آزادی ۶ هزار زندانی طی سه ماه اول سال به کمک شوراهای حل اختلاف
اقتصاد ایران: رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه از آزادی ۶ هزار زندانی طی سه ماه اول امسال به کمک شوراهای حل اختلاف خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه در نشست شورای عالی قوه قضائیه، از آزاد شدن حدود ۶ هزار نفر از زندان طی سه ماه نخست سال جاری به کمک شوراهای حل اختلاف و صلح یاران خبر داد و گفت: در فصل بهار امسال، با کمک شوراهای حل اختلاف و صلحیاران از به زندان رفتن ۱۳۶۲ نفر پیشگیری شد و تعدادی از زندانیان نیز در آستانه آزادی قرار گرفتند.
«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری همزمان مراسم تحلیف سردفتران در استانهای غربی ایلام، همدان، کرمانشاه و کردستان طی هفته گذشته، گفت: هماکنون تعداد سردفتران اسناد رسمی به ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
وی از حل اختلافات مالکیتی شهرک پردیس استان کرمانشاه خبر داد و گفت: با همت و کمک دادگستری کل استان کرمانشاه و همکاری سایر دستگاهها از جمله منابع طبیعی، راه و شهرسازی، اوقاف و ارتش، معضل مربوط به شهرک پردیس استان کرمانشاه که ۵ هزار خانواده را شامل میشد، حل شد و هم اکنون عملیات صدور سند برای این شهرک آغاز شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در ادامه از صدور ۲۵۰ سند برای روستای زلان استان کرمانشاه که با روستاهای همجوار خود اختلافات مرزی داشت، خبر داد.
بابایی همچنین از افتتاح ساختمان ثبتی شهرستان پاوه با زیربنای ۴۰۰ متر مربع و آغاز عملیات احداث ساختمان ثبتی شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه خبر داد.
وی در ادامه، از صدور ۸۰۰ فقره سند برای مناطق حاشیهای و فرسوده سنندج و صدور ۲۶۰ سند برای فعالان اقتصادی منطقه صنعتی دهگلان استان کردستان خبر داد.
هر سه اقدام فوق از جمله مطالبات مطرح شده در سفر استانی رئیس قوه قضائیه بود.
صالحی، دادستان تهران نیز در این جلسه از تکمیل تحقیقات و ارسال کیفرخواست پرونده کثیرالشاکی «پروژه مسکونی حکیم» به دادگاه کیفری خبر داد و گفت: بر اساس مفاد کیفرخواست، متهم اصلی این پرونده به اتهام کلاهبرداری گسترده از طریق فروش غیرقانونی و مکرر بیش از ۲۷۵ واحد مسکونی به اشخاص متعدد از جمله مالکان اصلی و اشخاص معارض تحت تعقیب قرار گرفت؛ رسیدگی به این پرونده در پی شکایت ۱۳ نفر از خریداران ملک در پروژه مسکونی حکیم آغاز شد که با شروع تحقیقات و در ادامه رسیدگیها، تعداد شکات به بیش از ۱۳۰۰ نفر افزایش یافت.
وی افزود: در حالی که علیرغم گذشت بیش از ۱۵ سال از آغاز پروژه مسکونی حکیم، بخش قابل توجهی از واحدها به دلیل سو مدیریت، اقدامات مجرمانه، وجود معارضین متعدد و فقدان منابع مالی لازم، نیمه کاره باقی مانده بود، دادسرای تهران در راستای صیانت از حقوق عامه، علاوه بر انجام تحقیقات قضائی، اقدامات نظارتی و اجرایی گستردهای از جمله توقیف اموال متهم، صدور قرار نظارت قضائی ممنوع الخروجی، ارجاع امر به کارشناسان رسمی دادگستری جهت احراز معارضین واقعی و همچنین پیگیری فروش اموال متهم جهت تأمین منابع لازم برای تکمیل پروژه را در دستور کار قرار داد.
صالحی گفت: همزمان با رسیدگیهای قضائی، دادسرا با بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای ذیربط اجرایی همچون شهرداری و ادارات گاز، برق و آبفا، اقدامات متعددی را برای تسریع در روند تکمیل پروژه و رفع موانع اجرایی آن انجام داده که در نتیجه تاکنون حدود ۱۲۰۰ واحد به شکات تحویل داده شده و باقیمانده واحدهای مسکونی نیز در حال تکمیل و واگذاری به اعضا با نظارت دستگاه قضائی هستند.
همچنین کاظمیفرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه از افزایش ۴ درصدی صدور ابلاغهای الکترونیک قضائی طی ۴ سال گذشته خبر داد و گفت: هماکنون میزان صدور ابلاغهای الکترونیک قضائی به ۹۶ درصد رسیده است؛ ضمن آنکه در حال حاضر ۳۰ درصد از ثبت نامهای ثنا به صورت کاملاً غیرحضوری انجام میشود.