فعالیتهای تابستانه برای نوجوانان؛ تشکیل اتاق جنگ و فعالیت رسانهای
اقتصاد ایران: در بسیاری از مدارس در فصل تابستان، علاوه بر کلاسهای ورزشی و علمی، پایگاههای فعال و اتاق جنگ شکل گرفته است؛ هر مدرسه هسته مقاومت خود را تشکیل داده و یک مسئول برای این اتاق مقاومت مشخص کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اسناد آموزشی، تربیت امری دائمی است؛ بر این اساس تابستان نه فصلی برای تعطیل کردن تربیت، که بالعکس زمان برجسته ای برای تحقق تربیت دائمی است. از فعالیت در اردوگاههای دانش آموزی گرفته تا کلاسهای ویژه آموزشی هم حضوری و هم مجازی.
بر این اساس، در کنار وزارت آموزش و پرورش نهادهای حکمرانی فرهنگی دیگری همچون سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگیهنری شهرداری یا بنیاد ملی نوجوان طبق روال هر ساله برای امر تربیت کودکان و نوجوانان برنامههایی دارند.
بنیاد ملی نوجوان در تابستان امسال با چند مساله مواجه بود؛ یکی برنامههایی که مستقل اجرایی میکند و دیگری برنامههایی است که با دیگر نهادها پیریزی میکند. به عنوان مثال در بحث اوقات فراغت، در مدارس صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، پایگاههای تابستانه مدارس صدرا را راه اندازی کرد که ترکیبی از آموزش و تفریح است.
با این پایگاههای تابستانی مدارس در تابستانها هم فعال هستند و دانش آموزان میتوانند از کلاسهای مهارتی و بصیرتی این پایگاهها استفاده کنند.
محتواهای تولیدی با موضوع رجزخوانی برای دشمن صهیونیستی از سوی نوجوانان تولید شده است که مسئولان بنیاد ملی نوجوان وعده دادهاند این تولیدات رسانهای نوجوانان، علاوه بر کانونهای بنیاد ملی نوجوان، در مدارس و در صدا و سیما و رسانههای دیگر منتشر شود.
دفاتر مرکزی مدارس صدرا محتوای آموزشی و تربیتی به مدارس صدرا ارسال میکند؛ در کنار این کلاسها بحث تفریحهای ورزشی، اردویی و اردوگاهی هم وجود دارد. ورزش هم نه فقط برای تفریح و شادی بلکه حتی کلاسهای آموزش و ورزش حرفهای هم در کانون مدارس صدرا وجود دارد.
دختران حاج قاسم، تشکل نوجوانان در عرصه رسانه
اوقات فراغت دانش آموزان تنها در مدارس صدرا محدود نمیشود؛ در کنار مدارس صدرا، معاونت پسران و دختران بنیاد ملی نوجوان برای تمامی نوجوانان که عضو تشکل نوآوین و دختران حاج قاسم هستند؛ کلاسهای آموزشی و دورههای آنلاین برگزار میکند که برای پسران در عرصه آموزشهای رسانهای فراگیر است. از کلاسهای نویسندگی و آشنایی با سواد رسانهای تا کلاسهای آشنایی و سختافزارهای رسانهای و آموزش نرمافزارهای رسانهای همچون تدوین و فیلمبرداری و عکاسی را دارند. در نهایت هم به شبکه سازی و فعالیت رسانهای با توجه به تولیدات رسانهای خواهند داشت و این تولیدات و شبکه خود را به رویدادهای رسانهای رقابتی ارسال خواهند کرد.
تشکل سازی نوجوانان دختر در قالب دختران حاج قاسم امروزه در اغلب شهرستانهای کشور ایجاد شده است. در کنار این شبکه سازی کشوری، رویدادهای محلی و منطقهای هم در کوتاه مدت در مناطق و استانهای مختلف کشور برگزار میشود. برای مثال در هر هفته حدود ۳۵ رویداد محلی برای دختران نوجوان برگزار میشود. ما کنشهای دانش آموزان در این رویدادهای ملی و محلی را رصد میکنیم و از نوجوانان برتر تجلیل و تقدیر خواهیم کرد.
در قسمت دختران، فضای دخترانه و سبک زندگی بانوان و نقشی که در خانواده و جامعه دارند حائز اهمیت است. ارائه سبک زندگی بانوان در قالبهایی همچون کلاسهای عقیدتی و محتوایی است. در کنار این کلاسها دورههای مهارتی دختران شامل دورههای خیاطی، بافندگی و آشپزی حرفهای از جمله این دورههای مهارتی است. از همه مهمتر باید به فعالیتهای اجتماعی نوجوانان دختر در قالب تشکل حاج قاسم اشاره کرد که فعالیتهای خیرخواهانه و کنشگری اجتماعی را شامل میشود.
رویدادهایی برای پسران هم به صورت منطقهای، ستادی و کشوری همواره برگزار میشود که در تابستان به صورت جدیتر در حال برگزاری است
جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تعداد اتاقهای مقاومت در مدارس را بیشتر کرد
بنیاد ملی نوجوان در جنگ تحمیلی هم دست به کار شد و بر اساس برنامهریزیهای از پیش انجام شده، گام سوم سفارتخانه مقاومت را راه اندازی نمود.
دوباره پایگاههای فعال در اتاق جنگها شکل گرفتند؛ هر مدرسه هسته مقاومت خود را تشکیل داد و یک مسئول مشخص کرد. همچون دورههای قبل خبرنگار مقاومت انتخاب شد. در کنار پایگاه مقاومت، کنشگری رسانهای دانش آموزان هم به مناسبت جنگ تحمیلی اخیر دوباره اوج گرفت. پادکستها و ویدئو کلیپهایی از سوی دانشآموزان تولید شد. محتواهای تولیدی با موضوع رجزخوانی برای دشمن صهیونیستی از سوی دختران حاج قاسم و پسران نوجوانمان تولید گردید که مسئولان بنیاد ملی نوجوان وعده دادهاند این تولیدات رسانهای نوجوانان، علاوه بر کانونهای بنیاد ملی نوجوان، در مدارس و در صدا و سیما و رسانههای دیگر منتشر شود.
در بسیاری از مدارس در فصل تابستان، علاوه بر کلاسهای ورزشی و علمی، پایگاههای فعال و اتاق جنگ شکل گرفت؛ هر مدرسه هسته مقاومت خود را تشکیل داد و یک مسئول برای این اتاق مقاومت مشخص کرد؛ هدف این اتاقها ایجاد گفتمانی نوجوانانه برای حل مسائل کشور است.
خوشبختانه آثار خوبی هم تاکنون در قالب پویشهای مقاومت با محوریت جنگ اخیر توسط نوجوانان تولید شده است که به تدریج در مدارس و رسانههای عمومی منتشر خواهد شد.
کمک بنیاد ملی نوجوان در فضاسازی ماه محرم برای برخی مدارس
نظیر هیئتهای دانشآموزی انصار المهدی که برای دانش آموزان عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی است؛ هیئتهای نوجوانانه توسط بنیاد ملی نوجوان به مناسبت ایام محرم هم شکل گرفت و معاونت پسران بنیاد ملی نوجوان مبدع این هیئت بود؛ برای این هیئت هم محتوای مناسب تولید شده است که به همه هیئتهای ن وجوانانه کشور ارسال خواهد شد؛ برای فضاسازی این هیئتها هم پویشهای خوبی ایجاد شد.
بنیاد ملی نوجوان محتواهایی برای نوجوانان در ایام محرم آماده کرد که نشان دهد که نوجوانان چگونه میتوانند در هیئت فعال باشند و چه کمکی به ارتقای وضعیت هیئات در محلهها داشته باشند؛ این محتواهای آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و به همه هیئتها ابلاغ شده است.
فضاسازی مدارس از جمله موضوعاتی است که همه تشکلهای دانش آموزی و جمعیتهای نوجوانانه بر آن تاکید دارند و سعی میکنند در همه مناسبتهای ملی و دینی کلاسهای درس خود را به انواع گوناگون بیارایند.
از سفرههای هفتسین گرفته تا این روزها پارچه سیاه محرم، برخی دانش آموزان عکس موشکهای سپاه را هم این روزها روی دیوار کلاسهای درس زدهاند.