دکتری علوم صنایع غذایی: نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا ‌حیاتی است

اقتصاد ایران: ایسنا/تهران یک دکتری علوم صنایع غذایی، نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا را حیاتی دانست و گفت: کشاورز و دامپرور در ابتدای زنجیره قرار دارند و استفاده نادرست از کود و سموم، آبیاری با آب آلوده یا خوراک نامناسب دام سلامت مردم را تهدید می‌کند و همچنین مصرف‌کنندگان باید با آلاینده‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی، مواد سمی حین فرآوری، فلزات سنگین و راه‌های کاهش آن‌ها آشنا شوند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.

‌مرتضی جمشیدی عینی دکتری علوم صنایع غذایی و مدرس دوره‌های سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در همایش ملی «محیط زیست، کشاورزی هوشمند و امنیت غذایی» در روز ۲۸ آبان که در سالن جلسات دانشکده کشاورزی ورامین برگزار شد، با بیان اینکه «ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی دو مفهوم متفاوت اما مکمل هستند»، توضیح داد: ایمنی مواد غذایی یعنی تضمین می‌کند که غذای سالم و بدون آلودگی به دست مصرف‌کننده برسد و امنیت غذایی یعنی تضمین می‌کند که مردم از نظر اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی بتوانند به غذای کافی و سالم دسترسی پیدا کنند.

وی افزود: اگر بهترین صنایع غذایی را هم داشته باشیم ولی خاک بیمار، آب آلوده و کشاورزی سنتی داشته باشیم، نمی‌توانیم امنیت غذایی پایدار ایجاد کنیم و کشور ناچار به واردات مواد غذایی خواهد شد.

جمشیدی با اشاره به پیش‌بینی‌های جهانی گفت طبق تحقیقات تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر می‌رسد و نیاز به مواد غذایی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. همچنین نیاز آبی برای کشاورزی تا ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و اگر از الان برنامه‌ریزی نکنیم، بحران جدی ایجاد خواهد شد.

جمشیدی با تأکید بر اهمیت محیط زیست گفت: کاهش حتی یک درصدی مواد مغذی خاک، میزان پروتئین گندم را کاهش می‌دهد و فقر غذایی ایجاد می‌کند.

 مدرس دوره‌های سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو افزود: آبیاری با آب آلوده، ورود فلزات سنگین و خشک شدن تالاب‌ها همگی امنیت غذایی را تهدید می‌کنند.

وی کشاورزی هوشمند را شامل کوددهی دقیق، آبیاری بهینه، ژنتیک‌گذاری محصولات، کاهش مصرف سموم و افزایش بهره‌وری دانست و توضیح داد بدون کشاورزی هوشمند، امنیت غذایی هوشمند و پایدار تحقق پیدا نمی‌کند و همچنین تأکید کرد: مردم امروز به دنبال غذای سالم و دارای فواید سلامتی‌بخش می‌گردند و تنها پر کردن شکم برای آن‌ها کافی نیست.

جمشیدی مسئولیت متخصصان صنعت غذا را در طراحی فرآورده‌های نوین، کاهش ضایعات و آموزش جامعه یادآوری کرد و گفت: مسئولیت ما حفاظت از سلامت مردم، ارائه غذای پایدار و سالم و ارتقای سطح علمی جامعه در حوزه صنعت غذایی را بر عهده ما قرار داده است.

 مدرس دوره‌های سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در پایان افزود: کشور ما کمبود نیروی متخصص ندارد، بلکه نیازمند هم‌افزایی و تعامل میان متخصصان است تا امنیت غذایی پایدار تحقق پیدا کند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)

نرخ طلا و سکه

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
اونس طلا 4084.24 5.81 (0.14%)
مثقال طلا 49160000 40,000 (0.08%)
طلا ۱۸ عیار 11348700 9,200 (0.08%)
طلا ۲۴ عیار 15131300 12,266 (0.08%)
اونس نقره 51.1535 0.07 (0.14%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
سکه امامی 117800000 100,000 (0.08%)
سکه بهار آزادی 112100000 200,000 (0.18%)
سکه نیم 61000000 100,000 (0.16%)
سکه ربع 34900000 200,000 (0.57%)
سکه گرمی 17000000 100,000 (0.59%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ