پنج پنج؛ نمادی از ایثار و سلحشوری فرزندان روح الله در سه عملیات اراک
اقتصاد ایران: اراک- مشاور عالی فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پنج پنج؛ روز مقاومت و ایثار اراک نمادی از مجاهدت و سلحشوری فرزندان روح الله در۳ عملیات رمضان، بمباران صنایع و مرصاد است.
سردار محسن کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سه عملیات رمضان، بمباران صنایع اراک و مرصاد در پنجم مردادماه در اراک اظهار کرد: این تاریخ یادآور خاطراتی ارزشمند از دوران دفاع مقدس و نمادی از ایثار، سلحشوری و مجاهدت فرزندان روحالله، بهویژه رزمندگان استان مرکزی است.
وی با اشاره به عملیات رمضان در سال ۱۳۶۱ گفت: هرچند این عملیات در ظاهر به فتح منجر نشد و دشمن موفق شد در برابر پیشروی رزمندگان اسلام ایستادگی کند، اما باید اذعان داشت که هدف ما در دفاع مقدس تصرف خاک نبود؛ ما برای دفاع از عقیده، دین و ارزشها میجنگیدیم، همانگونه که امام خمینی (ره) فرمودند، این جنگ، نبرد بین اسلام و کفر بود، از همینرو عملیات رمضان از نظر احیای ارزشهای اسلامی، عملیاتی ویژه و پرافتخار محسوب میشود.
فرمانده سابق سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: در آن عملیات، رزمندگان اسلام در aشرایط بسیار دشوار آبوهوایی و در گرمای حدود ۵۰ درجه در صحرای خوزستان، با تجهیزات نسبتاً سنگین و در حالی که طوفانهای رملی دید و حرکت را دشوار کرده بود، در برابر ارتش بعثی که از حمایت بیش از ۳۶ کشور برخوردار بود و آمریکا نقش مستقیم در تحریک و تجهیز صدام داشت، ایستادگی کردند و مقاومت این رزمندگان در برابر ماشین جنگی دشمن، نمونهای از شجاعت و اخلاص بود و شهدای ما در آن میدان، مظلومانه به شهادت رسیدند.
سردار کریمی با اشاره به خاطرات پنجم مردادماه گفت: در سال ۱۳۶۵، در همین تاریخ، صنایع اراک هدف بمباران هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و دشمن با استفاده از جنگندههای پیشرفته از جمله میگها و سوخوهای روسی و هواپیماهای میراژ فرانسوی، شهر اراک را هدف قرار داد که در آن حمله بیش از ۷۰ کارگر که در جبهه صنعت مشغول پشتیبانی از خطوط مقدم بودند، به شهادت رسیدند.
وی افزود: این حادثه نشان داد که جبهه پشتیبانی و تولید، بهاندازه جبهه نظامی اهمیت دارد و استان مرکزی با ساخت قطعات تانک، پلهای خیبری و بدر، و دیگر تجهیزات مهندسی، نقشی کلیدی در پیروزیهای دفاع مقدس ایفا کرده است.
سردار کریمی افزود: استان مرکزی، علاوه بر صف مقدم جبهه در پشت جبهه، دارای چهرههایی بزرگ و فداکار بود و کارگران ایثارگری که در زیر آتش بمبارانها همچنان در سنگر تولید باقی ماندند و شهدا، جانبازان و ایثارگرانی که تقدیم انقلاب شدند، همگی نماد مقاومت در برابر حملات سنگین دشمن بودند.
مشاور عالی فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در عملیات مرصاد، گروهک منافقین با تصور باطل اینکه زمان فروپاشی نظام جمهوری اسلامی فرا رسیده، با تحریک رژیم بعث عراق و حمایت برخی قدرتها، حملهای همهجانبه را آغاز کردند و آنها به خیال باطل خود قصد داشتند به تهران برسند و در میدان آزادی جشن پیروزی برپا کنند.
وی ادامه داد: در عملیات مرصاد، رزمندگان استان مرکزی با رهبری شهید صیاد شیرازی و فرماندهی سردار سلیمآبادی از لشکر ۷۱ روحالله، با اجرای عملیات هلیبرن در سهراه اسلامآباد غرب، مسیر عقبنشینی منافقین را مسدود کردند، همچنین رزمندگان گردان امام علی بن ابیطالب (ع) و گردان حضرت روحالله از خمین، همراه با نیروهای اطلاعاتی، از پشت سر دشمن را متوقف کردند.
سردار کریمی گفت: بنده نیز در آن عملیات، فرماندهی محور ۳ لشکر روح الله استان را بر عهده داشتم که نیروی هوایی ارتش نیز با حملات سنگین هوایی، حجم وسیعی از ماشینآلات زرهی منافقین را منهدم کرد و این عملیات به نقطه پایان گروهک منافقین در صحنه نظامی تبدیل شد.
سردار کریمی با بیان اینکه در سه عملیات پنجم مرداد ۲۰۰ شهید گلگون کفن تقدیم انقلاب شد، گفت: در عملیات مرصاد، حدود ۳۰ نفر از رزمندگان استان مرکزی به شهادت رسیدند و شماری نیز به عنوان مفقودالجسد باقی ماندند که پیکر پاکشان یافت نشده است و این شهدا، اسناد زندهای از ایثارگری و مجاهدت رزمندگان و مردم عزیز استان هستند که نام و یادشان همیشه زنده میماند.
سردار کریمی گفت: عملیات مرصاد پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ انجام شد و تلخی پذیرش قطعنامه هنوز در کام رزمندگان بود، اما خداوند وعده نصرت خود را محقق ساخت و در بحرانیترین شرایط، پیروزی بزرگی نصیب ملت ایران شد و با وجود نامنظمی ظاهری و فشارهای گسترده، این لطف الهی بود که پیروزی را رقم زد.
فرمانده سابق سپاه روح الله استان مرکزی افزود: در آن ایام، حضرت آیتالله خامنهای، رئیسجمهور بودند و با صدور پیامی، همه را طبق فرمایشات امام خمینی (ره) به جبهه فراخواندند و امام فرمودند که ملت باید هوشیار باشند چرا که دشمن حتی با پذیرش قطعنامه دست بردار نیست.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، بهویژه شهدای سه عملیات رمضان، بمباران صنایع اراک و مرصاد و همچنین شهدای استان مرکزی و شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر، تصریح کرد: همواره راه شهدا اسلام و دفاع مقدس ادامه دارد و تنها نام سنگرها عوض شده است.