به گزارش سلامت نیوز به نقل از webmd، میخواهید میوه و سبزیجات تازهتر و خوشمزهتر بمانند؟ با چند نکته علمی ساده میتوانید عمر سبزیجات و میوههای خود را در یخچال طولانیتر کنید و از هدررفت آنها جلوگیری کنید. این ترفندهای کاربردی به شما کمک میکند تا همیشه سبزیجات و میوههای سالم و خوش طعم داشته باشید!
۱. گوجهفرنگی و خیار را جدا نگه دارید!
گاز اتیلن که توسط برخی میوهها و سبزیجات آزاد میشود، باعث رسیدن و فاسد شدن سریعتر میشود. گوجهفرنگی و خیار هر دو در این دسته قرار دارند؛ پس آنها را از هم جدا کنید.
۲. سبزیجات برگدار را قبل از یخچال بشویید
اسفناج و کاهو را در آب سرد بشویید، برگهای پژمرده را جدا کنید، سپس با دستمال کاغذی خشک کرده و داخل کیسه پلاستیکی بگذارید.
۳. به واکس طبیعی روی میوهها دست نزنید
میوههایی مثل سیب، لیمو، خیار و سیبزمینی دارای لایه واکسی طبیعی یا مصنوعی هستند که مانع از خشک شدن و پوسیدگی زودرس میشود. فقط قبل از مصرف آنها را بشویید.
۴. سر سبز هویج را ببرید
سر سبز هویجها باعث جذب رطوبت و مواد مغذی از خود هویج میشود. قبل از نگهداری آن را ببرید و هویج را در کیسه پلاستیکی در کشوی یخچال نگه دارید.
۵. موز را خنک نگه دارید
موز در هوای گرم و مرطوب سریعتر قهوهای میشود. پس موزها را دور از سایر میوهها نگه دارید و وقتی رسیدند، در یخچال بگذارید تا چند روز بیشتر تازه بمانند.
۶. زنجبیل را فریز کنید
زنجبیل تازه چند هفته در یخچال سالم میماند، اما برای ماندگاری بیشتر، آن را خرد کرده، بدون نیاز به پوست گرفتن، در کیسه فریزر بگذارید و فریز کنید.
۷. پیاز را در معرض هوای تازه قرار دهید
پیاز را در محل خشک و خنک بدون پوشش پلاستیکی نگهداری کنید. اگر پیازهای خرد شده دارید، آنها را چند روز در یخچال نگه دارید.
۸. توتها را خنک و خشک نگه دارید
توت فرنگی، تمشک و بلوبری را در دمای پایین (حدود ۳۲ تا ۴۰ درجه فارنهایت) در یخچال نگهداری کنید و تا زمان مصرف آنها را نشویید.
۹. کرفس را در فویل بپیچید
برای جلوگیری از پژمرده شدن کرفس، آن را در فویل پیچیده و در کشوی یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود تا چند هفته تازه بماند.
۱۰. لیموها را داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگه دارید
برای ماندگاری بیشتر، لیمو و لیموترش را در کیسه پلاستیکی بدون هوا در یخچال نگه دارید.
۱۱. سبزیجات تازه را مانند گل نگهداری کنید
جعفری، گشنیز و نعنا را در لیوان آب بگذارید و داخل یخچال نگه دارید تا تازه بمانند. ریحان را بهتر است روی پیشخوان آشپزخانه نگه دارید.
۱۲. قارچها را در کیسه کاغذی نگه دارید
قارچها را از بستهبندی پلاستیکی بیرون آورده و در کیسه کاغذی نگه دارید تا رطوبت را جذب کند و تازگی بیشتری داشته باشد.
۱۳. یخچال را مرتب و تمیز نگه دارید
آلودگیهای داخل یخچال مثل باکتری و قارچها باعث فساد سریعتر مواد غذایی میشوند. یخچال را با سرکه سفید یا آب صابون به طور منظم تمیز کنید و مواد غذایی را طوری بچینید که هوا به راحتی جریان داشته باشد.