غذاهای آماده عامل کاهش سن ابتلا به سرطان روده؟
اقتصاد ایران: متخصصان آمریکایی هشدار دادند: مصرف زیاد خوراکیهای فوقفرآوریشده، از جمله پیتزا یخزده و نودل فوری، سن ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
عصرایران: متخصصان آمریکایی هشدار دادند: مصرف زیاد خوراکیهای فوقفرآوریشده، از جمله پیتزا یخزده و نودل فوری، سن ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
غذاهای فوقفرآوریشده شامل خوراکی های آماده مانند تنقلات بستهبندیشده، نانهای صنعتی، غلات صبحانه شیرینشده، نودل فوری و پیتزای یخزده، در دهههای اخیر سهم رو به افزایشی از رژیم غذایی ما را به خود اختصاص دادهاند.
متخصصان در آمریکا یک عامل احتمالیِ افزایش جهانی موارد ابتلا به سرطانهای روده بزرگ و راستروده در میان جوانان را مصرف «غذاهای فوقفرآوریشده» معرفی کرده اند.

به گزارش یورونیوز، غذاهای فوقفرآوریشده شامل خوراکی های آماده مانند تنقلات بستهبندیشده، نانهای صنعتی، غلات صبحانه شیرینشده، نودل فوری و پیتزای یخزده، در دهههای اخیر سهم رو به افزایشی از رژیم غذایی ما را به خود اختصاص دادهاند.
همزمان، بروز سرطانهای کولورکتال (مربوط به روده بزرگ و راستروده) که پیشتر بیماری سنین بالا تلقی میشد، در سنین زیر ۵۰ سال افزایش یافته است. این بیماران معمولاً در مراحل دیرتری تشخیص داده میشوند و شانس بقای پایینتری دارند؛ مسئلهای که باعث شده متخصصان با دقت بیشتری بررسی کنند که رژیمهای غذاییِ در حال تغییر ما چه تأثیری بر سلامتمان دارد.
در این مطالعه تازه، متخصصان رژیم غذایی و نتایج آندوسکوپیِ بیش از ۲۹ هزار زن در ایالات متحده را تحلیل کردند. آنها به دادههای سلامتِ بیش از دو دهه دسترسی داشتند و توانستند وضعیت این زنان را در گذر زمان دنبال کنند.

نتایج نشان داد زنانی که بیشترین میزان غذاهای فوقفرآوریشده را مصرف میکردند، ۴۵ درصد بیشتر از زنانی که کمترین میزان این غذاها را میخوردند در معرض خطر ایجاد آدنوم (رشدهای غیرطبیعی یا پولیپهای روده بزرگ و راستروده که میتوانند به سرطان تبدیل شوند) بودند.
بیشتر پولیپها خوشخیماند اما برخی طی چند سال رشد میکنند و به سرطان تبدیل میشوند. افزایش خطر به نظر میرسد نسبتاً خطی باشد؛ یعنی هرچه غذاهای فوقفرآوریشده بیشتری بخورید، احتمال آنکه به پولیپهای روده بزرگ منجر شود بیشتر است.
متخصصان می گویند از این رو کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده که معمولاً سرشار از قند، نمک، چربی اشباع و افزودنیها هستند میتواند به کاهش بار فزایندهِ سرطان کولورکتالِ زودهنگام کمک کند.
این یافتههای کلی حتی زمانی که پژوهشگران سایر عوامل خطرِ سرطان کولورکتال از جمله چاقی و مصرف کم فیبر را هم لحاظ کردند، برقرار بود.
این مطالعه، که در نشریه JAMA Oncology منتشر شده، ثابت نمیکند که غذاهای فوقفرآوریشده باعث سرطان میشوند اما سرنخهایی درباره اینکه رژیم غذایی چگونه میتواند بر خطرات سلامت اثر بگذارد ارائه میدهد.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه