۱۷۰ واحد صنعتی ساوه مشمول خوداظهاری زیستمحیطی شدند
اقتصاد ایران: ساوه-رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ساوه گفت: ۱۷۰ واحد صنعتی این شهرستان مشمول خوداظهاری زیستمحیطی شدند و گشت و پایش این حوزهمورد توجه ویژه است.
سید علی دعایی لنگرودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ماده ۱۱ قانون هوای پاک اظهار کرد: بر اساس این قانون، برخی واحدهای صنعتی و تولیدی موظف به نصب تجهیزات پایش لحظهای هستند تا دادههای مربوط به آلایندههای هوا و آب، بهصورت برخط (آنلاین) ثبت و بررسی شود.
رئیس محیط زیست ساوه با اشاره به اینکه عملکرد ۵۳ آزمایشگاه معتمد محیط زیست مورد صحت سنجی قرار گرفت، افزود: در چارچوب همین قانون، ۱۷۰ واحد صنعتی در شهرستان ساوه عملکرد زیستمحیطی خود را در سامانه جامع محیط زیست ثبت کردهاند، همچنین به مناسبت هفته محیط زیست، دوره آموزشی ویژهای برای مدیران HSE واحدهای صنعتی و تولیدی برگزار شد.
شناسایی ۲ مورد تخلف و صدور پنج اختلال زیست محیطی در ساوه
لنگرودی با اشاره به اینکه در هفته محیط زیست، از ۱۵۵ نفر از اعضای گروههای مردمنهاد «حافظان و دوستداران طبیعت» شهرستانهای ساوه و زرندیه تجلیل شد، گفت: از ابتدای امسال، یگان حفاظت محیط زیست ساوه ۲۳ مورد گشت و پایش در مناطق مختلف انجام داده که منجر به شناسایی ۲ مورد تخلف و صدور پنج اخطار زیستمحیطی شده است که برخی از این تخلفات برای بررسی و پیگیری به مراجع قضائی ارجاع داده شدهاند.
رئیس اداره محیط زیست ساوه با اشاره به ادامه روند نگرانکننده شکار و صید غیرمجاز در منطقه افزود: با وجود خشکسالی، کاهش وسعت زیستگاهها و ممنوعیت صدور مجوز رسمی شکار طی چند سال گذشته، برخی افراد همچنان به شکار غیرمجاز اقدام میکنند که با آنان طبق قانون برخورد خواهد شد.
هشدار درباره تماس با حیاتوحش آسیبدیده
لنگرودی با هشدار نسبت به تماس مستقیم با پرندگان یا نوزادان حیاتوحش آسیبدیده گفت: این اقدام میتواند منجر به انتقال بیماریهایی مانند آنفلوآنزای پرندگان به انسان شود، همچنین جابهجایی نوزادان پستانداران ممکن است باعث ترک آنها توسط مادر شود که به مرگ حیوان میانجامد.
پیگیری شکایات مردمی و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی
وی از دریافت هشت شکایت مردمی در حوزه محیط زیست در سال گذشته خبر داد و افزود: عمده این شکایات مربوط به دامداریها و واحدهای ضایعاتی بودند که منجر به صدور اخطار و برخی اقدامات قضائی شد، همچنین در زمینه کنترل پسماند، آلودگی خاک و منابع آب، همکاری نزدیکی با دانشکده علوم پزشکی ساوه برقرار شده است.
پاسخ به استعلامها و تسهیل روند نیروگاههای خورشیدی
رئیس محیط زیست ساوه با اشاره به ثبت ۱۷۱ مورد استعلام زیستمحیطی از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: از این تعداد تاکنون به ۱۳۲ مورد پاسخ داده شده که شامل موافقت، مخالفت یا عدم مراجعه متقاضی بوده استو با وجود کمبود نیروی کارشناسی بهویژه در حوزه محیط انسانی، تلاش شده پاسخگویی در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.
احداث نیروگاههای خورشیدی در اولویت است
دعایی لنگرودی همچنین از تسهیل روند بررسی استعلام احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد و گفت: این استعلامها در اولویت بررسی قرار گرفته و در صورت تکمیل مدارک، ظرف کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده میشوند.
وی با اشاره به برنامههای سال جاری گفت: اجرای کامل طرح پایش لحظهای برای واحدهای مشمول در دستور کار سال قرار دارد، همچنین با افزوده شدن ۲ نیروی جدید به یگان حفاظت، انتظار میرود شرایط نظارت و حفاظت از محیط زیست و عرصههای طبیعی شهرستان بهبود یابد.