دکتری علوم صنایع غذایی: نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا حیاتی است
اقتصاد ایران: ایسنا/تهران یک دکتری علوم صنایع غذایی، نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا را حیاتی دانست و گفت: کشاورز و دامپرور در ابتدای زنجیره قرار دارند و استفاده نادرست از کود و سموم، آبیاری با آب آلوده یا خوراک نامناسب دام سلامت مردم را تهدید میکند و همچنین مصرفکنندگان باید با آلایندههای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی، مواد سمی حین فرآوری، فلزات سنگین و راههای کاهش آنها آشنا شوند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.
مرتضی جمشیدی عینی دکتری علوم صنایع غذایی و مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در همایش ملی «محیط زیست، کشاورزی هوشمند و امنیت غذایی» در روز ۲۸ آبان که در سالن جلسات دانشکده کشاورزی ورامین برگزار شد، با بیان اینکه «ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی دو مفهوم متفاوت اما مکمل هستند»، توضیح داد: ایمنی مواد غذایی یعنی تضمین میکند که غذای سالم و بدون آلودگی به دست مصرفکننده برسد و امنیت غذایی یعنی تضمین میکند که مردم از نظر اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی بتوانند به غذای کافی و سالم دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: اگر بهترین صنایع غذایی را هم داشته باشیم ولی خاک بیمار، آب آلوده و کشاورزی سنتی داشته باشیم، نمیتوانیم امنیت غذایی پایدار ایجاد کنیم و کشور ناچار به واردات مواد غذایی خواهد شد.
جمشیدی با اشاره به پیشبینیهای جهانی گفت طبق تحقیقات تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر میرسد و نیاز به مواد غذایی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند. همچنین نیاز آبی برای کشاورزی تا ۴۰ درصد افزایش پیدا میکند و اگر از الان برنامهریزی نکنیم، بحران جدی ایجاد خواهد شد.
جمشیدی با تأکید بر اهمیت محیط زیست گفت: کاهش حتی یک درصدی مواد مغذی خاک، میزان پروتئین گندم را کاهش میدهد و فقر غذایی ایجاد میکند.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو افزود: آبیاری با آب آلوده، ورود فلزات سنگین و خشک شدن تالابها همگی امنیت غذایی را تهدید میکنند.
وی کشاورزی هوشمند را شامل کوددهی دقیق، آبیاری بهینه، ژنتیکگذاری محصولات، کاهش مصرف سموم و افزایش بهرهوری دانست و توضیح داد بدون کشاورزی هوشمند، امنیت غذایی هوشمند و پایدار تحقق پیدا نمیکند و همچنین تأکید کرد: مردم امروز به دنبال غذای سالم و دارای فواید سلامتیبخش میگردند و تنها پر کردن شکم برای آنها کافی نیست.
جمشیدی مسئولیت متخصصان صنعت غذا را در طراحی فرآوردههای نوین، کاهش ضایعات و آموزش جامعه یادآوری کرد و گفت: مسئولیت ما حفاظت از سلامت مردم، ارائه غذای پایدار و سالم و ارتقای سطح علمی جامعه در حوزه صنعت غذایی را بر عهده ما قرار داده است.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در پایان افزود: کشور ما کمبود نیروی متخصص ندارد، بلکه نیازمند همافزایی و تعامل میان متخصصان است تا امنیت غذایی پایدار تحقق پیدا کند.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه