تکمیل برجهای خشک نیروگاه شهید مفتح؛ گامی برای کاهش مصرف آب در همدان
اقتصاد ایران: همدان- نماینده همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از آغاز عملیات اجرایی برای تکمیل چهار برج خشک نیروگاه شهید مفتح خبر داد و آن را برای رفع دغدغه مصرف آب و نگرانیهای زیستمحیطی دانست.
عباس صوفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت مقوله تولید و توزیع برق در استان همدان و برداشتهای نادرست اظهار کرد: مردم استان باید بدانند که برق تولیدی در نیروگاههای اصلی استان، مانند نیروگاه شهید مفتح، به صورت متمرکز وارد شبکه سراسری برق کشور میشود.
وی افزود: تأمین برق برای شهر و استان همدان نهتنها بر حسب میزان تولید داخلی صورت نمیگیرد، بلکه بر اساس نیاز سراسری و از طریق سیستم دیسپاچینگ مرکزی کشور است که واقع در تهران اداره میشود.
صوفی خاطرنشان کرد: بنابراین حتی اگر چند برابر نیاز استان، نیروگاه داشته باشیم، لزوماً به معنای تأمین ۱۰۰ درصدی برق مورد نیاز مردم همدان و فامنین از همان محل نخواهد بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نیروگاههای کوچک خورشیدی گفت: یک راهکار عملی برای کاهش میزان وابستگی به شبکه ملی، توسعه نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی در منازل و ادارات است.
وی عنوان کرد: دولت در قالب طرحهای جدید، حمایتهای مالی مناسبی از خانوارها و سازمانها برای استفاده از پنلهای خورشیدی پیشبینی کرده تا مردم با نصب تجهیزات تولید برق خورشیدی، بخشی از مصرف خود را جبران کنند.
صوفی در ادامه به اقدامات اخیر وزارت نیرو در همدان هم اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر وزیر نیرو به همدان، درخواست تکمیل چهار برج خشک نیروگاه شهید مفتح به صورت ویژه مطرح شد و خوشبختانه دستور تأمین بودجه اجرای این پروژه صادر شده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از دغدغههای بزرگ صنعت برق در همدان، مصرف بالای آب نیروگاه شهید مفتح بود.
وی افزود: با تکمیل این چهار برج خشک، ضمن کاهش شدید مصرف آب، نگرانیهای زیستمحیطی و شُبهه انتقال آب شرب به نیروگاه برطرف خواهد شد و منابع موجود آب بیشتر در حوزه صنعت صرف خواهد شد.
صوفی یادآور شد: اکنون یک برج به طور کامل تکمیل شده، یک برج دیگر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و دو برج دیگر هم با دستور وزیر، وارد فاز اجرایی شدهاند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در پایان عنوان کرد: امیدواریم با تحقق کامل این پروژه و حمایت از انرژیهای خورشیدی، هم مصرف خانگی مدیریت شود و هم بار اضافه بر منابع آب استان کاهش یابد و استان همدان در مسیر توسعه پایدار انرژی قرار گیرد.