واکسن‌های نانوذره‌ای؛ امید تازه برای مقابله با همه‌گیری‌های آینده

اقتصاد ایران: پژوهشگران با کمک فناوری نوین SNAP موفق به طراحی نوعی واکسن نانوذره‌ای شده‌اند که می‌تواند مسیر تولید واکسن‌ها را در بحران‌های آینده متحول کند؛ واکسنی سریع‌تر، ساده‌تر و مؤثرتر برای مقابله با بیماری‌های نوظهور مانند «بیماری ایکس».

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،در شرایطی که تهدید بیماری‌های همه‌گیر همچنان سایه خود را بر جهان حفظ کرده است، گروهی از پژوهشگران با پشتیبانی مالی ائتلاف جهانی CEPI، فناوری نوینی به نام SNAP™ (ذره‌سازی آنتی‌ژن با نانولیپوزوم‌های خودبه‌خودی) را برای تولید واکسن‌های نانوذره‌ای معرفی کرده‌اند؛ روشی که می‌تواند فرآیند ساخت واکسن را به شکل چشمگیری سریع‌تر و کارآمدتر کند.

در این روش، بخش‌های غیرفعال و ایمن از پروتئین‌های ویروس (آنتی‌ژن‌ها) به کمک برچسبی خاص موسوم به His-tag، به نانولیپوزوم‌هایی حاوی کبالت متصل می‌شوند. این نانوذره‌ها علاوه‌ بر حمل آنتی‌ژن، نقش تقویت‌کننده واکنش ایمنی بدن را نیز ایفا می‌کنند. در مقایسه با روش‌های سنتی تصفیه و آماده‌سازی آنتی‌ژن، فناوری SNAP قادر است تنها در مدت ۳۰ دقیقه واکسن‌هایی با کیفیت بالا و ایمنی قابل قبول تولید کند.

کنت کِستر، مدیر بخش واکسن CEPI، با تأکید بر اهمیت سرعت در شرایط همه‌گیری می‌گوید:«در بحران‌های جهانی، هر روز و حتی هر ساعت حیاتی است. فناوری SNAP می‌تواند زمان واکنش ما را کاهش دهد و به تحقق هدف ۱۰۰ روزه CEPI برای تولید واکسن کمک کند.»

یکی از مزایای مهم فناوری SNAP، ساختار Plug-and-Play (وصل و اجرا) آن است که امکان جایگزینی آسان آنتی‌ژن‌های مختلف را برای بیماری‌های گوناگون فراهم می‌کند. این ویژگی، واکسن‌های نانوذره‌ای را به گزینه‌ای ایده‌آل برای مقابله با بیماری‌های نوظهور مانند بیماری X، ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 و بیماری‌های کمتر شناخته‌شده‌ای مانند SFTS تبدیل کرده است.

در آزمایش‌های قبلی، واکسن EuCorVac-19 که با استفاده از این فناوری طراحی شده بود، نتایج موفقی را در مرحله سوم کارآزمایی بالینی برای مقابله با کووید-۱۹ نشان داد. همچنین، داده‌های پیش‌بالینی برای آنفلوانزای H5N1 نیز عملکرد مثبت این فناوری را تأیید کرده‌اند.

پروژه جدید CEPI برای بررسی کارایی واکسن SNAP علیه بیماری SFTS با همکاری دانشگاه بوفالو، دانشگاه SUNY Upstate و مؤسسه ملی بیماری‌های عفونی ژاپن در حال اجراست. اگر این روش موفقیت‌آمیز باشد، می‌تواند به پلتفرم جهانی برای پاسخ سریع به تهدیدات آینده تبدیل شود.

نکته مهم دیگر، تعهد CEPI به سیاست دسترسی عادلانه است؛ به این معنا که تمام داده‌ها و نتایج حاصل از این پروژه به‌صورت آزاد منتشر خواهد شد تا جامعه جهانی به آن دسترسی داشته باشد.

فناوری SNAP توسط جاناتان لاول، استاد دانشگاه SUNY بوفالو و بنیان‌گذار شرکت «پاپ بایو» طراحی شده و تحت لیسانس رسمی بنیاد تحقیقات دانشگاه ایالتی نیویورک توسعه یافته است.

ائتلاف CEPI که از سال ۲۰۱۷ با هدف مقابله با تهدیدات همه‌گیر تشکیل شده، تاکنون از توسعه بیش از ۵۰ واکسن یا فناوری زیستی پشتیبانی کرده است. مأموریت اصلی این نهاد، آماده‌سازی جهان برای مواجهه سریع، مؤثر و عادلانه با بیماری‌های همه‌گیر آینده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ