ابراز تمایل هندی ها برای خرید ۲ اسکادران اف-۳۵

اقتصاد ایران: به عبارت ساده، اف-۳۵ برای نفوذ به شبکه دفاع هوایی چندلایه روسیه طراحی شده است، در حالی که سوخو-۵۷ برای رهگیری اف-۳۵هایی که سعی در نفوذ به حریم هوایی روسیه و جلوگیری از پیشروی دشمن در امتداد مرز روسیه دارند، طراحی شده است.

عصر ایران: نیروی هوایی هند به طور جدی در حال بررسی خرید ۲ اسکادران جنگنده اف-۳۵ است. به نقل از وبگاه "اوراسیا ریویو"، معمای خرید جت جنگنده رادارگریز هند پیچیده‌تر شده است. 

برنامه ساخت جت جنگنده رادارگریز بومی هند، یعنی هواپیمای رزمی پیشرفته میان‌رده (AMCA)، هنوز تقریبا یک دهه دیگر مانده تا به نتایج واقعی برسد. در همین حال، چین ۲ هواپیمای نسل پنجم را به خدمت گرفته و در حال آزمایش ۲ جت جنگنده نسل ششم است که شکاف توانایی هوایی این کشور با هند را افزایش می‌دهد.

از آنجایی که جنگ تمام عیار با چین در آینده نزدیک بعید است، دهلی نو ممکن است این شکاف توانایی رو به گسترش با پکن را نادیده گرفته باشد اما این وضعیت در لحظه‌ای که پاکستان اعلام کرد که در حال خرید جدیدترین جت جنگنده رادارگریز نسل پنجم چین -J-۳۵A- است، تغییر کرد.

طبق اطلاعات اولیه، که بعدا تکذیب شد، پاکستان قصد داشت تا سال ۲۰۲۷، ۴۰ فروند جت جنگنده رادارگریز J-۳۵A را از چین خریداری کرده و آنها را به نیروی هوایی خود وارد کند.

هند و پاکستان در ۶ سال گذشته دو نبرد هوایی کوتاه داشته‌اند و احتمال درگیری‌های بیشتر از این دست در آینده را نمی‌توان رد کرد.

بنابراین، مشخص شد که هند نمی‌تواند برای ۱۰ سال آینده منتظر AMCA بماند. دهلی نو برای حفظ برابری هوایی با پاکستان و چین، دو دشمن اصلی خود، به یک راه حل موقت نیاز دارد.

در حالی که سوخو-۵۷ به دلیل جنگ اوکراین و تحریم‌های فلج‌کننده غرب با مشکل تولید مواجه است، اف-۳۵ هم با انبوهی از سفارشات معوقه مواجه است.

بین این دو، انتخاب آسانی وجود ندارد. با این حال، آنچه مسلم است این است که هند می‌تواند خیلی زود قراردادی برای خرید یک مدل جت جنگنده نسل پنجم نهایی کند.

هند ۲ تا ۳ اسکادران جنگنده رادارگریز سفارش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری ANI هند، نیروی هوایی هند (IAF) به دنبال خرید ۲ تا ۳   اسکادران جت جنگنده نسل پنجم از منابع خارجی است تا قابلیت‌های رزمی خود را تا زمان عملیاتی شدن پروژه هواپیماهای رزمی پیشرفته میان‌رده بومی (AMCA) افزایش دهد.

یک اسکادران جنگنده معمولا شامل ۱۸ تا ۲۰ جت است.

این بدان معناست که هند می‌تواند ۴۰ تا ۶۰ جت جنگنده نسل پنجم سفارش دهد.

منابع دفاعی به ANI گفتند که نیروی هوایی هند اخیرا لیست سفارش مفصلی به دولت ارائه داده است که در آن الزامات آینده خود را برای حفظ برتری نسبت به دشمنان تشریح کرده است.

یک کمیته دارای اختیار به رهبری "آر کی سینگ"، وزیر دفاع هند، توصیه کرده که برای افزایش بازدارندگی و آمادگی نیروها، به ویژه در امتداد مرزهای شمالی و غربی، از جت‌های جنگنده نسل پنجم استفاده شود.

با این حال، به گزارش ANI، دولت هنوز در مورد موضوع جت‌های جنگنده نسل پنجم تصمیمی نگرفته است، اما بحث‌ها در این زمینه ادامه دارد.

در حالی که تحلیلگران امنیتی به شدت در مورد دوگانه انتخابی اف-۳۵ آمریکایی در مقابل سوخو-۵۷  روسی بحث کرده‌اند، این بحث اخیرا به دلیل عوامل مختلف به طور قابل توجهی به نفع سوخو-۵۷ تغییر کرده است.

علاوه بر این، هند باید سریع اقدام کند، زیرا معاملات دفاعی در هند اغلب با سرعت لاک‌پشتی پیش می‌روند و گاهی اوقات سال‌ها یا حتی دهه‌ها به تعویق می‌افتند. نمونه بارز آن، قرارداد MRFA (جنگنده‌های میان‌رده) هند است. این قرارداد که اولین بار در سال ۲۰۰۱ پیش‌بینی شد، هنوز تا سال ۲۰۲۵ امضا نشده است.

علاوه بر این، تنها دو گزینه نسل پنجم مناسب برای هند (اف-۳۵ یا سوخو-۵۷) هر دو با مشکلات تولید دست و پنجه نرم می‌کنند و دهلی نو ممکن است با تاخیرهای قابل توجهی روبرو شود، حتی اگر این جت‌ها امروز سفارش داده شوند.

چرا تحلیلگران امنیتی به سوخو-۵۷ برتری می‌دهند

پیش از سفر مورد انتظار ولادیمیر پوتین، رئیس فدراسیون روسیه به هند در ۳ ماهه آخر سال ۲۰۲۵، بسیاری از تحلیلگران فرض کرده‌اند که هند در طول این سفر، قرارداد سوخو-۵۷ را نهایی خواهد کرد.

اگرچه سوخو-57 از مشکلات تولید رنج می‌برد و سطح مقطع راداری (RCS) بسیار بزرگتری نسبت به اف-35 دارد، اما مجموعه‌ای از پیشنهادهای روسیه مانند انتقال کامل فناوری (ToT)، تولید داخلی سوخو-30 در هند و همکاری در توسعه برنامه AMCA هند، به همراه قیمت رقابتی سوخو-57 ، آن را به پیشنهادی غیرقابل مقاومت تبدیل کرده است.

با این حال، کنار گذاشتن اف-35 هم به این زودی اشتباه خواهد بود. در حال حاضر، چندین مساله علیه اف-35 وجود دارد.

از زمان بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه امسال، روابط هند و ایالات متحده در سراشیبی نزولی قرار گرفته است.

مساله مداوم تحریم‌های تجاری هم از زمان روی کار آمدن ترامپ تشدید شده است. با این حال، عامل اصلی تحریک‌کننده، نوسانات ترامپ در سیاست نسبت به پاکستان بوده است. ترامپ میزبان ژنرال "عاصم منیر"، فرمانده ارتش پاکستان، در کاخ سفید بود و به نظر می‌رسد که او مایل به شرکت در جنگ‌های تبلیغاتی اسلام‌آباد علیه هند است.

مساله دیگر این است که نیروی هوایی هند (IAF) در حال حاضر هیچ جت جنگنده آمریکایی در زرادخانه خود ندارد (این نیرو جت‌های جنگنده روسی، فرانسوی و مشترک فرانسه و بریتانیا را در اختیار دارد).

نیروی هوایی هند همچنین در حال استفاده از جت‌های جنگنده LCA Tejas ساخت داخل است. ادغام یک جنگنده دیگر (از ایالات متحده) مشکلات لجستیکی زیادی را برای نیروی هوایی هند ایجاد خواهد کرد.

با وجود این کاستی‌ها، اف-35 نقاط قوت زیادی دارد و می‌تواند یک ارتقای قابل توجه در توانایی‌های نیروی هوایی هند باشد.

اولا، در جبهه دیپلماتیک، هند می‌تواند از قرارداد اف-35 برای بهبود روابط با دولت ترامپ استفاده کند. بسیاری از کشورها، از ژاپن گرفته تا پادشاهی‌های نفت‌خیز خاورمیانه، از قراردادهای دفاعی با ایالات متحده برای جلب نظر ترامپ استفاده کرده‌اند.

علاوه بر این، اگر هند جنگنده سوخو-57 را خریداری کند، با خطر تحریم‌های غرب مواجه خواهد شد. اتحادیه اروپا پیش از این تحریم شرکت‌ها و اتباع هندی را به دلیل کمک به صادرات نفت روسیه آغاز کرده است که این امر بر موضع فزاینده و قاطع اروپا در قبال تجارت هند با روسیه تاکید دارد.

برای دهلی نو، پیشبرد قرارداد سوخو-57 در این برهه می‌تواند اقدامی پرخطر باشد و خطر جدایی بیشتر از بلوک غرب را به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر جنگنده های اف-35 مزیت های غیرقابل چشم پوشی برای هند دارند. اف-35 برای نقش‌های تهاجمی طراحی شده است، در حالی که سوخو-57  بیشتر یک پلتفرم دفاعی است. 

اف-35 به دلیل رادارگریزی بی‌نظیرش، می‌تواند به حریم هوایی مورد مناقشه نفوذ کرده و حملات هوایی تنبیهی انجام دهد.

2245820_358 (1)

سوخو-57 با رادارگریزی محدود خود، ممکن است در چنین عملیاتی با مشکل مواجه شود، اما همین هواپیمای روسی به دلیل رادارگریزی از زاویه جلویی، در نقش‌های دفاعی برتری دارد.

از نظر "ویجایندِر ک. تاکور" سرهنگ و خلبان بازنشسته نیروی هوایی هند: " سوخو-57 با رادارگریزی محدود خود، برای دفاع هوایی و حملات هوایی کوتاه‌برد از داخل حریم هوایی روسیه، با هدف متوقف کردن حملات زمینی دشمن در امتداد مرزهای آن، بهینه شده است. از سوی دیگر، ایالات متحده و متحدان غربی آن حملات هوایی دوربرد از طریق حریم هوایی مورد مناقشه را بر دفاع هوایی اولویت داده‌اند. اف-35 برای نفوذ به حریم هوایی مورد مناقشه و نابودی سیستم‌های دفاع هوایی دشمن طراحی شده است."

تاکورافزود:" به عبارت ساده، اف-35 برای نفوذ به شبکه دفاع هوایی چندلایه روسیه طراحی شده است، در حالی که سوخو-57 برای رهگیری اف-35هایی که سعی در نفوذ به حریم هوایی روسیه و جلوگیری از پیشروی دشمن در امتداد مرز روسیه دارند، طراحی شده است."

با توجه به الزامات عملیاتی فعلی هند، که نفوذ به حریم هوایی پاکستان را برای انجام حملات هوایی تنبیهی به "اردوگاه‌های تروریستی" در اولویت قرار می‌دهد، اف-35 برای نیروی هوایی هند (IAF) مناسب‌تر است.

علاوه بر این، چین سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته‌ای مانند اس-400 دارد. اگر خصومت بین هند و چین آغاز شود، اف-35 قادر خواهد بود به حریم هوایی چین نفوذ کرده و ماموریت‌های بمباران را انجام دهد.

اگر پاکستان به "فعالیت‌های تروریستی" خود ادامه دهد و نیروی هوایی هند نیاز به انجام یک حمله دقیق دیگر داشته باشد، هیچ چیز بهتر از اف-35 نیست و در برابر یک جنگنده تهاجمی چینی J-20، جنگنده روسی سوخو-57 هواپیمای ایده‌آلی برای خنثی کردن آن خواهد بود.

یک متخصص نیروی هوایی هند که نخواست نامش فاش شود، گفت: جنگنده‌های اف-35 می‌توانند نه تنها برای نیروی هوایی هند، بلکه برای دهلی نو که در تلاش برای بهبود روابط خود با دونالد ترامپ است، یک تغییر دهنده بازی باشند. من معتقدم هند به طور جدی در حال بررسی خرید دو اسکادران جنگنده اف-35 است، مشابه خرید 36 فروند جنگنده رافائل از فرانسه است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ