حمایت اسنپ از ۸ مؤسسه نیکوکاری در مسیر تابآوری بعد از جنگ
اقتصاد ایران: به دنبال بحرانهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از جنگ، شرکت اسنپ حمایت مالی ویژهای را به ۸ مؤسسه نیکوکاری کشور اختصاص میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اسنپ، به دنبال بحرانهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از جنگ، شرکت اسنپ در بیستویکمین طرح نیکوکاری کلاب خود، با عنوان «حمایت از مؤسسههای نیکوکاری در شرایط بحرانی» و شعار «با تو نیکوکاری ادامهدار میشه!»، حمایت مالی ویژهای را به ۸ مؤسسه نیکوکاری کشور اختصاص میدهد. این طرح با هدف کمک به بقای مؤسسههای نیکوکاری و سازمانهای مردمنهاد در شرایط بحرانی و ادامه خدمترسانی به گروههای آسیبپذیر جامعه اجرا میشود.
در این طرح تأمین مالی اضطراری برای تداوم فعالیتهای ۸ م ؤ سسه نیکوکاری منتخب در شرایط بحرانی در دستور کار قرار دارد. هر کدام از این م ؤ سسهها، با خدمات تخصصی و گسترده خود در حوزههای مختلف اجتماعی، سهم مهمی در حمایت از افراد آسیبپذیر دارند. اسنپ در این طرح مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان به صورت مساوی به این م ؤ سسهها اهدا و هر م ؤ سسه ۱۰۰ میلیون تومان برای تأمین هزینههای جاری و اضطراری خود دریافت میکند. اسنپ با اجرای این طرح میکوشد به استمرار فعالیتهای بشردوستانه آنان کمک کند و نیاز به حمایت از م ؤ سسههای نیکوکاری را یکبار دیگر به جامعه یادآوری کند.
انتخاب م ؤ سسههای مورد حمایت، بر اساس ارزیابی حرفهای
اسنپ برای انتخاب م ؤ سسههای نیکوکاری نیازمند حمایت فوری از راهنمایی م ؤ سسه غیرانتفاعی «مدیریت حامیان نواندیش افرا»، فعال در حوزه توانافزایی و توسعه زیرساختی م ؤ سسههای نیکوکاری، بهره گرفته است. م ؤ سسههای نیکوکاری منتخب در این طرح مراحل ارزیابی این م ؤ سسه را با موفقیت سپری کرده و دارای گواهی اعتماد م ؤ سسه افرا هستند. لازم به توضیح است که تعداد م ؤ سسههای نیازمند حمایت بسیار بیش از این موارد بوده و اسنپ با توجه ظرفیتهای خود، از بین م ؤ سسهها به اجبار دست به انتخاب زده است.
در این طرح از مؤسسههای بنیاد خیریه معلولین ایرانیان، خیریه مهیار، خیریه التیام، انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا)، کانون نیکوکاری سرو امید آفتاب، خیریه مهر ایلیا شمیرانات (ایلیا)، خیریه سبحان سقز و بنیاد سپهر قائن حمایت میشود. این مؤسسهها گروههای آسیبپذیر مثل کودکان فاقد سرپرست موثر، افراد دارای معلولیت، بیماران مبتلا به سرطان، کودکان بازمانده از تحصیل و زنان سرپرست خانوار را تحت پوشش خود دارند و انواع خدمات درمانی و بهداشتی، روانشناسی و مددکاری و مهارتآموزی را به این افراد ارائه میکنند. سرنوشت بسیاری از این مددجویان به تداوم فعالیت مؤسسههای نیکوکاری وابسته است.
توقف فعالیت مؤسسههای نیکوکاری، زنگ خطری برای ساختارهای حمایتی جامعه
در روزهایی که کشور با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از جنگ دستوپنجه نرم میکند، بسیاری از کسبوکارهای انتفاعی و غیرانتفاعی با چالشهای متعددی روبهرو هستند. در این میان، م ؤ سسههای نیکوکاری و سازمانهای مردمنهاد به دلیل وابستگی به کمکهای مردمی و نبود منابع مالی پایدار بیش از دیگران در معرض خطر توقف فعالیت و کاهش خدمات خود قرار گرفتهاند.
در شرایط بحرانی، اگر م ؤ سسههای نیکوکاری نتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند، اثرات آن به تغییرات درون سازمانی محدود نخواهد بود و تاثیر مستقیمی بر زندگی مددجویانی خواهد گذاشت که تحت پوشش خانههای امن هستند، در مراکز نگهداری از سالمندان زندگی میکنند، افراد دارای معلولیت هستند و یا شبهخانواده هستند و به کمک خیریهها وابستهاند. توقف فعالیت این م ؤ سسهها میتواند زنجیروار به تشدید آسیبهای اجتماعی و تعمیق بحرانهای پساجنگ منجر شود.
اجرای این طرح تلاشی است برای ساختن الگویی در حوزه مسئولیت اجتماعی که منجر به تقویت زیرساختهای حمایتی جامعه میشود. در شرایطی که بسیاری از م ؤ سسههای نیکوکاری با خطر تعطیلی روبهرو هستند، مشارکت فعال بخش خصوصی میتواند تضمینی برای حفظ کرامت انسانی و جلوگیری از فروپاشی ساختارهای حمایت اجتماعی باشد.
مشارکت کاربران در طرح نیکوکاری کلاب فقط با امتیازهایشان
کاربران اسنپ میتوانند بدون پرداخت هیچ مبلغی و تنها با امتیازهای اسنپکلاب خود در این طرح نیکوکاری سهیم باشند. اسنپ به ازای هر ۲ هزار امتیاز اهدا شده توسط کاربران مبلغ ۲ هزار تومان به ۸ م ؤ سسهی نیکوکاری منتخب برای پیشبرد فعالیتهای آنان پرداخت میکند. اسنپ با هدف ایجاد شفافیت در اقدامات مسئولیت اجتماعی، پس از اجرای طرح، گزارشی درباره نحوه هزینهکرد این مبالغ توسط م ؤ سسهها تهیه و از طریق کانالهای ارتباطی در دسترس عموم قرار میدهد.