باورسازی و هدایت؛ رسالت منبر پیشرو
اقتصاد ایران: کارشناس تبلیغ دینی با اشاره به شاخصهای منبر پیشرو گفت: چشمه و خاستگاه تولید اندیشه دینی، مسجد و منبر است؛ البته کار مبلغان هدایت مردم است؛ یعنی باید بنبستها و گرههای کور زندگی مردم را باز کرد.
حجت الاسلام محمدعلی فیض آبادی، عضو اتاق فکر تبلیغ خراسانرضوی، در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه تبلیغ دینی امسال بهعلت تجربه جنگ 12 روزه با رژیم صهیونیستی بسیار متفاوت از سالهای گذشته است، تصریحکرد: از نکات مهم و درخور توجه در تبلیغ امسال، دشمنشناسی است که بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است؛ مردم باید دشمن و توطئههایش را درست بشناسند تا بدانند چطور با او مقابله کنند.
وی افزود: تا پیش از وقوع این جنگ تحمیلی، عدهای نمیخواستند دشمنی آمریکا، رژیم صهیونیستی و پهلوی و نقش آنها و مزدورانشان در فتنههای داخلی را بپذیرند اما حالا جایی برای انکار وجود ندارد و فضا برای تبلیغ، روشنتر و واضحتر شدهاست. از طرفی همبستگی کمنظیر مردم را شاهد هستیم که بهرغم سالها تلاش دشمن برای اختلافافکنی با ترفندهای متعدد، یکدل و یکصدا در کنار رهبری مقابل دشمن ایستادند و این مقاومت و اتحاد لازم است موردتکریم قرار گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه تشییع باشکوه شهدای جنگ تحمیلی اسرائیل را نمود بارز معنویت میان مردم و جوانان دانست و گفت: افزون بر این در طول مدت نبرد، شاهد ختمهای قرآن، صلوات، قربانی و و نذرهای مختلف بودیم که نشانمیدهد ملت ایران هرگاه احساس خطر کنند، به خدا پناه میبرند نه قدرتهای پوشالی.
حجت الاسلام فیض آبادی با اشاره به اینکه تجاوز اسرائیل درست حین مذاکرات ایران با غرب صورت گرفت، آن را تودهنی محکمی برای غربگرایان معرفی و اظهار کرد: دشمنان مستکبر ما بههیچوجه قابلاعتماد نیستند و نباید به آنها خوشبین بود.
وی با بیان اینکه امسال مخاطب با یک تجربه زیسته از ددمنشی دشمن در مجالس حسینی حاضر شدهاست، خاطرنشان کرد: مبنای اعتقادات و باورهای ما، قرآن، اهلبیت(ع)، عقل و تجربیات تاریخی است و تجربه تلخ اخیر کمک خوبی به تقویت باورها داشت؛ لازم است درسها و فرصتهای آن توسط مبلغان برای مردم تبیین شود.
عضو اتاق فکر تبلیغ خراسانرضوی در تشریح شاخصهای منبر پیشرو با استناد به تفسیر سوره توبه رهبر معظم انقلاب ابراز کرد: انسان مجموعهای از باورها، اخلاق و رفتار است و آنچه او را به جلو حرکت میدهد، باورهای اوست بنابراین لازم است حوزههای علمیه و طلاب و مبلغان در انتقال ارزشها و اندیشههای دینی به جامعه پیشرو باشند تا جبهه مخالف نتواند مؤثر واقع شود.
حجت الاسلام فیض آبادی با بیان اینکه کمرنگ شدن ارزشها در جامعه، منجر به عقبماندگی آن خواهد شد، افزود: اعتقادسازی دینی فقط از منبر شروع میشود نه دانشگاه یا مدرسه؛ منبر، عرصه اختصاصی تبلیغ دین است؛ ولی دانشگاه، محل آموزش یک رشته درسی که در کنارش برخی دروس دینی هم ارائه میدهد بنابراین چشمه و خاستگاه تولید اندیشه دینی، همان مسجد و منبر است؛ البته کار مبلغان هدایت مردم است؛ زیرا تبلیغ بهمعنای بیان کردن پیام است. هدایت یعنی بازکردن بنبستها و گرههای کور زندگی مردم تا بتوانند راه درست را ادامه دهند.
وی قرآنمحوری، تعلیم دین واقعی (نه سلیقهای)، اندیشهورزی و تزکیه را لوازم هدایت از دیدگاه قرآن کریم برشمرد و گفت: در این صورت تمام استعدادهای وجود بشر، رشد پاک خواهد داشت و جامعه از بسیاری آسیبها و بحرانها مصون میماند. جامعهای که بر اساس آموزههای قرآن و اهلبیت(ع) حرکت کند، پیشرو و امام میشود وگرنه ماموم و مقلد سایر جوامع خواهد بود.
خبرنگار: زهرا شریعتی
انتهای خبر/