تحولات اوکراین| استانبول میزبان دور سوم مذاکرات صلح خواهد بود

اقتصاد ایران: محور احتمالی دور جدید رایزنی‌ها بین روسیه و اوکراین، ادعای آلمان‌ها درباره تاثیرگذاری بر تصمیمات ترامپ، دیدگاه کاندولیزا رایس درباره اولتیماتوم واشنگتن به مسکو و حفظ موضوع تحریم روسیه در دستور کار سنای آمریکا، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه آلمانی "اشپیگل" گزارش داده است که مقامات اوکراینی ممکن است پیشنهاد خود در خصوص برگزاری دور سوم مذاکرات با روسیه در هفته آینده را با  مقامات آمریکایی هماهنگ کرده باشند. 

این نشریه نوشته است: «این احتمال وجود دارد که پشت پیشنهاد جدید اوکراین توافقاتی با ایالات متحده وجود داشته باشد. سفر اخیر کیت کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به اوکراین و همچنین اولتیماتوم 50 روزه‌ای که از سوی ایالات متحده برای دستیابی به توافق صلح تعیین شده، می‌تواند نشانه‌ای از هماهنگی اقدامات میان واشنگتن و کی‌یف باشد.

با وجود وقفه حدود یک ماه در مذاکرات مستقیم، طرف اوکراینی در اقدامی غیرمنتظره خواستار از سر گیری گفت‌وگوها با روسیه از هفته آینده شد، هرچند هنوز تاریخ دقیق این مذاکرات مشخص نشده است.

ترکیه، کشوری که در سال‌های 2022 و 2025 میزبان مذاکرات میان کی‌یف و مسکو بود، همچنان در انتظار نهایی شدن تاریخ برگزاری این نشست است.

یادآور می‌شود که ولودیمیر زلنسکی روز جمعه بر لزوم فعال‌سازی گفت‌وگوها با طرف روسی تأکید کرد. وی در جریان دیدار با رستم عمروف، دبیر جدید شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین که پیش‌تر نیز ریاست هیئت مذاکره‌ کننده با روسیه در مذاکرات استانبول را بر عهده داشت، یادآور شد که توافقات حاصل‌شده در ترکیه در حال اجرا هستند، اما روند کنونی این اقدامات نیازمند تسریع است. اندکی بعد، یک مقام آگاه در گروه مذاکره‌کننده روسی نیز این اطلاعات را تأیید کرد.

در عین حال، برخی کارشناسان معتقدند که صلح در اوکراین تنها از طریق دیدار رهبران روسیه، ایالات متحده و چین در سطح عالی ممکن خواهد شد.  روزنامه "تایمز" چند روز قبل گزارش داد که احتمال دارد ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ در اوایل ماه سپتامبر 2025 در پکن با یکدیگر دیدار کنند.

کارشناسان یادآور شدند: «دیدار در سطح عالی بیش از مذاکرات دوجانبه روسیه و اوکراین می‌تواند به دستیابی به صلح در اوکراین منجر شود، چرا که در این حالت، افرادی با یکدیگر ملاقات می‌کنند که واقعاً اهرم‌هایی برای تغییر اصولی اوضاع در اختیار دارند و نه‌تنها می‌توانند رویارویی داشته باشند، بلکه توانایی دستیابی به توافق با یکدیگر را نیز دارند.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و چهارمین (1244) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

رایزنی مقامات آنکارا با مسکو و کی‌یف درباره دور سوم مذاکرات 

یک منبع بلندپایه در دولت ترکیه‌ اعلام کرد که مقامات آنکارا در حال انجام رایزنی‌هایی با مسکو و کی‌یف به منظور فراهم سازی شرایط برای برگزاری هرچه سریع‌تر دور سوم مذاکرات است. این مقام ترکیه‌ای یادآور شد که مرحله جدید مذاکرات بین دو طرف روسی و اوکراینی نیز در شهر استانبول برگزار خواهد شد.

به گفته وی، شهر استانبول «محلی پذیرفتنی» برای برگزاری دور سوم گفت‌وگوها با هدف حل‌وفصل درگیری میان دو طرف به شمار می‌رود.

آمادگی روسیه برای برگزاری دور سوم مذاکرات با اوکراین

گریگوری کاراسین، رئیس کمیته روابط بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که در صورت ارسال ابتکار عمل مشخص از سوی طرف اوکراینی، مقامات مسکو نیز آماده‌ پاسخ مثبت دادن به پیشنهاد کی‌یف برای برگزاری دور جدید مذاکرات است. 

این سناتور روس گفت: «اگر واقعاً چنین اعلام آمادگی از سوی اوکراین صورت گرفته باشد، اطمینان دارم که این موضوع به‌طور جدی از سوی رهبری روسیه در حال بررسی است. به‌نظر می‌رسد که طی روزهای آینده، تصمیم نهایی اعلام خواهد شد. اگر این پیشنهاد پذیرفته شود، باید خود را برای برقراری تماس‌ها آماده کنیم.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس‌جمهور روسیه پیشتر اعلام کرد که در جریان دور سوم مذاکرات، طرفین به بررسی پیش‌نویس یادداشت‌هایی خواهند پرداخت که در دیدار قبلی با یکدیگر مبادله کرده بودند. این یادداشت‌ها حاوی شرایط مشخص هر دو طرف برای آتش‌بس و برقراری صلح است.

البته کاراسین با دیده تردید نسبت به حصول نتایج مثبت از بررسی این یادداشت‌ها نگاه کرده و گفت:  «اگر بخواهیم از موضع خوش‌بینی که برای ما ویژگی طبیعی است به موضوع نگاه کنیم، بله، این مذاکرات می‌تواند نتیجه‌بخش باشد. ولی به‌ عقیده من این خوش‌بینی تنها در ما وجود دارد و دیگران مشغول نوعی بازی سیاسی پیرامون مذاکرات صلح هستند. منظورم از دیگران، قبل از همه مقامات کی‌یف است که اهداف خاص خود را از ادامه مذاکرات دنبال می‌کنند.»

ارزیابی دیپلمات روس از امکان تبادل‌های جدید در چارچوب مذاکرات با اوکراین

رودیون میروشینک، سفیر ویژه وزارت امور خارجه روسیه در امور مرتبط با جنایات کی‌یف، اعلام کرد که روسیه آمادگی انجام مذاکرات جدید و ادامه اقدامات انسان دوستانه، از جمله تبادل اسرا و تحویل اجساد کشته‌شدگان را دارد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا روسیه آماده تبادل جدید اسرا و اجساد در چارچوب دور سوم مذاکرات با اوکراین است، گفت: «روسیه بارها اعلام کرده که آماده برگزاری مذاکرات و انجام اقدامات بشردوستانه است، از جمله در زمینه تبادل اسرا و تحویل اجساد. بنابراین، در مواردی که اقدامات انسان دوستانه‌ ضرورت دارد، مسکو بدون تردید این موضوع را پیگیری می‌کند. تنها نکته این است که بنا به ملاحظاتی، اطلاع‌رسانی رسمی در این‌باره باید صرفاً توسط افرادی انجام شود که اختیارات لازم در این زمینه را دارند.»

وزیر خارجه آلمان تصمیم ترامپ برای ادامه حمایت از کی‌یف را با تلاش‌های مرتس مرتبط دانست

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان روز یکشنبه مدعی شد که تصمیم دونالد ترامپ،  رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص ادامه حمایت از اوکراین با تلاش‌های فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، مرتبط است. 

وی در گفت‌وگو با روزنامه "بیلد" گفت: «صدراعظم مرتس نقش مهمی در این تصمیم ایفا کرد، چرا که از همان ابتدا به‌روشنی نشان داد که به حمایت از اوکراین متعهد است. او این موضوع را در دفتر بیضی کاخ سفید بیان کرده و در گفت‌وگوهای شخصی در حاشیه نشست گروه 7 نیز بر آن تأکید کرد.»

وزیر خارجه آلمان با اشاره به اینکه مرتس همچنین با ترامپ تماس تلفنی برقرار کرده و بر ضرورت مشارکت ایالات متحده در حمایت از کی‌یف تأکید ورزیده، افزود که برلین می‌تواند به روابط منطقی و معقولی که صدراعظم با رئیس‌جمهور آمریکا برقرار کرده، افتخار کند.

انتقاد حزب آلترناتیو برای آلمان از کمک به اوکراین در شرایط کمبود منابع برای شهروندان آلمان

آلیس وایدل، رئیس مشترک حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AfD)، روز یکشنبه اعلام کرد که دیگر هیچ‌کس در آلمان درک نمی‌کند چرا بودجه‌ قابل توجهی برای کمک به اوکراین تخصیص داده می‌شود، در حالی که برای شهروندان خود کشور منابع مالی کافی وجود ندارد.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ARD گفت: «دولت فریدریش مرتس 9 میلیارد یورو از پول مالیات‌دهندگان آلمانی را به اوکراین می‌بخشد و اکنون می‌خواهد با 5 میلیارد یورو دیگر موشک‌هایی برای سامانه پاتریوت به این کشور خریداری کند. دیگر کسی این را نمی‌فهمد. برای همه چیز پول وجود دارد، فقط برای شهروندان خودمان هیچ پولی نیست.»

او همچنین تأکید کرد که علت محبوبیت حزب AfD در آلمان آن است که «سیاستی را در پیش گرفته که در راستای منافع مردم این کشور است.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز  چند روز قبل اعلام کرد که ارسال تسلیحات از سوی آلمان برای اوکراین نه‌تنها به ویرانی این کشور، بلکه به نابودی مردم آن نیز منجر می‌شود، ولی تغییری در وضعیت جبهه نبرد نخواهد داد.

کاندولیزا رایس اولتیماتوم ترامپ به روسیه را نقطه عطف خواند

کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده، اولتیماتومی را که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه روسیه صادر کرده، یک «نقطه عطف» توصیف کرد.

خانم رایس روز یکشنبه در گفت‌وگو با نشریه "هیل" (The Hill) تأکید کرد: «هفته گذشته نقطه عطفی رخ داد. در واقع ایالات متحده و اروپا ظاهراً به این نتیجه رسیده‌اند که روسیه را «نمی‌توان تنها با حرف متوقف کرد و باید دست به اقدام زد».

این اظهارات در حالی مطرح شده که ترامپ هفته گذشته تهدید کرد، در صورت عدم دستیابی به توافق برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین ظرف 50 روز، تعرفه‌های ثانویه 100 درصدی علیه روسیه اعمال خواهد کرد.

به عقیده برخی کارشناسان آمریکایی، ترامپ با تعیین ضرب‌الاجل 50 روزه، از مسکو خواسته با کی‌یف توافقی امضا کند تا از اعمال تحریم‌های جدید علیه این کشور جلوگیری شود.

جمهوری‌خواهان موضوع تحریم‌های روسیه را در دستور کار سنای آمریکا حفظ می‌کنند

با وجود ادامه مذاکرات مستقیم بین مقامات روسیه و اوکراین، بحث درباره اعمال محدودیت‌های جدید علیه روسیه همچنان یکی از موضوعات مهم در دستور کار مجلس سنای آمریکا باقی مانده است.

جان تیون، رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس سنای آمریکا، تأیید کرد که رایزنی‌ها در این خصوص با کاخ سفید در حال انجام است و لایحه‌ای برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه همچنان در دست بررسی در سنای ایالات متحده است.

 وی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز در این باره توضیح داد:«اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه همچنان در دستور کار ما قرار دارد. ما در حال رایزنی با کاخ سفید هستیم و برنامه‌ریزی زمانی را هماهنگ می‌کنیم تا مطمئن شویم این اقدام در زمان مناسب و با توجه به روند مذاکرات بین روسیه و اوکراین انجام خواهد شد.»

تیون همچنین تاکید کرد که سنای آمریکا زمان بررسی این لایحه را بر اساس روند گفت‌وگوهای میان مسکو و کی‌یف تعیین خواهد کرد. ضمن اینکه، موضوع اعمال محدودیت‌های بیشتر علیه روسیه همچنان از دستور کار قانون‌گذاران آمریکایی خارج نشده است.

کرملین: آلمان توان پرداخت مستقل هزینه ارسال تسلیحات به اوکراین را ندارد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز یکشنبه اعلام کرد که حتی آلمان، با وجود آنکه موتور اقتصادی اروپا به شمار می‌رود، قادر نیست به‌تنهایی بار مالی تأمین تسلیحات برای اوکراین را بر دوش بکشد. وی تأکید کرد: «آلمان موتور اقتصادی اروپاست. اما این لوکوموتیو نمی‌تواند به‌تنهایی چنین بار مالی‌سنگینی را تحمل کند و از پا درخواهند آمد.»

پسکوف پیشتر هشدار داده بود که اتحادیه اروپا به‌طور سازمان‌یافته در تلاش است تا روسیه را به‌عنوان نماد شرارت معرفی کرده و از این طریق زمینه ادامه درگیری در اوکراین را فراهم کند.

اختلاف نظرهایی در غرب در خصوص رویکرد ضدروسی وجود دارد

سخنگوی کرملین همچنین اعلام کرد که تمایلات ضدروسی و نظامی‌گرایانه برخی کشورهای اروپایی با اجماع کامل در غرب همراه نیست. پسکوف این سخنان را در واکنش به خرید و ارسال تسلیحات به اوکراین از سوی کشورهای غربی بیان کرده و افزود که روسیه چنین روندهای خطرناکی در اروپا را در برنامه‌ریزی‌های خود در زمینه دفاع از کشور در نظر می‌گیرد.

این در حالی است که روزنامه "وال استریت ژورنال" پیش‌تر گزارش داده بود که موشک‌های بالستیک روسیه توانایی عبور از رادارهای سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت را دارند. یک مقام اوکراینی که نامش فاش نشده نیز تأیید کرده بود که سامانه آمریکایی در اوکراین با مشکلات فزاینده‌ای مواجه است، زیرا روسیه اکنون موشک‌های بالستیکی با قدرت مانور بالا و قابلیت گریز از رادار در اختیار دارد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ