پیشرفت ۸۰ درصدی اجرای شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور
اقتصاد ایران: ارومیه - مدیر کل دفتر شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی وزارت جهاد کشاورزی، از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور در آذربایجان غربی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جلال ابوالحسنی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی پیشبرد پروژههای شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در استان اظهار کرد: طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور با هدف بهرهبرداری از حداکثر ظرفیت رودخانههای مرزی و بهمنظور افزایش راندمان آبیاری، ارتقا تولیدات کشاورزی و اشتغالزایی در محدوده غرب و شمال غرب استان آذربایجان غربی در حوزه آبریز سدهای سیلوه و مخزن مخازن شهید کاظمی، شهید قنبری، آغ چای جایگزین طرح ساماندهی رودخانه زاب، در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه از سال ۱۳۹۳ عملیات اجرایی طرح در بخش تأمین و توزیع توسط شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی استان آغاز شده و در حال حاضر در هفت شهرستان شمالی استان (خوی، شوط، پلدشت، چالدران، ماکو و قره ضیالدین) و ۱۹۰ روستای زراعی آن با هدف بهرهبرداری در سطح ۴۸ هزار و ۶۲۰ هکتار تا پایان شهریور ماه سال جاری در دستور کار جدی وزارت متبوع قرار گرفته است.
اجرای بیش از ۶۱ هزار هکتار شبکه فرعی آبیاری و زهکشی در استان آذربایجانغربی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی نیز در این نشست از اجرای طرحهای شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی در سطحی بالغ بر ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار در سطح استان خبر داد.
محمد رضا اصغری افزود: تا پایان تیرماه ۱۴۰۴، از مجموع ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار اراضی مشمول طرح، ۳۲ هزار و ۹۷۶ هکتار در حال اجرا، ۱۳ هزار و ۴۱۴ هکتار آماده بهره برداری و ۱۷ هزار و ۵۹۴ هکتار در حال بهره برداری هستند.
وی با بیان اینکه ۱۵ هزار و ۷۰ هکتار تاکنون به بهرهبرداری رسمی رسیده است، خاطرنشان کرد: سطح تأمین آبشده به بیش از ۲۶ هزار هکتار رسیده که سهم بسزایی در افزایش بهرهوری مصرف آب و تولید محصولات کشاورزی دارد.
اصغری در ادامه با اشاره به جزئیات اجرای این طرح در شهرستانهای استان بیان کرد: تجهیز مزارع به دستگاههای سنترپیوت (دوار مرکزی) در دستور کار جدی استان قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تأکید کرد: اجرای سامانههای نوین آبیاری و اجرای شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی نقش مؤثری در مدیریت منابع آبی، افزایش بهرهوری و پایداری تولید در بخش کشاورزی استان دارد و ما با جدیت این مسیر را دنبال خواهیم کرد.