مهارتآموزی ۷ هزار نفر در ۴ ماه؛ خراسان جنوبی روی ریل توانمندسازی
اقتصاد ایران: بیرجند- مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی گفت: در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز هفت هزار و ۳۸۳ نفر مهارت فنی و حرفهای کسب کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن کامرانیفرد صبح سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: گروه هدف آموزشهای مهارتی در استان بسیار گسترده است اما مهمترین جامعه هدف ما، جوانان و جویندگان کار هستند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی بیان کرد: در همین راستا، چند سالی است تفاهمنامهای با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شده تا مهارتآموزی برای سربازان وظیفه بهصورت نظاممند اجرا شود.
کامرانی فرد افزود: طبق قانون، کسب حداقل یک مهارت برای سربازان الزامی است و در صورت عدم کسب آن، کارت پایان خدمت برای آنها صادر نخواهد شد و همچنین افرادی که پیش از اعزام به خدمت مهارتآموزی کرده باشند، از یک ماه کسری خدمت برخوردار میشوند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با بیان اینکه فرهنگ مهارتآموزی هنوز بهطور کامل در جامعه نهادینه نشده، گفت: طبق آمار، از هر دو نفر متقاضی اشتغال، یک نفر فاقد مهارت است.
کامرانیفرد با اشاره به اجرای طرح ملی «همنوا» در سال جاری اظهار کرد: این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود تا با استفاده از زیرساختهای فنی و حرفهای، توسعه رشتههای مهارتی در مقطع متوسطه عملیاتی شود. در قالب این طرح، کارگاهها و تجهیزات فنی و حرفهای در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.
آمار آموزشهای مهارتی در سال ۱۴۰۳
وی با اشاره به عملکرد سال گذشته بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۱ هزار و ۲۸۹ نفر در مراکز دولتی و ۱۰ هزار و ۹۲۸ نفر در بخش غیردولتی آموزشهای مهارتی دریافت کردن و در مجموع بیش از ۳۱ هزار نفر با سه میلیون و ۲۲۸ هزار نفر ساعت آموزش ثبت شدهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای افزود: در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز هفت هزار و ۳۸۳ نفر مهارت فنی و حرفهای کسب کردند و نزدیک ۱۰ هزار نفر در بخش غیردولتی تحت آموزش قرار گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد مشابهی داشته و متناسب با ظرفیتهای موجود بوده است.
درخشش خراسان جنوبی در مسابقات ملی و جهانی مهارت
کامرانیفرد با اشاره به موفقیتهای استان در مسابقات ملی مهارت خاطرنشان کرد: طی پنج سال اخیر، استان موفق به کسب ۶ مدال طلا، ۶ نقره، ۹ برنز در ۲۸ رشته شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: در سه سال گذشته نیز استان برای نخستینبار در مسابقات جهانی مهارت شرکت کرده و نمایندگانی در کشور آلمان (۲۰۲۲) و فرانسه (۲۰۲۴) داشته است.
کامرانی فرد ادامه داد: ثبتنام مرحله شهرستانی مسابقات ملی مهارت تا ۱۰ مرداد ادامه دارد و افراد برتر، از آموزشهای تکمیلی و اردوهای آمادگی بهرهمند شده و به مرحله کشوری و جهانی اعزام میشوند. مسابقات جهانی بعدی در سال ۲۰۲۶ در کشور چین برگزار خواهد شد.
مزایای برگزیدگان مهارتی
وی به تسهیلات ویژه برگزیدگان مسابقات اشاره کرد و گفت: برگزیدگان بهعنوان نخبه شناخته میشوند و کارت مربیگری و آزمونگری فنی و حرفهای برای آنها صادر میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهارکرد: همچنین امکان تأسیس آموزشگاه آزاد، استفاده از جوایز نقدی و غیرنقدی، معرفی به صنایع و اشتغال در مراکز آموزشی بهعنوان سرباز مربی از دیگر مزایای این نخبگان است.
کامرانیفرد افزود: در راستای عدالت آموزشی، توسعه مهارتآموزی در مناطق روستایی، عشایری، مرزی و محروم از برنامههای مهم سال ۱۴۰۴ است و در این حوزه، آموزشهای مهارتی با اعزام تیمهای سیار به روستاها ارائه میشود.
وی گفت: در چهار ماهه نخست سال جاری، ۶۵ دوره آموزشی برای ۸۲۰ نفر در روستاها برگزار شده است و در سال گذشته نیز ۱۸۲ دوره آموزشی نفر برگزار شد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین برای حرفههایی که امکان اجرای آن در روستا وجود ندارد، تسهیلات خوابگاهی فراهم شده تا افراد به مراکز استانی مراجعه و آموزشهای تخصصی مانند کابینسازی، CNC و فرزکاری را فرا گیرند.
زیرساختهای فنی پیشرفته در خراسان جنوبی
وی در پایان گفت: خراسان جنوبی در رشتههای نوین از جمله مکاترونیک، برق و رباتیک عملکرد درخشانی داشته است و بهطور خاص در مکاترونیک طی سه سال متوالی مدال طلای کشور را کسب کردهایم.
کامرانی فرد اظهارکرد: بر اساس مصوبه مجلس از دهکهای ۶ به بالا متقاضیان شرکت در دورههای فنی و حرفهای باید ۳۰ درصد هزینهها را بپردازند که در مجموع مبلغ بالایی نخواهد شد و این تصمیم نیز در این راستا گرفته شده که متقاضی برای حضور در کلاس انگیزه و جدیت بیشتری داشته باشد و متقاضی واقعی در دورهها شرکت کند.