سامانه فواد؛ ابزاری برای جلب رضایت ارباب رجوع در ادارات

اقتصاد ایران: با توجه به اجرایی شدن سامانه فواد و نتایج اجرای آزمایشی آن در استان قزوین، می‌توان انتظار داشت که اجرایی شدن آن در کل کشور در نهایت منجر به عملکرد بهتر دستگاه‌های دولت در خدمت‌رسانی به مردم شود اما شرط تداوم تاثیر آن محافظت از ناظران است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از اواخر سال 1403 بود که زمزمه ایجاد یک سامانه جدید تحت عنوان سامانه فوریت‌های اداری یا فواد شنیده شد. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در این خصوص اعلام کرد که دولت قصد ایجاد و توسعه سامانه‌ای جهت برخورد با ادارات دولتی متخلف و افرادی که زمینه نارضایتی مردم را فراهم می‌کنند را دارد.

پس از مدتی و در بهار امسال، اعلام شد که این سامانه آماده شده و به صورت آزمایشی در یکی استان‌های کشور اجرایی شده تا عملکرد آن مورد بررسی قرار بگیرد.

عزل 2 مدیر و تذکر به 41 کارمند دولت در نتیجه گزارشات مردمی

پس از مدتی از اجرای آزمایشی این سامانه علاءالدین رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص نتایج اجرای آزمایشی این سامانه و نتایج آن در استان قزوین گفته است که مدیران و کارکنان دولت خدمتگزار مردمند و این موارد قابل قبول نیست لذا نتایجی که از دو ماه سامانه فواد در استان قزوین دریافت کردیم این بود که هم مردم متوجه این سامانه شدند و هم کارمندان دولت استقبال کردند و 25 نفر تشویق شدند و 41 نفر تذکر گرفتند و دو مدیر عزل شدند.

رفیع زاده گفت: باید مردم احساس کنند که نظام اداری به خواسته‌های آنها توجه می‌کند و از سوی دیگر کارمندان هم باید تفاوت بین کارکنانی که به ارباب رجوع احترام می گذارند و سایرینی که بی احترامی می‌کنند را ببینند. این فرهنگ باید جا بیفتد که کارمندی که به مرخصی میرود کسی را جای خودش بگذارد نه اینکه مردم مراجعه کنند و به آنها گفته شود کارمند مربوطه نیست.

اضافه شدن البرز به پوشش سامانه فواد/ افزایش سرعت اضافه شدن استان‌ها در صورت موفقیت در فاز دوم

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از رویکردها این بود که پروژه فواد را به صورت پایلوت از استان قزوین آغاز کنیم، گفت: اکنون دومین استان را هم افزوده‌ایم. سرعت افزوده شدن استان‌ها به تدریج بیشتر می‌شود. اگر در استان البرز هم جواب بگیریم می توانیم چند استان را به یکباره اضافه کنیم. کیفیت کار برای ما مهمتر از سرعت افزوده شدن استان‌هاست.

رسیدگی 3 ساعته به گزارشات در سامانه فواد

وی در خصوص نحوه عملکرد و سرعت رسیدگی در سامانه فواد که متمایز از سایر سامانه‌های نظارتی است، گفت: تمام سامانه‌های نظارتی دستگاههای مختلف را از نزدیک دیده‌ایم. فلسفه وجودی آنها با فواد 128 متفاوت است. این سامانه با قید فوریت مشکلات دستگاههای اجرایی رسیدگی را برطرف می‌کند. میانگین رسیدگی در سامانه فواد 128، 3 ساعت است اگر موضوعی را ما نتوانیم برطرف کنیم به سامانه نظارتی دیگر ارجاع میدهیم یعنی هم همکاری داریم هم تمایز.

افزایش رضایت مردم در صورت محافظت از ناظران سامانه فواد

این مسئله در سخنان رئیس سازمان اداری و استخدامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است و حقیقتا مسئله کیفیت در اجرای این سامانه به منظور ارائه بهتر خدمات به مردم از اهمیت بالاتری برخوردار است تا سرعت اجرا.

نکته مهمی که در خصوص تاثیرگذاری این سامانه وجود دارد دقیقاً در سرعت عمل در بازرسی‌ها و برخورد با متخلفان خلاصه می‌شود. در صورتی که در اجرای این فرآیند بتوان به درستی عمل کرد و عوامل اجرایی آن نیز از حاشیه‌های فسادزا محافظت شوند، می‌توان انتظار داشت که این سامانه بتواند در رضایت‌مندی مردم از دستگاه‌های دولتی و همچنین پاسخگو کردن آنها نسبت به عملکردشان به صورت محسوسی رشد کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ