«اعتیاد» از آسیبهای اجتماعی اولویتدار در لرستان
اقتصاد ایران: خرمآباد- مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان هشدار داد: اعتیاد به دلیل مشکلات اقتصادی و دسترسی آسان به مواد، به یک آسیب در استان تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دومین جلسه هیئت اندیشهورز استان لرستان با حضور اعضا و تعدادی از مدیران کل دستگاههای اجرایی با دستور کار بررسی وضعیت اعتیاد در استان و راهکارهای عملیاتی کاهش گرایش به مصرف مواد به ریاست ناهید پرویزپور، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری لرستان در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.
اعتیاد؛ اولویت آسیبهای اجتماعی لرستان
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان در این جلسه اظهار داشت: اعتیاد یا همان سوءمصرف مواد یکی از آسیبهای اولویتدار استان است که بهدلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی، وضعیت اجتماعی برخی خانوادهها و دسترسی آسان به مواد مخدر به یک آسیب بحرانی در استان تبدیل شده است.
ناهید پرویزپور بیان کرد: استعمال مواد افیونی یک بلای خانمانسوز است که فرد مصرفکننده را در یک چرخه معیوب جسمی روانی، اجتماعی و اخلاقی گرفتار میکند و نه تنها فرد در معرض سایر آسیبهای اجتماعی قرار میگیرد بلکه در ابعاد مختلفی برای خانواده و جامعه آسیبزا میشود.
راهکارهای پیشگیرانه: آموزش و تقویت مهارتهای زندگی
وی افزود: اقدامات پیشگیرانه در سطوح اولیه شامل آگاهی بخشی و آموزش به اقشار مختلف و بهخصوص نوجوانان و جوانان و اعضا خانواده و همچنین همکاری رسانهها در تولید محتواهای آموزشی در پیشگیری از آسیب نقش مهمی دارد.
پرویزپور گفت: تقویت مهارتهای فردی و اجتماعی از جمله مهارت «نه گفتن» مدیریت استرس و توانایی حل مسئله در جامعه در معرض خطر اعتیاد میتواند آنها را در مقابل تهدیدات گرایش به مواد مخدر تابآور کند.
توسعه فضاهای فرهنگی و مشارکت مردمی
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به راهکارهای کاهش آسیبهای اجتماعی، عنوان کرد: توسعه محیطهای سالم و حمایتی از جمله توجه به اوقات فراغت، افزایش فضاهای فرهنگی، تفریحی و ورزشی بهخصوص در مناطق پرریسک توسط دستگاههای اجرایی متولی، گامی برای کاهش و کنترل آسیب است.
پرویزپور خاطرنشان کرد: افزایش مشارکتهای اجتماعی، تشویق مردم به مشارکت در برنامههای پیشگیرانه و همکاری سازمانهای مردمنهاد در برنامههای آموزشی و پیشگیرانه از دیگر عوامل مؤثر بر مدیریت کاهش گرایش به مصرف مواد است.