به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، ترکیب قهوه با پروتئین به یکی از روندهای پرطرفدار حوزه سلامت در رسانههای اجتماعی تبدیل شده است و توجه بسیاری از افرادی را که بهدنبال انرژی بیشتر و احساس سیری طولانیترند جلب کرده است. با این حال، کارشناسان تغذیه میگویند این روند مزایا و ملاحظات خاص خود را دارد.
قهوه پروتئینی یا پروفی ترکیبی از قهوه با یک منبع پروتئین مانند پودر یا شیر است. این نوشیدنی برای افرادی که صبحانه را حذف میکنند یا پس از تمرین به انرژی و مواد مغذی نیاز دارند، گزینهای سریع و کاربردی برای افزایش پروتئین دریافتی و کاهش زمان آمادهسازی است.
برای علاقهمندان به ورزش، این ترکیب منبعی مناسب برای بازیابی عضلات پس از تمرین صبحگاهی محسوب میشود. پروتئین موجب احساس سیری میشود و از گرسنگی زودهنگام جلوگیری میکند. به گفته مارتا رادلوف، متخصص تغذیه، افزودن کمی پروتئین به قهوه میتواند روز را با تعادل بیشتری آغاز کند، هرچند نباید جایگزین صبحانه کامل شود.
قهوه پروتئینی اگر بهدرستی تهیه شود، میتواند بخشی مفید از برنامه غذایی باشد. هر وعده ممکن است بین ۱۰ تا ۳۰ گرم پروتئین داشته باشد؛ که معادل دو تا سه عدد تخممرغ است. پروتئین در ترمیم عضلات و کنترل اشتها موثر است و کافئین نیز میتواند تمرکز و انرژی را افزایش دهد.
با این حال، انتخاب مواد اولیه اهمیت زیادی دارد. کارشناسان توصیه میکنند از پودرهایی با حداقل ۱۵ گرم پروتئین و بدون قند یا شیرینکننده مصنوعی استفاده شود. افرادی که به کافئین یا پروتئینهای خاص حساسیت دارند، بهتر است از نوع گیاهی یا دوز پایینتر استفاده کنند.
اما قهوه پروتئینی معجزهگر نیست و نباید جایگزین غذای کامل شود. به گفته رادلوف، پودر پروتئین باید مکمل باشد، نه منبع اصلی تغذیه. برخی افراد ممکن است پس از مصرف، دچار نفخ یا ناراحتی گوارشی شوند، بهویژه اگر قهوه حاوی پروتئین بالا را با معده خالی مصرف کنند.
برای تهیه پروفی سرد، قهوه را دم کنید و پس از اینکه خنک شد با پودر پروتئین، شیر یا شیرینکننده مخلوط کنید. برای پروفی گرم، ابتدا پودر را با کمی مایع همدما با اتاق ترکیب کنید تا خمیر شود، سپس قهوه داغ را آرامآرام اضافه کنید. استفاده از مخلوطکن به بافت نرمتر کمک میکند.
استارباکس اخیرا نوشیدنیهای جدیدی حاوی پودر پروتئین وی عرضه کرده است. هرچند برخی از آنها حاوی ۲۹ گرم پروتئیناند، اما ممکن است تا ۱۹ گرم قند افزوده نیز داشته باشند. با انتخاب نمونههای کمقند یا استفاده از شیره بدون قند میتوان کالری را کاهش داد. این شیرهها معمولا شیرینکننده مصنوعی سوکرالوز دارند که برخی افراد از طعم آن خوششان نمیآید و اثر آن بر سلامت روده هنوز محل بررسی است.
در کل، تقریبا هر نوع پودر پروتئینی را میتوان به قهوه افزود، اما نوع وی و کلاژن راحتتر حل میشوند و انواع گیاهی معمولا به مخلوطکن نیاز دارند.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه