یوگا خواب آورتر از داروهای خواب

اقتصاد ایران: یافته‌ها نشان می‌دهند افرادی که یوگا انجام می‌دهند، نسبت به کسانی که تحت درمان‌های متداول قرار دارند، به‌طور متوسط ۳۰ دقیقه زودتر به خواب رفته و در هر شب حدود ۲ ساعت بیشتر می‌خوابند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هم میهن، در حال حاضر درمان شناختی‌ ـ رفتاری (CBT) و داروهای خواب‌آور، رایج‌ترین گزینه‌ها برای مدیریت اختلال بی‌خوابی محسوب می‌شوند. اما حالا یک متاآنالیز جدید نشان داده که برخی فعالیت‌های بدنی مثل یوگا، دویدن و پیاده‌روی هم می‌توانند به‌اندازه‌ یا حتی بیشتر از این روش‌های درمانی مؤثر باشند!

در واقع بسیاری از افراد به دلیل دشواری دسترسی به درمانگر، هزینه‌های بالا و زمان‌بر بودن جلسات CBT، امکان استفاده از این روش را ندارند. از سوی دیگر، داروهای خواب‌آور هم علاوه بر احتمال وابستگی، ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند.

در این مطالعه‌ی متاآنالیز، ۲۲ پژوهش شامل مجموعاً ۱۳۵۰ شرکت‌کننده مورد بررسی قرار گرفته‌اند و یافته‌ها نشان داده‌اند که برخی ورزش‌ها می‌توانند کیفیت خواب افراد مبتلا به بی‌خوابی را به‌طور چشمگیری بهبود دهند.

در میان این فعالیت‌ها، یوگا بیشترین تاثیر را داشته. یافته‌ها نشان می‌دهند افرادی که یوگا انجام می‌دهند، نسبت به کسانی که تحت درمان‌های متداول قرار دارند، به‌طور متوسط ۳۰ دقیقه زودتر به خواب رفته و در هر شب حدود ۲ ساعت بیشتر می‌خوابند.

در سوی دیگر، دویدن و پیاده‌روی گرچه الزاماً باعث افزایش مدت زمان خواب نمی‌شوند، اما به‌طور معناداری موجب بهبود شاخص شدت بی‌خوابی (ISI) در افراد می‌شوند. این شاخص میزان بی‌خوابی و تأثیر آن بر عملکرد روزانه‌ی افراد را ارزیابی می‌کند.

نکته مهم اینجاست که برخلاف بسیاری از درمان‌های رایج، اغلب افراد می‌توانند بدون نیاز به تجهیزات خاص، هزینه‌های بالا یا مراجعه به پزشک، به سادگی این فعالیت‌ها را در زندگی‌شان بگنجانند.

علاوه بر این، یوگا، دویدن و پیاده‌روی علاوه بر کمک به خواب، فواید فراوانی برای سلامت عمومی بدن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن دارند.

این پژوهش همچنین نشان داده است که انجام این ورزش‌ها هم در کوتاه‌مدت (از حدود یک ماه پس از آغاز فعالیت)، و هم در بلندمدت (تا شش ماه پس از شروع)، در بهبود کیفیت خواب موثر هستند.

با وجود این یافته‌ها، هنوز مشخص نیست که برای دستیابی به بهترین نتیجه، هرکدام از این فعالیت‌ها باید با چه شدت، مدت و دفعاتی انجام شوند. این موضوع نیازمند بررسی‌های دقیق‌تر در مطالعات آینده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ