استاندار گیلان: رقابت کامل ضامن کیفیت خدمات است
اقتصاد ایران: رشت- استاندار گیلان با تأکید بر لزوم تحقق اقتصاد رقابتی در کشور گفت: اگر فضای رقابتی کامل فراهم شود، کیفیت خدمات افزایش و قیمتها کاهش مییابد.
به گزارش خبرنگار مهر، هادی حقشناس صبح پنجشنبه در همایش «پزشکی در تراز قانون» با اشاره به اهمیت رقابت در اقتصاد اظهار کرد: در شرایط رقابت کامل، کیفیت خدمات حداکثری و قیمتها حداقلی است. اما در انحصار کامل، همانند صنعت خودروسازی در کشور، قیمتها بالا و کیفیت در سطح معمولی باقی میماند.
وی با بیان مثالی از تأثیر رقابت در ارتقای خدمات، افزود: از زمانی که بانکهای خصوصی وارد عرصه شدند، رفتار بانکهای دولتی نیز با مردم بهتر شد همچنین با راهاندازی نانواییهای آزادپز، نانواییهای سنتی نیز عملکرد خود را ارتقا دادند.
اقتصاد ایران خدماتمحور است
حقشناس با اشاره به اینکه سیاستگذاریها باید به سمت رقابت کامل سوق پیدا کند، تصریح کرد: اگر اقتصاد را به سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات تقسیم کنیم، محور اصلی اقتصاد ایران در حال حاضر بخش خدمات است و باید توجه ویژهای به آن داشت.
استاندار گیلان با اشاره به تعریف جدید سواد از منظر یونسکو گفت: زمانی تنها خواندن و نوشتن ملاک سواد بود، اما اکنون یونسکو بیش از ۲۰ نوع سواد تعریف کرده که از جمله مهمترین آنها «سواد سلامت» است همانطور که از پزشکان انتظار داریم در سطح بالایی از سواد سلامت باشند، سایر اقشار نیز باید در حوزههای مختلف مانند سیاسی و رسانهای دارای سواد کافی باشند.
وی با اشاره به آمارهای فوت ناشی از تصادفات و خطاهای پزشکی، گفت: در حالی که میزان تلفات جادهای بالاتر است، اما خطاهای پزشکی بیشتر مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار میگیرد. تخلفات بزرگتری در حوزههای دیگر رخ میدهد که نیازمند اطلاعرسانی درست و ارتقا سواد عمومی است.
نظارت برابر، کیفیت بالاتر
حقشناس با بیان اینکه اگر نظارتها بر پزشکان افزایش یابد، کیفیت خدمات نیز بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: این موضوع تنها به حرفه پزشکی محدود نیست، بلکه به همه مشاغل و حوزههای خدماتی مرتبط میشود.
وی در ادامه گفت: در زمانی که در مجلس شورای اسلامی بودم، قانون تثبیت قیمتها را تصویب کردیم، اما اکنون معتقدم آن تصمیم اشتباه بود و تجربه نشان داده که دخالت در قیمتگذاریها به نتیجه مطلوب منجر نمیشود.
اصلاح را از خود آغاز کنیم
استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت اصلاحات درونی بیان کرد: اگر منتظر اصلاح دیگران باشیم، موفق نخواهیم شد؛ باید ابتدا از خودمان شروع کنیم در جنگ ۱۲ روزه، سرمایه اجتماعی مردم بهصورت اضطراری خلق شد و حتی کسانی که با ما مخالف بودند، برای دفاع از کشور پشت آن ایستادند.