فست فود، غذایی لذیذ اما خطرناک!
اقتصاد ایران: ایسنا/مازندران امروزه در بسیاری از جوامع مصرف غذاهای آماده (Fast Food) و مکانهای عرضه آنها و همچنین توسعه صنعت تولید غذا در این راستا افزایش یافته است. فست فود در لغت به معنای غذای سریع و مربوط به آن دسته از غذاهایی است که با روشهای ناسالم تهیه میشوند. بیشتر فست فودها دارای مقادیر زیادی چربی اشباع، شکر و نمک هستند که مصرف مکرر آنها میتواند بر سلامتی اثر منفی بگذارد.
مفهوم غذای سریع سابقه طولانی در صنعت غذا دارد و برخی از محققان در این زمینه معتقد هستند که ریشههای ابتدایی فست فودها به بازارهای غذاهای خیابانی در روم باستان برمیگردد.
شکل مدرن و صنعتی فست فود با تکیه بر شواهد موجود، در اوایل قرن بیستم میلادی دیده میشود. در سال ۱۹۲۱، اولین رستوران زنجیرهای فست فود جهان تحت عنوان White Castle در ایالات متحده آمریکا فعالیت خود را شروع کرد. این مجموعه با ارائه همبرگرهای ارزان و آمادهسازی سریع سفارشات، توانست در صنعت غذا الگوی نوینی را خلق کند.
سیب زمینی سرخ کرده در اکثر منوهای فست فود در جهان بعنوان یکی از محبوبترین و پرفروشترین آیتمها شناخته میشود و آمارها نشان میدهد که سیب زمینی سرخ کرده در اکثر کشورها نمادی از فرهنگ فست فود است.
چالش های مصرف فست فود در زندگی امروز
در دنیای امروز فست فود به یکی از راه حلهای آسان برای وعدههای غذایی تبدیل شده است اما پشت این راحتی، نگرانیهای جدی در مورد سلامتی نهفته است.
مصرف فست فود میتواند به قیمت از دست دادن سلامتی تمام شود و بیماریهای ناشی از مصرف بیرویه آن هشداری برای توجه بیشتر به آنچه مصرف می شود، است.
در همین راستا؛ معصومه تعال الله - کارشناس علوم ورزشی در گفتوگو با ایسنا با اعلام اینکه فست فودها کالری بسیار بالایی دارند، گفت: این وعدههای غذایی فاقد مواد مغذی ضروری هستند و مصرف زیاد آنها میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود زیرا چربیهای اشباع و قندهای موجود در این غذاها تبدیل به چربی میشوند.
وی با اظهار اینکه چربیهای ترانس و اشباع زیادی که در فست فودها وجود دارند میتوانند باعث افزایش سطح کلسترول بد و کاهش سطح کلسترول خوب در خون شوند، افزود: به مرور زمان با مصرف فست فودها بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و مشکلات عروقی پدیدار میشود.
این کارشناس علوم ورزشی فست فودها را دارای قند و چربی زیادی برشمرد و تاکید کرد: مصرف مداوم آنها میتواند مقاومت به تولید انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
تعال الله با بیان اینکه فست فودها فیبر ندارند، تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه میتواند باعث سوء هاضمه، ریفلاکس معده و یبوست شود.
وی گفت: فست فودها فاقد ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای لازم برای بدن هستند و مصرف زیاد آنها میتواند جذب مقدار مواد مغذی را کاهش دهد.
این کارشناس علوم ورزشی به تاثیرات منفی بر سلامت روان در مصرف فستفودها اشاره کرد و گفت: زمانی که مقدار مصرف فست فودها افزایش مییابد، بر تعادل هورمونها و عملکرد مغز تاثیر میگذارند و سطح استرس و افسردگی را نیز افزایش میدهند.
وی با بیان اینکه غذاهایی که حاوی مواد مغذی بیشتر،کالری کمتر و چربیهای سالمتر هستند را میتوان جایگزین فستفود در نیازهای غذایی روزمره کرد، تاکید کرد: مصرف انواع سالادها، غذاهای خانگی مانند ساندویچ های گریل و بخارپز شده، آبمیوههای طبیعی و لقمههای سالم در جایگزینی توصیه میشود.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه