افزایش ۲۲ هزار تنی توزیع کود شیمیایی در گلستان

اقتصاد ایران: گرگان-مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از افزایش ۲۲ هزار تنی توزیع کود شیمیایی در گلستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید محمدی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی در کشاورزی گفت: توزیع کود از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی، بر مبنای سطح مصوب الگوی کشت انقباضی برای ۱۳ محصول زراعی به مساحت بیش از ۵۴ هزار هکتار در استان گلستان انجام می‌شود که این سامانه میزان مصرف بهینه آب و کود را برای کشاورزان تعیین و مدیریت می‌کند.

افزایش چشمگیر توزیع کود شیمیایی در سال جاری

محمدی با اشاره به دومین شاخص، یعنی تغذیه گیاهی، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری، بیش از ۳۲ هزار و ۳۹۲ تن انواع کود شیمیایی شامل ازت، فسفات و پتاس از طریق ۱۳۵ مرکز توزیع در سطح استان به کشاورزان تحویل شده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲۲ هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: اگر کود مورد نیاز کشاورزی تأمین شود، بهره‌وری محصولات ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت. مواد کودی همانند گروه‌های غذایی برای انسان، عملکردهای متفاوت و مکمل دارند و نمی‌توان یکی را جایگزین دیگری کرد.

خاک‌های فقیر گلستان نیازمند احیا

محمدی با اشاره به سومین شاخص یعنی «خاک» گفت: در زمین‌های مستعد، رشد و عملکرد محصولات به مراتب بهتر خواهد بود؛ اما توسعه نیافتگی کشاورزی حفاظتی در استان گلستان موجب کاهش مواد آلی خاک شده است.

وی افزود: خاک مناسب برای کشاورزی باید حداقل پنج درصد ماده آلی داشته باشد. به ازای هر دهم درصد افزایش ماده آلی در خاک، بسته به نوع محصول، بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم افزایش محصول خواهیم داشت. افزایش مواد آلی همچنین موجب بهبود ظرفیت نگهداری آب و جذب مواد غذایی در خاک می‌شود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: تحقق بهره‌وری پایدار در تولیدات کشاورزی، نیازمند مدیریت همزمان منابع آب، استفاده متعادل از کود و غنی‌سازی خاک است، که تنها در سایه همکاری مستمر کشاورزان، نهادهای تخصصی و برنامه‌ریزی هدفمند میسر خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ