هشدار درباره مواد نگهدارنده پنهان در لوازم آرایشی

اقتصاد ایران: رئیس اداره فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو نسبت به استفاده از پارابن‌ها در بسیاری از محصولات آرایشی هشدار داد و گفت: این ترکیبات شیمیایی می‌توانند سلامت پوست و بدن را تهدید کنند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طیبه شهریاری؛ رئیس اداره فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو نسبت به استفاده از پارابن‌ها در بسیاری از محصولات آرایشی هشدار داد و اظهار کرد: این ترکیبات شیمیایی می‌توانند سلامت پوست و بدن را تهدید کنند

وی با اشاره به کاربرد گسترده پارابن‌ها در صنایع آرایشی و بهداشتی افزود: این مواد به عنوان نگهدارنده برای جلوگیری از رشد میکروب و قارچ به کار می‌روند و در شامپو، نرم‌کننده، ماسک مو، کرم‌های مرطوب‌کننده، لوسیون بدن، کرم‌پودر، ریمل، رژلب، برخی داروها و مواد غذایی فرآوری‌شده یافت می‌شوند.

رئیس اداره فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: ساختار شیمیایی پارابن‌ها به گونه‌ای است که می‌توانند در بدن عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشند که این موضوع احتمال بروز ناباروری، اختلالات هورمونی و حتی افزایش ریسک سرطان پستان را افزایش می‌دهد. البته تاکنون ارتباط مستقیم آن با سرطان قطعی نشده است.

وی افزود: پارابن‌ها همچنین می‌توانند موجب بروز علائمی مانند خارش، التهاب، قرمزی و واکنش‌های پوستی در افراد دارای پوست حساس شوند و سلامت مصرف‌کننده را در درازمدت تحت تأثیر قرار دهند.

شهریاری با تاکید بر اهمیت انتخاب آگاهانه محصولات آرایشی خاطرنشان کرد: مصرف‌کنندگان باید هنگام خرید، به برچسب محصول توجه کرده و از فرآورده‌هایی استفاده کنند که فاقد پارابن هستند. برندهایی که از نگهدارنده‌های جایگزین نظیر پتاسیم سوربات، فنوکسی‌اتانول و بنزیل الکل استفاده می‌کنند، انتخاب‌های مطمئن‌تری محسوب می‌شوند.

وی در پایان گفت: با توجه به نگرانی‌های موجود درباره پارابن‌ها، دقت در ترکیبات محصولات آرایشی و بهداشتی می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از آسیب‌های پوستی و هورمونی ایفا کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ