آمادگی ایران برای به اشتراک‌گذاری تجربه مبارزه با موادمخدر با عربستان

اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر آمادگی ایران را برای به اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با عربستان اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ سعید محمد الوداعی؛ رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی روز گذشته با حضور در ستاد مبارزه با موادمخدر با محمد نریمانی؛ مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر دیدار و گفت‌وگو کرد.

نریمانی در این دیدار ضمن خیر مقدم به طرف سعودی، با اشاره به ساختار ستاد مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: موادمخدر یک موضوع چندبعدی و چندوجهی است، ما از یک طرف با کشت، تولید و ترانزیت غیرقانونی مواجهیم و از طرف دیگر با بحث مصرف موادمخدر، معتادان و درمان آن‌ها روبه‌رو هستیم.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: در بعد سوم نیز موادمخدر ممکن است در یک کشور کشت و تولید شود، در کشور دیگری تبدیل به محصول شده، از چند کشور ترانزیت و در نهایت در کشور مقصد مصرف شود.

در مذاکره با برادرمان از عربستان سعودی نیاز به پیش‌دستور نداریم

نریمانی، دو کشور ایران و عربستان را دوست و برادر یکدیگر دانست و یادآور شد: ما در مذاکره با برادرمان از عربستان سعودی نیاز به دستور کار تهیه شده از قبل نداریم، ساختار مبارزه با موادمخدر در عربستان با ساختار ما در جمهوری اسلامی از نظر سازمانی تشابهات زیادی دارد که این تشابهات روابط و همکاری ما را تسهیل می‌کند.

وی با تأکید بر قرارگیری دو کشور ایران و عربستان در مسیر ترانزیت موادمخدر، گفت: کشورهای واقع شده در مسیر ترانزیت موادمخدر بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: میزان مصرف کشورهای اروپایی به هروئین از منشأ افغانستان ۱۰۰ تن در سال است اما درآمد قاچاقچیان طبق گزارش UNODC (دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد) در این مسیر ترانزیت ۶۸ میلیارد دلار است.

وی با اشاره به تبعات قرارگیری ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر و شهادت حدود چهار هزار و جانبازی حدود ۱۲ هزار نفر در راه مقابله با این پدیده شوم، تأکید کرد: با توجه به گزارش UNODC به دلیل تشدید اقدامات در مرزهای کنترلی ایران با افغانستان از سال ۲۰۱۷ به بعد ترانزیت از مسیر دریایی افزایش پیدا کرده است.

اصل مشارکت عمومی در مقابله با موادمخدر باید درنظر گرفته شود

نریمانی با اشاره به یک اصل پذیرش شده در اسناد سازمان ملل مبنی بر جهانی بودن مسئله موادمخدر، افزود: در مقابله با این مسئله اصل مشارکت عمومی باید درنظر گرفته است.

وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در بحث مقابله با قاچاق موادمخدر در سال ۲۰۲۴، از کشف حدود ۴۳۰ تن انواع موادمخدر شامل حدود ۴۰ تن متامفتامین خبر داد و یادآور شد: ما در بحث کاهش تقاضا، پیشگیری و درمان به خاطر استراتژی پنج ساله توانستیم موارد ابتلاء به H.I.V و هپاتیت ناشی از تزریق سوزن مشترک را کنترل نمائیم

وی بر ارتقا تبادل اطلاعات عملیاتی در زمینه مقابله با عرضه موادمخدر، به اشتراک‌گذاری تجارب علمی ایران با کشور دوست و برادر عربستان در زمینه کاهش آسیب و درمان هم به صورت دوجانبه و هم در قالب ائتلاف منطقه‌ای و UNODC تأکید کرد.

نریمانی تصریح کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در سی‌امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ «اصل مسئولیت مشترک» بود که بر مبنای آن کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند.

وی یادآور شد: ما با برادران سعودی خود وجه افتراغ نداریم و تمام آن وجه اشتراک است لذا پیشنهاد می‌کنم ذیل توافق‌نامه امنیتی بین دو کشور، یادداشت تفاهم‌نامه بین دو کشور درباره تمام موضوعات موادمخدر اعم از تبادل اطلاعات، اشتراک‌گذاری تجارب، پیشگیری و درمان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و … منعقد کنیم و این تفاهم‌نامه می‌تواند به عنوان نقشه راه صرفاً در رابطه با همکاری بین دو کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ