طراحی بسته ملی برای رشد روانی کودکان پس از حمله رژیم صهیونیستی
اقتصاد ایران: تدوین یک بسته تخصصی با هدف بازیابی و رشد روانی کودکان و نوجوانان در دیدار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، در دیدار زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، با مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شرح اقدامات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایام جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی مورد اشاره قرار گرفت. اقداماتی از جمله در دسترس قرار دادن ۷۰۰ عنوان کتاب به صورت رایگان در سکوها، عرضه ۱۱۰ عنوان فیلم و پویانمایی تولیدات کانون، اجرای ۵۰ تئاتر و نمایش فیلم باغ کیانوش در صدا و سیما از جمله برنامههای این ایام بود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، ضمن قدردانی از فعالیتهای این نهاد در دوران جنگ ۱۲ روزه، با اشاره به اهمیت توجه به روان کودکان و نوجوانان در بحرانهای ملی، بر تدوین و اجرای بستهای ویژه برای حمایت روانی از کودکان بهعنوان اقدامی فوری، علمی و آیندهمحور با تکیه بر درمانهای گروهی، بازیدرمانی، هنردرمانی، روایتدرمانی و فعالیتهای مشارکتی به عنوان بسته بازیابی و رشد کودکان و نوجوان تاکید کرد که کودکان را یاری میدهد نهتنها از آسیبها عبور کنند، بلکه از دل تجربههای تلخ، به قدرت روانی و اجتماعی جدیدی دست یابند.
به گفته بهروزآذر، کودکانی که در معرض صدای انفجار، تصاویر خشن و تجربه ناامنی قرار گرفتهاند، نیازمند حمایت روانی فوریاند. این حمایت نهتنها برای محافظت روان آنها، بلکه برای بازسازی حس امنیت، همدلی و انسجام اجتماعی ضروری است.
در همین راستا، مراکز ثابت و سیار کانون پرورش فکری در سراسر کشور بهعنوان پایگاه اجرای این برنامه انتخاب شدهاند. این مراکز به محیطهایی تعاملی برای گفتوگو، درمان، و رشد تبدیل خواهند شد، تا کودکان - چه آنان که مستقیماً آسیب دیدهاند و چه آنها که از تبعات غیرمستقیم رنج میبرند (مانند مهاجرت موقت یا اضطراب ناشی از بحران) - امکان ترمیم و توانیابی داشته باشند.
در ادامه این نشست، معاون رئیسجمهور با اشاره به تحولات اجتماعی و ساختار خانواده در دهههای اخیر، از کاهش فرصتهای تعامل میاننسلی، فشارهای روانی خانوادهها و خلأ آموزش والدگری در کشور انتقاد کرد و گفت: اکنون که یکی از اولویتهای جدی سیاستگذاری در حوزه خانواده، فرزندآوری است؛ باید پیشنیازهای تربیتی و روانی آن نیز تأمین شود. امروز بیش از هر زمان، نیازمند بازتعریف مأموریت نهادهایی مانند کانون پرورش فکری هستیم تا خانوادهها را در مسیر تربیت فرزند یاری کنند.
در همین چارچوب، گسترش مخاطب کانون از کودک و نوجوان به والدین یکی از راهبردهای کلان دولت چهاردهم معرفی شد. برنامههایی مانند راهاندازی باشگاههای والدین بر اساس گروه سنی فرزندان، آموزشهای مهارتمحور، جلسات گفتوگوی گروهی و حمایت روانی از والدین در دستورکار قرار گرفته است. این گام، پاسخی ساختاری به نیازهای تربیتی جامعه امروز و تلاشی برای بازسازی پیوندهای درونخانوادگی و تقویت نقش عاملیت خانواده در تربیت نسل آینده محسوب میشود.
در پایان این دیدار، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر لزوم تشکیل میز مشترک همکاری با کانون پرورش فکری، بر ظرفیتهای زیرساختی کانون به عنوان به یکی از محورهای عملیاتی دولت در سیاستگذاری خانوادهمحور تاکید کرد و اظهار داشت: از دل این مراکز فرهنگی میتوان کانونهای زندهای از رشد، گفتوگو، و سفر والدگری دست پیدا کرد.