فرانسه در صدد گسترش صنعت پهپادی
اقتصاد ایران: یک شرکت فرانسوی پهپادی مدرن، سریع و دقیق را توسعه داده که در مقابله با ریزپرندههای متخاصم تخصص و سرعت عمل بالایی دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه فوکوس، استارتاپ فناوری فرانسوی Harmattan AI یک پهپاد نوآورانه و جدید به نام Gobi توسعه داده است که در مقابله با هواپیماهای بدون سرنشین دشمن تخصص دارد.
بر اساس گزارش های منتشر شده وزن Gobi کمتر از دو کیلوگرم است زیرا کلاهکهای جنگی متعارف را حمل نمیکند.
این پهپاد با استفاده از هوش مصنوعی، دید کامپیوتری و فناوریهای رادیویی و فروسرخ، در چند ثانیه پرتاب میشود و با برخورد مستقیم، پهپادهای دشمن را در آسمان شکار میکند.
این پهپاد تا 250 کیلومتر در ساعت سرعت میگیرد و در شعاع 5 کیلومتری فعالیت میکند و میتوان از آن علیه پهپادهایی با وزن تا 600 کیلوگرم استفاده کرد.
این پهپاد فرانسوی برخلاف سیستمهای دفاعی مرسوم که به فیوزهای مجاورتی متکی هستند، پهپادهای دشمن را از طریق تماس مستقیم نابود میکند و به پروانهها و سایر اجزای حساس آنها آسیب میرساند.
شرکت Next Gen Defense گزارش داده که مدلهای اولیه این فناوری جدید در حال حاضر تحت آزمایشهای پروازی هستند. این پهپاد از طریق برخورد مستقیم، روشی نوین برای خنثیسازی مؤثر و سریع پهپادهای دشمن ارائه میدهد.
گبی با نزدیک شدن، از ردیابی مادون قرمز برای ضربه دقیق استفاده میکند. بر اساس اطلاعات Harmattan AI، این پهپاد از بینایی رایانهای برای تعیین دقیق محل بهینه ضربه استفاده میکند و میتواند در طول پرواز تنظیمات مناسب را انجام دهد.
این پهپادهای رهگیر برای خنثی کردن تهدید رو به رشد پهپادهای متخاصم، بسیار مهم هستند، زیرا آنها نسبت به سیستمهای دفاع موشکی سنتی مانند پاتریوت، مقرون به صرفهتر و انعطافپذیرتر هستند.
از طرفی این سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند به طور خودکار پهپادهای مشکوک را شناسایی، ردیابی و رهگیری کنند و امکان واکنش سریع به تهدیدات امنیتی مانند جاسوسی بر فراز پایگاههای نظامی را فراهم کنند.
این پهپادهای رهگیر، همانطور که افزایش تعداد حوادث پهپادی نشان میدهد، راهحل مؤثری برای ایمنسازی فرودگاهها، تأسیسات صنعتی و رویدادهای عمومی در برابر پهپادهای غیرمجاز که میتوانند برای جاسوسی، قاچاق یا حملات تروریستی استفاده شوند، ارائه میدهند.
سازندگان این پهپاد فرانسوی میگویند یکی از مزایای قابل توجه این پهپاد این است که میتوان آن را به سامانههای فرماندهی و کنترل متصل کرد.
این قابلیت اجازه میدهد که گاین پهپاد با سایر سامانههای پدافندی یا نظارتی همکاری کند، دادهها را به اشتراک بگذارد، پهپادهای دشمن را سریعتر شناسایی کرده و مهمتر از همه از خطای هدفگیری روی پهپادهای خودی جلوگیری کند.
کارشناسان میگویند اگر عملکرد این پهپاد فرانسوی در میدان جنگ نیز مانند ویژگیهای فنیاش باشد، این پهپاد میتواند به بخشی کلیدی از پدافند هوایی نیروهای نظامی تبدیل شود.
انتهای پیام/