حضرت زینب(س)؛ الگوی سوم زن مسلمان
اقتصاد ایران: استاد حوزه علمیه خواهران گفت: شخصیتهایی چون حضرت زینب(س)، ظرفیتهای مهمی در جهاد تبیین و ارتقای آگاهی و بینش و دشمنشناسی و زیست عفیفانه جوانان هستند.
به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، معصومه سادات طباطبایی، استاد حوزه علمیه خواهران، در نشست «زینب کبری(س)؛ اُسوه بانوان در جهاد تبیین» در خصوص شیوه و سبک زندگی حضرت زینب(س) اظهار داشت: با مرور تاریخ، حضرت زینب(س) را بانویی از خانوان نبوت و صبر و استقامت و صلابت و رشادت میبینیم؛ به خصوص در واقعه عاشورا ایشان یک نقش آفرینی و پیام مهمی در شناخت مسئولیت و مسئولیتپذیری داشتند.
کارشناس دینی افزود: اگر به موقع و به هنگام مسئولیتها را بشناسیم و به آن عمل کنیم، طبیعتا این نقش آفرینی و مسئولیتپذیری مرزهای جغرافیایی و زمان و مکان را از بین میبرد و ما را در تحقق اهداف یاری میرساند.
وی تصریح کرد: سیره حضرت زینب(س) به ما نشان داد یک زن میتواند در بحران و سختترین و تلخترین شرایط ایستادگی کند و از کیان اسلام و دین و امامت و ولایت دفاع کند و چه نقش مهمی در مدیریت بحرانها در دل ناگواریها داشته باشد.
طباطبایی بیان کرد: در جنگ 12 روزه بسیاری از بانوان با الگو گرفتن از حضرت زینب(س) بر حوادث تلخی که گذشت صبوری و پایداری کردند و ما رجزخوانی همسران و دختران شهدا علیه رژیم صهیونیسم و سردمداران استکبار را دیدیم.
وی عنوان کرد: حضور حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا و بعد از آن، رویدادهای مهمی را در زنده نگاه داشتن عاشورا و عیان شدن ستم و ظلم دشمنان داشت؛ در این واقعه، حضرت زینب(س) صبوری کرد، اما صبر ایشان منفعل نبود و صبر فعالی داشت.
این استاد حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: ایشان با صبر در راه خدا میداند چگونه عمل کند و چگونه باعث قوت قلب دیگران شود؛ به ویژه در واقعهای که مصیبت سنگینی به شمار میرفت موجب آرامش عزیزان میشد و از کودکان و افراد زخمی مراقبت میکرد.
وی گفت: در آن شرایط سخت سکوت ایشان به موقع و کلامشان اثر گذار بود و در رویدادها و افشای چهره دشمن، به هنگام ورود کردند تا پیام عاشورا را به گوش جهانیان برسانند؛ اینها همه تلنگری است، برای اینکه از شخصیت حضرت زینب(س) در عرصههای مختلف درس بگیریم.
طباطبایی افزود: باید برای اینکه بسیاری از ارزشهای اسلامی و دینی و شیعی و از جمله عاشورا و نقش امثال حضرت زینب(س) تبیین شود نیاز به کرسیهای آزاداندیشی داریم؛ ما بسیاری از چالشها و دردهای فرهنگی را میتوانیم از این طریق رفع کنیم.
وی بیان کرد: دشمن با هجمههای مختلف علیه فرهنگ ما اقدام کرد و در جریان زن، زندگی آزادی دیدیم چطور حجاب را ابزاری کرد تا با ارزشهای ما به مقابله بپردازد و اگر ما اقدامات فرهنگی به موقعی داشتیم این میزان دچار لطمه نمیشدیم.
این استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به جنگ 12 روزه عنوان کرد: در این مدت، ملت ایران همبستگی خوبی را نشان دادند و بسیاری از ارزشهای ملی و دینی به خوبی تبیین شد.
وی با تأکید بر توجه به الگوی سوم زن مسلمان طبق منویات رهبری برگرفته از شخصیت بانوان بزرگ اسلام تصریح کرد: طبق منویات رهبری الگویی که براساس آن زن انقلاب اسلامی متمایز از زنان دیگر میشود؛ «زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که میتوان زن بود، «عفیف» بود، «محجبه و شریف» بود و درعین حال، «در متن و مرکز» بود.
میتوان سنگر خانواده را پاکیزه نگه داشت و در عرصه سیاسی و اجتماعی نیز سنگرسازیهای جدید کرد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد. زنانی که اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح جهاد و شهادت و مقاومت درآمیختند و مردانهترین میدانها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خود فتح کردند. در انقلاب اسلامی و در دفاع مقدس، زنانی ظهور کردند که میتوانند تعریف زن و حضور او در ساحت رشد و تهذیب خویش و در ساحت حفظ خانه سالم و خانواده متعادل و در ساحت ولایت اجتماعی و جهاد امر به معروف و نهی از منکر و جهاد اجتماعی را جهانی کنند و بنبستهای بزرگ را در هم بشکنند.»
طباطبایی خاطرنشان کرد: در واقعه عاشورا این را به عینه دیدیم که زن نه گوشهگیر و انزواطلب و نه به هر قیمتی و صورتی در عرصه اجتماع باشد و حد عدالتی که مورد توجه بود و رعایت حریمها در عین حال مسئولیت پذیری و این نشان داد؛ اگر الگوها اگر به درستی معرفی و تبیین شود، میتواند اثر مثبت داشته باشد.
وی گفت: گاهی تبیین درستی از این ارزشها نداریم؛ به این دلیل در جامعه عدهای دچار فهم ناصحیح از مسائل میشوند، در حالی که دلهای آمادهای برای پذیرش دارند، در این باره رهبری تأکید دارند نباید در مسائل مختلف فرهنگی، نگاهی تک بعدی داشته باشیم، در این راستا میتوان از کرسیهای نظریهپرازی برای تبیین درست مسائل استفاده و چالشها را بررسی کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: برای نمونه اگر در خصوص مسأله مهمی چون حجاب، به موقع و به هنگام و با شیوهای علمی و نوین در تبلیغ و تبیین استفاده میکردیم این قدر در جامعه شاهد عناد با این مسأله مهمی فرهنگی نبودیم و حجاب، وسیله و ابزاری برای دشمنان جهت مقابله با اهداف اسلامی نمیشد.
وی در مورد رسالت مهم حوزههای علمیه افزود: پیام رهبری برای صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم نسبت به رسالت حوزه بسیار شفاف و واضح بود، ایشان توصیههای مهمی به حوزه علمیه در ارتباط با «حوزه پیشرو و سرآمد» و نوآوری و مواجهه با توطئههای دشمن و غیره داشتند.
طباطبایی تصریح کرد: این امر وظیفه حوزه و اساتید و مبلغین را به خصوص در قبال نسل امروز سنگینتر میکند و باید متولیان به مسائل مهم روز بپردازند و تبیین درستی از ارزشها و باورها داشته باشند؛ این امر به پررنگ کردن هویت دینی و ملی کمک میکند؛ همچنین باید بتوانیم دغدغههای فرهنگی را مدیریت کنیم تا مبادا دشمن با رنگ و لعاب دادن به مسائل باعث تحریف و گمراهی جوانان شود.
وی اظهار داشت: برخی از سیاهنماییهای دشمن باعث ناامیدی در جوانان و حضور تعدادی از آنها در اعتشاشات شد؛ در حالی که با راهبرد رهبری و شاگردان مکتب ایشان همچون سردار سلیمانی، فرصتهای ارزشمندی در جذب جوانان به سمت و سوی ارزشها داریم.
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: نگاه ما باید به جوانان ویژه باشد و حوزه با دلسوزی در جهت تقویت باور ملی و دینی این عزیزان گام بردارد؛ همانطور که در طول 12 روز جنگ اسرائیل علیه ایران دیدیم حوزه با همه توان وارد عرصه تبیین شد و رویدادهای خوبی در جهت همبستگی دینی و ملی اتفاق افتاد.
وی در پایان بیان کرد: شخصیتهایی چون حضرت زینب(س)، ظرفیتهای مهمی در جهاد تبیین و ارتقای آگاهی و بینش و دشمن شناسی و زیست عفیفانه به جوانان است که حتی برخی از نویسندگان بینالمللی به آن پرداختهاند؛ حضرت زینب(س)، زبان گویای مظلومیت سیدالشهدا(ع) و وجدان بیدار روایت عاشوراست و باید این الگوها را به موقع و به جا معرفی کنیم.
انتهای پیام/