت: اهمیت موضوع مدیریت ضایعات بخش کشاورزی و ترویج مصرف درست، باعث شده تا در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طرح کلان در بخش ضایعات دیده شده و نیز در وزارت جهاد کشاورزی، وزیر مشاور ویژه برای این بخش منصوب کرده است.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه