به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، اگر فقط قسمت قرمز هندوانه را میخورید، باید بدانید که مقدار زیادی از مواد مغذی را که در پوست آن وجود دارد، از دست میدهید. پوست هندوانه منبع خوبی از فیبر، آمینواسید سیترولین، و ویتامینها و مواد معدنی مهم است.
۱. پوست هندوانه منبع عالی فیبر است
فیبر به تنظیم حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. بیشتر بزرگسالان در ایالات متحده به میزان کافی فیبر مصرف نمیکنند، و اضافه کردن پوست هندوانه به رژیم غذایی میتواند کمککننده باشد.
به گفته «جولی استفانسکی»، متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیمدرمانی آمریکا:«پوست هندوانه مقدار بسیار زیادی فیبر دارد، که آن را از گوشت داخل میوه متمایز میکند.»
او اضافه کرد که بیشتر فیبر موجود در پوست، از نوع نامحلول است که باعث بهبود حرکات روده میشود. همچنین مقدار کمی فیبر محلول نیز دارد که میتواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند.
با توجه به فیبردار بودن پوست هندوانه، ممکن است دستگاه گوارش به زمان نیاز داشته باشد تا خود را با آن سازگار کند. خوردن مقدار زیاد آن بهطور ناگهانی میتواند باعث نفخ یا گاز معده شود.
۲. پوست هندوانه سرشار از سیترولین است
پوست هندوانه حاوی سیترولین است—نوعی آمینواسید که میتواند عملکرد ورزشی و جریان خون را بهبود دهد. به همین دلیل، برخی کاربران شبکههای اجتماعی پیشنهاد میدهند که پوست هندوانه را در اسموتی یا نوشیدنی قبل از تمرین مخلوط کنید.
به گفته «شری گری»، متخصص تغذیه و مدرس دانشگاه کنتیکت:«یک فنجان هندوانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیگرم سیترولین دارد. پوست آن حدود ۶۰٪ بیشتر از گوشت قرمز میوه سیترولین دارد.»
اضافه کردن یک فنجان پوست هندوانه به اسموتی میتواند میزان سیترولین مصرفی شما را افزایش دهد. البته، برای بهرهمندی از فواید قلبی-عروقی و عضلانی، روزانه به ۳ تا ۶ گرم سیترولین نیاز است.
۳. پوست هندوانه از نظر تغذیهای ممکن است از گوشت آن بهتر باشد
پوست هندوانه سرشار از ویتامین C، ویتامین B6، بتاکاروتن، کلسیم، فیبر، روی، و فسفر است—ماده معدنی مهمی که برای عملکرد عادی اعصاب و عضلات ضروری است.
«گری» در این باره گفت:«از بعضی جهات، پوست هندوانه مغذیتر از گوشت آن است. البته گوشت آن نیز مفید است، اما پوست خواص ویژهای دارد.»
برای دریافت مقادیر قابلتوجهی از این مواد مغذی، باید حدود ۱ تا ۱.۵ فنجان پوست هندوانه مصرف کنید.
آیا خوردن پوست هندوانه ایمن است؟
پیش از بریدن هندوانه، چه قصد خوردن پوست آن را داشته باشید یا نه، حتماً آن را زیر آب روان بشویید. استفاده از برس سبزیجات برای تمیز کردن پوست سبز بیرونی نیز توصیه میشود.
استفانسکی تأکید کرد:«چاقو از بیرون به درون میوه عبور میکند، بنابراین اگر پوست آن را نخورید هم، باید آن را بشویید تا باکتریها از سطح خارجی وارد قسمت داخلی نشوند.»
پوست هندوانه در صورت تمیز بودن، بهطور کلی برای خوردن ایمن است. اما چون فیبر زیادی دارد، بهتر است بهآرامی به رژیم غذایی اضافه شود تا از بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز یا اسهال جلوگیری شود.
همچنین «گری» یادآور شد که پوستهای برشخورده را باید در یخچال نگهداری کرد، چون به سرعت فاسد میشوند.
روشهای مختلف استفاده از پوست هندوانه
اگر تاکنون پوست هندوانه نخوردهاید، میتوانید پوست سبز سفت بیرونی را جدا کرده و بخش سفید بین گوشت قرمز و پوست سبز را مصرف کنید. این قسمت را میتوان به صورت خام خورد، اما طعم آن برای همه خوشایند نیست.
استفانسکی میگوید:«پوست سبز بیرونی طعمی تلخ دارد و بخش سفید داخلی بیشتر شبیه طعم خیار است.»
برای خوشطعمتر شدن، میتوانید پوست را ترشی بیندازید، یا به خوراکها، چاتنی، سالاد و اسموتی اضافه کنید.
استفانسکی همچنین افزود:«پوست هندوانه میتواند افزودنی خوبی به رژیم غذایی باشد، اما باید به روش تهیه آن دقت کرد. بسیاری از دستورها برای ترشی، نمک زیادی دارند یا اگر شیرینشده باشند، شکر زیادی به آن اضافه میشود.»
برخی دانشمندان حوزه غذا در حال بررسی استفاده از پودر پوست هندوانه در ترکیب با آرد گندم برای بالا بردن فیبر در محصولات نانوایی هستند.