کشت پاییزه امسال با کمبود کود روبه‌رو است

اقتصاد ایران: رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی گفت: امسال کشور در کشت پاییزه با مشکلات بسیاری از جمله کمبود کود مواجه خواهد بود.

 به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، هفته گذشته ارز تخصصی برخی کالاهای اساسی تغییرات کرد. ارز تعیین شده اقلامی چون گندم، جو، ذرت، کنجاله سویا، روغن و برنج ارز ترکیبی (ترجیحی و مبادله‌ای) شد.

به این ترتیب ارز واردات روغن خام ۶۰ (ارز ترجیحی ۲۸.۵۰۰ تومان) به ۴۰ (ارز مبادله‌ای یا توافقی با قیمت فعلی بیش از ۷۱ هزار تومان)، پالم ۵۰-۵۰، دانه‌های روغنی ۸۰ (ارز ترجیحی) و ۲۰ (ارز مبادله‌ای)، برنج ۴۰ (ارز ترجیحی) به ۶۰ (ارز مبادله‌ای)، جو و ذرت ۸۰ (ارز ترجیحی) و ۲۰ (ارز مبادله‌ای) و کنجاله ۷۵ (ارز ترجیحی) به ۲۵ (ارز مبادله‌ای)، گندم ۷۰ (ارز ترجیحی) به ۳۰ (ارز مبادله‌ای) و کود شیمیایی نیز ۸۰ (ارز ترجیحی) به ۲۰ (ارز مبادله‌ای) شده است.

پیش‌تر رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی ب گفته بود بیش از یک سال است ارز ترجیحی به تولید کود شیمیایی اختصاص نیافته و این امر سال گذشته منجر به افت ۳۰ درصدی تولید شد.

صیاد فرهادی، عضو هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی درباره این موضوع که اگر برای واردات مواد اولیه کود، ارزی تخصیص نمی‌یابد این تغییر ارزی برای چیست، گفت: بخش خصوصی تنها واردکننده مواد اولیه کود شیمیایی نیست و بخشی از کود پایه را دولت وارد می‌کند.

وی افزود: کود فسفات ۱۰۰ درصد از سوی دولت وارد می‌شود چون کود یارانه دار بوده و توسط خود دولت نیز توزیع می‌شود.

وی اظهار کرد: امسال به دلیل عدم تأمین به موقع و به میزان کافی کود فسفات و کود پتاس از خارج باید بخشی از محصولات مورد نیاز را به ناچار وارد کرد.

فرهادی ادامه داد: همچنین کود کلرید پتاسیم هم از سوی دولت وارد و تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: مواد اولیه سولفات پتاسیم هم از سوی بخش خصوصی وارد می‌شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی با اشاره به ناترازی انرژی تصریح کرد: این امر به تولید داخل آسیب زده است. به عنوان مثال، کود اوره ۱۰۰ درصد داخلی بوده و دو برابر نیاز کشور تولید می‌شود. نیاز بازار در حال حاضر ۲.۵ میلیون تن است که در کشور ۸ میلیون تن تولید می‌شود.

این تولیدکنندگان کود کشور در ادامه سخنان خود یادآور شد: اما در بخش کود فسفات عمده مصرف داخل وارد می‌شود. نیازمندی این بخش به اضافه نیازمندی کود پتاس حدود ۳۵۰ هزار تن بوده که فقط ۵۰ هزار تن در داخل تولید می‌شود و باقی وارداتی است.

وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: ما در کشور ۱۰۰ هزار تن کلرید پتاسیم و ۲۵۰ هزار تن سولفات پتاسیم مصرف داریم که فقط ۵۰ هزار تن کلرید پتاسیم در داخل تولید و ۳۰۰ هزار تن نیازمندی این دو کود وارد می‌شود. از این عدد ۱۵۰ هزار تن مواد اولیه سولفات پتاسیم است که بخش خصوصی وارد و ۱۰۰ هزار تن آن هم از سوی شرکت دولتی وارد می‌شود.

عضو هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی کشور اضافه کرد: چون ارز تخصیص داده نشده است هم تأمین مواد اولیه سولفات پتاسیم و هم کلرید پتاسیم به مشکل خورده است.

این مسئول صنفی با اشاره به کشت پاییزه عنوان کرد: امسال کشور در کشت پاییزه با مشکلات بسیار مواجه خواهد بود. فروش کود کشت پاییزه باید از ابتدای شهریور آغاز شود در حالی که وارداتی انجام نشده که کود توزیع گردد.

فرهادی درباره میزان تخصیص ارز به بخش خصوصی در سال جاری هم گفت: از ابتدای دی ۱۴۰۲ تا اردیبهشت امسال ۳۲ میلیون یورو ارز به مواد اولیه تخصیص داده شده در حالی که ۳۰۰ میلیون دلار نیاز بود. در واقع فقط ۱۰ درصد ارز مورد نیاز این بخش تأمین شده است.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ