تحول بزرگ در خدمات اجتماعی خراسان رضوی؛ از اشتغال تا انرژی پاک
اقتصاد ایران: مشهد - رئیس سازمان بهزیستی کشور از اجرای طرحهای تحولآفرین در حوزه اشتغال، بیمه اجتماعی، مسکن مددجویان و انرژیهای تجدیدپذیر در استان خراسان رضوی خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد حسینی ظهر پنجشنبه در نشست شورای مشارکتهای مردمی استان و جلسه هماندیشی مدیران مؤسسات خیریه، در جمع خیرین و فعالان اجتماعی استان خراسان رضوی، از اجرای مجموعهای از طرحهای تحولی در حوزههای اشتغال، بیمه، مسکن و انرژی پاک برای جامعه هدف در این استان خبر داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامهریزی برای راهاندازی پنج ساختگاه پنل خورشیدی در مشهد طی سال جاری افزود: در قالب این طرح، ۲۵۰۰ نفر از مددجویان دارای معلولیت، بدون نیاز به مراجعه به بانک و تنها طی سه ماه، سهامدار پنلهای خورشیدی خواهند شد و از درآمد پایدار حاصل از آن بهرهمند میشوند. این اقدام بخشی از مسیر توانمندسازی اقتصادی مددجویان است که همسو با سیاستهای کلان کشور در حوزه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر طراحی شده است.
وی همچنین از ایجاد بیش از ششهزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی در استان خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و این برنامه را گامی مهم در تحقق استقلال مالی و معیشتی این خانوادهها دانست.
حسینی ادامه داد: در همین راستا، یکی دیگر از برنامههای محوری سازمان در این استان، پوشش بیمه اجتماعی رایگان برای تمامی زنان سرپرست خانوار ساکن در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه بیان کرد: این اقدام در راستای گسترش چتر حمایتی دولت در مناطق کمتر برخوردار انجام خواهد شد.
وی در حوزه تأمین مسکن نیز، از واگذاری بیش از ۱۵۰۰ واحد مسکونی به مددجویان تا پایان سال آینده خبر داد.
حسینی افزود: این پروژهها با مشارکت وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و خیرین نیکاندیش در حال اجراست و سهم مهمی در بهبود شرایط زیستی خانوادههای تحت پوشش خواهد داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به ظرفیت عظیم خیرین کشور نیز، خواستار تشکیل «مجمع خیرین توسعه آموزشهای فنیوحرفهای» شد و تأکید کرد: این مجمع میتواند همانند تجربه موفق مجمع خیرین مدرسهساز، به یک الگوی ملی در حوزه توانمندسازی مهارتی تبدیل شود.
وی با ذکر تجربه تأسیس این مجمع در مشهد، از امضای دو تفاهمنامه مهم با این نهاد و اتاق بازرگانی در آیندهای نزدیک خبر داد.
حسینی همچنین با اشاره به تحولات ساختاری اخیر در حوزه صدور مجوز برای تشکلهای غیردولتی نیز گفت: در حالی که در سال ۱۴۰۲ تنها ۳۶ درصد مجوزها به موقع صادر شده بود، این رقم در سال جاری به ۹۸ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: این پیشرفت در راستای سیاست توسعه مشارکتهای مردمی، توسعه تشکلهای مردمی در سه محور موضوعی، قشری و جغرافیایی صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: بسیاری از فعالیتهای خیرخواهانه امروز باید بهروز و مبتنی بر فناوریهایی مانند هوش مصنوعی طراحی شوند و مشارکتها باید فراتر از اقشار میانسال، به جوانان، مهندسان، پزشکان و فعالان فناوری نیز تسری یابد.
حسینی ادامه داد: ضروری است خدمات بهزیستی از شهرهای بزرگ به روستاها و شهرهای کوچک نیز گسترش یابد تا عدالت جغرافیایی در خدمترسانی محقق شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد فعالیتهای سازمان بهزیستی به بخش غیردولتی واگذار شده است
وی افزود: از ۲۳ هزار مرکز فعال در کشور، ۲۱ هزار مرکز به طور مستقیم به جامعه هدف خدمات ارائه میدهند و جالب آنکه تنها ۳۰ درصد منابع مالی این مراکز از سوی دولت تأمین میشود؛ ۷۰ درصد دیگر توسط خود مؤسسات با کیفیتی حتی بالاتر از بخش دولتی تأمین و اجرا میشود.
حسینی بیان کرد: این مدل واگذاری، نشاندهنده ظرفیت بالای نهادهای مردمی در خدمترسانی هدفمند، کیفی و منسجم به جامعه هدف بهزیستی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور از خیرین خواست تا با قدرت اندیشه، انگیزه و اراده، در کنار سازمان بهزیستی کشور بایستند و مسیر خدمت به محرومان را با همدلی، سرعت و کیفیت بیشتر ادامه دهند.