شناسایی ۸۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جریان جنگ ۱۲ روزه در تهران

اقتصاد ایران: رئیس سازمان مدیریت بحران تهران از شناسایی ۸۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جریان جنگ ۱۲روزه خبر داد و گفت: بازسازی واحدها تا دو سال آینده به پایان می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نصیری، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران، در یکصد و سیزدهمین جلسه کمیته ایمنی شورای شهر تهران که با هدف بررسی اقدامات انجام‌شده توسط مدیریت شهری و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در جریان جنگ ۱۲ روزه برگزار شد، اظهار کرد: در جریان این جنگ ۱۲ روزه، ۴۵ نقطه با موقعیت مردمی مورد هدف قرار گرفت.

وی در تشریح اقدامات شهرداری تهران بیان کرد: از نخستین روزهای جنگ ۱۵ اقدام محوری برای مقابله با تهاجم نظامی دشمن از سوی دولت در قالب مدیریت بحران در نظر گرفته شد که ۹ اقدام مستقیماً با محوریت شهرداری بوده یا شهرداری به‌عنوان همکار و پشتیبان در اجرای آن‌ها نقش داشت؛ برخی از این اقدامات شامل اطفای حریق، آواربرداری، مدیریت شریان‌های حیاتی، رسیدگی به امور شهدای جنگ، تأمین امنیت اموال و منازل مردم، اسکان اضطراری، رسیدگی به خانواده‌ها و ساکنان مناطق آسیب‌دیده، تعمیرات جزئی در و پنجره‌ها و آماده‌سازی منازل برای بازگشت ساکنان بود.

وی با اشاره به ابعاد خسارات وارده تصریح کرد: در مجموع حدود ۸۶۰۰ واحد ساختمانی آسیب دیده‌اند که از این میان، خسارات وارده به ۵۶۰۰ واحد جزئی بوده و عمدتاً شامل آسیب به شیشه، پنجره، درب و رنگ‌آمیزی داخلی ساختمان‌ها بوده که تاکنون بالای ۹۷ درصد از این موارد ترمیم شده است.

وی ادامه داد: در مورد واحدهایی با آسیب متوسط، که سازه‌ها سالم اما بخش‌هایی از داخل منزل دچار آسیب شده‌اند، ۲۲۵۰ واحد شناسایی شده که نیازمند پایدارسازی (تعمیرات متوسط) هستند که بر اساس برآورد خسارت به دو گروه زیر ۳۰۰ میلیون تومان و بالاتر از آن تقسیم می‌شوند.

به گفته نصیری، برای موارد زیر ۳۰۰ میلیون تومان، مبلغ خسارت در دو قسط به مردم پرداخت می‌شود که تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است. در موارد بالاتر از ۳۰۰ میلیون تومان، که قرار بود بازسازی از طریق پیمانکاران به‌صورت غیرنقدی انجام می‌شود که در این حوزه نیز حدود ۴۰ درصد پیمانکاران مشخص شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران ابراز امیدواری کرد با تعیین تکالیف انجام شده در این هفته شاهد تعیین تکلیف ۹۰ درصدی در این موضوعات باشیم.

وی با بیان اینکه حدود ۷۵۰ واحد نیز نیازمند مقاوم سازی و یا نوسازی هستند که بسیاری از اینها به سمت نوسازی سوق داده شده‌اند، بیان کرد: هم اکنون کمتر از ۸۰ واحد در پنج ساختمان نیازمند مقاوم سازی هستند که اقدامات آن در سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال انجام است همچنین کار مقاوم سازی در برخی از این ساختمان‌ها از جمله منطقه ۲ آغاز شده است و امیدواریم تا پایان سال موارد نیازمند مقاوم سازی پایان یابد.

وی از تشویق شهروندان آسیب دیده به نوسازی املاک آسیب دیده خبر داد و گفت: تا کنون بخشی از ساختمان‌های نیازمند نوسازی تعیین تکلیف شده اند و بخش عمده آنها نیز ظرف هفته‌های آینده تعیین تکلیف خواهند شد و امیدواریم ظرف ۲ سال این خانه‌ها نوسازی شوند. ضمن اینکه برای افرادی که متقاضی ملک معوض هستند نیز اقدام لازم توسط شهرداری تهران انجام می‌گیرد.

نصیری همچنین در خصوص ارزیابی خسارت خودرو و ارزیابی خسارت لوازم منزل گفت: اطلاعات تکمیل شده و برای تعیین تکلیف به دولت ارسال شده است. البته شهرداری تهران برای رفع اضطرار و نه جبران خسارت، ۱۶ قلم کالا به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است که به خانواده‌های آسیب دیده بر اساس میزان خسارت اختصاص می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران در خصوص اسکان اضطراری و مدت زمان حضور این افراد در هتل‌ها نیز اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۱۴۰۰ نفر در قالب ۴۵۵ خانوار در ۱۱ هتل ساکن هستند؛ این افراد از لحظه‌ای که چک ودیعه اجاره مسکن را دریافت می‌کنند به مدت ۲ هفته مهلت دارند تا هتل را ترک کنند. سقف اسکان در هتل‌ها سه ماه بوده شهرداری تهران برای افرادی که مدت بیشتری را برای اسکان نیاز دارند خانه اجاره می‌کند.

وی اعلام کرد: تاکنون ۳۷ خانوار اسکان داده شده در هتل‌ها پس از تعیین تکلیف، هتل را ترک کرده اند که خود نوید بخش یک پایداری در اسکان افراد آسیب دیده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ