به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یک مطالعه جدید که در مجله «اطفال» منتشر شده، نشان میدهد که تغذیه نوزادان با محصولات بادام زمینی، خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی را کاهش میدهد.
به گزارش واشنگتن پست، بر اساس نتایج این مطالعه، تغذیه نوزادان با محصولات بادام زمینی با ۴۳ درصد کاهش ارتباط با ابتلا به آلرژی به بادام زمینی مرتبط بوده است.
محققان در جریان این مطالعه پروندههای پزشکی حدود ۱۲۰ هزار کودک زیر ۳ سال را تجزیه و تحلیل کردند و گروههایی از کودکان را قبل و بعد از دستورالعملها و توصیههای مختلف که تغییر کرده بودند، مقایسه کردند.
این یافتهها تقریبا یک دهه پس از آن منتشر شد که دستورالعملها والدین و مراقبان را به معرفی زودهنگام غذاهای حاوی بادام زمینی در رژیم غذایی نوزادان تشویق میکردند.
برای دههها، متخصصان پزشکی توصیه میکردند که برای معرفی بادام زمینی به کودکان تا ۳ سالگی صبر کنید. اما این توصیه پس از مطالعهای که با عنوان «یادگیری زودهنگام درباره آلرژی به بادام زمینی» در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت، تغییر کرد، نتایج این مطالعه نشان داد اگر به کودکان از ۴ ماهگی اجازه داده شود بادام زمینی را زودتر امتحان کنند، خطر ابتلا به آلرژی در آنها کاهش مییابد.
دیوید هیل، متخصص آلرژی در بیمارستان کودکان فیلادلفیا و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: به نظر میرسد این تلاش بزرگ در حوزه سلامت عمومی در زمینه آلرژیهای غذایی مؤثر بوده است. از هر ۳۰۰ کودک مبتلا به آلرژی غذایی، حداقل یک نفر از ابتلا به آلرژی به بادام زمینی در امان میماند. البته بسیاری از کارشناسان با احتیاط با نتایج این تحقیق برخورد کرده و گفتهاند که آلرژنها و علل آنها هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
چگونه بادام زمینی را به کودک معرفی کنیم؟
موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا به والدین توصیه میکند که برای آشنایی کودکان با مصرف بادام زمینی با مقدار کمی غذای حاوی بادام زمینی رقیق شده شروع کنند، سپس ۱۰ دقیقه صبر کنند تا واکنش آلرژیک را بررسی کنند. برخی از ارائه دهندگان خدمات پزشکی گزینههایی مانند کره بادام زمینی رقیق شده با شیر مادر یا شیر خشک یا پوره شده در غذایی که فرزندتان از قبل میخورد، یا یک میان وعده ذرت پف کرده تهیه شده با بادام زمینی را توصیه میکنند.
متخصصان اطفال همچنین میگویند نوزادان باید قبل از معرفی آلرژن، به نقاط عطف رشدی خود رسیده باشند، از جمله اینکه باید بتوانند سر خود را بالا نگه دارند و کنترل حرکتی دهانی خوبی داشته باشند.
زکری روبین، متخصص آلرژی کودکان در شیکاگو، گفت: اگر آنها از نظر رشدی آماده باشند، زمان شروع معرفی غذاهای حساسیتزا مانند بادام زمینی است.
نوزادان مبتلا به اگزما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آلرژی غذایی هستند، بنابراین برخی ممکن است از معرفی زودهنگام تحت نظر متخصص اطفال بهرهمند شوند.
روبین گفت: سیستم ایمنی در اوایل شکلپذیر است و سپس سخت میشود. اگر نوزادی دارید که در معرض خطر ابتلا به آلرژی غذایی است و زودتر مداخله کنید، ممکن است بتوانید از ابتلا به آلرژی غذایی جلوگیری کنید، اما این صد در صد نیست.
کارشناسان میگویند وقتی کودکی آلرژی غذایی دارد، نه تنها عوارض جسمی، بلکه عوارض روانی نیز به همراه دارد. مطالعات نشان داده است که کودکان مبتلا به آلرژی غذایی در مقایسه با همسالان خود که آلرژی ندارند، بیشتر در معرض اضطراب و کاهش کیفیت زندگی هستند.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه