قطعی برق و اختلال در خطوط تلفن همراه؛باتری هایی که دیگر پشتیبان نیستند
اقتصاد ایران: یاسوج- این روزها با قطع شدن برق اختلال در خطوط تلفنهای همراه در اکثر مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ایجاد میشود.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: با کاهش بارندگیها در یک سال اخیر ناترازی انرژی در بخش تولید برق به گونهای افزایش یافته که شرکت توانیر اقدام به زمان بندی قطعی برق کرده است.
این قطعیهای برق در چند ماه اخیر به صورت یک روز در میان مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد را دو ساعت به خاموشی میبرد حالا به اوج خود رسیده و به صورت چرخشی روزانه انجام میشود.
علی حسینی یکی از شهروندان یاسوجی میگوید: با قطعی برق خطوط تلفن همراه قطع و وصل شده و حتی اینترنت هم قطع میشود.
محسن افراسیابی دیگر شهروند یاسوجی میگوید: وقتی که برق قطع میشود نمیتوانیم هیچ گونه تماسی برقرار کنیم و حتی ارتباط اینترنیمان نیز از بین میرود.
کهگیلویه و بویراحمدی که دارای دو اقلیم گرمسیری و سردسیری است، با مشکل ناترازی انرژی دست و پنجه نرم میکند و حالا موضوع قطعی و اختلال در ارتباطات تلفن همراه و اینترنت نیز به آن اضافه شده است.
هر چند برای رفع این مشکل در سایتهای ارتباطی در سفر وزیر ارتباطات مصوبهای برای تأمین باتریهای پشتیبان انجام شد و در رسانهها نیز به آن پرداخته شد اما گویان هنوز این مشکل به قوت خود باقی است.
قطعی برق در کهگیلویه و بویراحمد شناور شد
در این رابطه مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار مهر با افزایش ۲ تا ۳ درجهای دمای هوا و رشد مصرف، گفت: ناترازی انرژی تشدید شده و اجرای خاموشیهای برنامهریزی شده ۲ ساعته به صورت چرخشی انجام میشود.
رسول روستایی اظهار کرد: همچنین برای جلوگیری از خاموشی اضطراری پس از خرابی پست برق شب گذشته، تمهیدات فوری اندیشیده شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه با وجود تخصیص ۳,۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سالهای گذشته، تنها بخشی از پروژهها محقق شده است، تاکید کرد: خوشبختانه تا پایان امسال ۳۰۰ مگاوات به ظرفیت فوق توزیع استان اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیک مصرف استان به ۶۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: خاموشیهای فعلی ناشی از کمبود تولید ملی است، نه مشکلات زیرساختی استانی که پس از تکمیل پروژهها، مشکل توسعه صنعتی و کشاورزی استان مرتفع میشود.
روستایی با اشاره به فعال سازی دیزلژنراتورهای ادارات برای تداوم خدمات اظهار کرد: تسریع در نصب سامانههای خورشیدی و پرداخت فوری مطالبات معوق برق دستگاههای دولتی مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه در برابر مردم به ویژه مناطق گرمسیری شرمندهایم، از همشهریان خواست در مدیریت مصرف همکاری بیشتری داشته باشند و گفت: صنعت برق در شرایط ویژهای قرار دارد و عبور از این بحران نیازمند همراهی همگانی است.
باتریهای موجود در سایتهای ارتباطی نمیتوانند ناترازی انرژی را جبران کنند
همچنین مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان تأمین پشتیبانی تجهیزات ۱۰۰ سایت به باطری مصوب شد که تاکنون ۷۰ درصد آنها تأمین شده است.
سیده راضیه ملک حسینی با اشاره به اینکه برق مورد نیاز سایتهای ارتباطی سه فاز است، اظهار کرد: این باتریها نمیتوانند ناترازی انرژی را برطرف کنند و فقط برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای برای پشتیبانی از تجهیزات و ایمنی و مقابله قطعیهای مکرر برق استفاده میشود.
وی با بیان اینکه هزینه احداث هر سایت ارتباطی تا قبل از سال ۱۴۰۳ به طور میانگین ۷ میلیارد تومان هزینه داشت، بیان کرد: در وضعیت کنونی احداث هر سایت ارتباطی ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد و لذا برای ایمنی و مقابله با قطعیهای مکرر این باتریها خریداری شدهاند.
دو فیدره کردن برق سایتهای ارتباطی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برخی از سایتهای ارتباطی، ارتباط خود را با برخی سایتهای مادر دریافت میکنند، ادامه داد: در صورتیکه سایت مادر برق آن قطع شده باشد نمیتواند ارتباط را به سایت پشتیبان کننده برگرداند.
وی یکی از راههای برون رفت از این مشکل را دو فیدره کردن برق سایتهای ارتباطی عنوان کرد و یادآور شد: در این رابطه قرار است جلسهای با مدیرعامل شرکت برق و مخابرات برگزار شود تا بتوانیم با این اقدام بخشی از این مشکلات ایجاد شده را برطرف کنیم.