زنگ خطر برای چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به صدا درآمد
اقتصاد ایران: نگرانیها درباره رکود اقتصادی در چهارمین اقتصاد بزرگ جهان یعنی ژاپن در حالی افزایش یافت که صادرات این کشور به آمریکا برای دومین ماه پیاپی در ماه ژوئن شاهد کاهش بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، نگرانیها درباره رکود اقتصادی در چهارمین اقتصاد بزرگ جهان یعنی ژاپن در حالی افزایش یافت که صادرات این کشور به آمریکا برای دومین ماه پیاپی در ماه ژوئن شاهد کاهش بود.
طبق دادههای دولت ژاپن که روز پنجشنبه منتشر شد، این کشور در 6 ماه نخست سال جاری میلادی با کسری تجاری به مبلغ 2.2 تریلیون ین (معادل 13 میلیارد یورو) مواجه شده چرا که صادرات این کشور تحت تأثیر تعرفههای دونالد ترامپ قرار گرفته است.
در ماه ژوئن، صادرات ژاپن نسبت به سال گذشته 0.5 درصد کاهش یافت که پس از افت 1.7 درصدی در ماه مه رخ داد.
صادرات ژاپن به آمریکا در ژوئن 11 درصد کاهش یافت و صادرات خودروهای ژاپنی به این کشور با سقوطی 26.7 درصدی مواجه شد. (آمریکا در ماه آوریل تعرفه 25 درصدی برای واردات خودرو اعمال کرده بود.)
صادرات ژاپن به چین نیز نزدیک به 5 درصد کاهش یافت. همچنین، صادرات به مکزیک که یکی از مراکز اصلی مونتاژ خودرو برای خودروسازان ژاپنی در آمریکای شمالی است، نزدیک به 20 درصد افت کرد.
ترامپ اجرای تعرفههای سنگینتر را تا اول اوت به تعویق انداخته تا فرصت مذاکره فراهم شود، اما تاکنون هیچ توافقی حاصل نشده است.
ارزش صادرات ژاپن در ماه ژوئن نزدیک به 9.2 تریلیون ین (حدود 53 میلیارد یورو) بوده است که دومین ماه متوالی کاهش را نشان میدهد.
در حالی که واردات ژاپن تنها 0.2 درصد افزایش یافت، مازاد تجاری این کشور در این ماه به 153 میلیارد ین (بیش از 890 میلیون یورو) رسید. این در حالی است که در ماه مه، ژاپن با کسری تجاری به مبلغ 637.6 میلیارد ین (حدود 3.7 میلیارد یورو) مواجه بود.
در نیمه نخست سال 2025، صادرات ژاپن به مجموع 53.4 تریلیون ین (310 میلیارد یورو) رسید که 3.6 درصد افزایش را نشان میدهد، در حالیکه واردات این کشور با رشد 1.3 درصدی به 55.6 تریلیون ین (320 میلیارد یورو) رسید.
ژاپن و آمریکا در حال انجام مذاکرات تجاری هستند و مقامات ژاپنی تأکید دارند که این کشور یکی از متحدان کلیدی آمریکاست.
دادههای گمرکی نشان میدهد که تقریباً یکپنجم از کل صادرات ژاپن در سال 2024 به مقصد آمریکا بوده که این امر اهمیت توافق تجاری را برای اقتصاد ژاپن دوچندان کرده است.
ترامپ تمرکز ویژهای بر بخش برنج دارد، حوزهای که ژاپن به دلایل امنیت غذایی، بهشدت از رقابت خارجی محافظت میکند. طبق آمارهای مختلف، ژاپن سالانه بیش از 300 هزار تن برنج از آمریکا وارد میکند، گرچه بخشی از آن برای خوراک دام مصرف میشود.
قرار است روز یکشنبه انتخابات مجلس علیای پارلمان ژاپن نیز برگزار شود. با توجه به کاهش حمایت عمومی از دولت نخستوزیر شیگرو ایشیبا، حزب محافظهکار و طرفدار کسبوکار لیبرال دموکرات ممکن است اکثریت خود را از دست بدهد، مگر آنکه با حزب دیگری ائتلاف کند.
اقتصاد ژاپن در سهماهه نخست امسال نسبت به فصل قبل منقبض شد که بخشی از آن ناشی از کاهش صادرات بود.
پس از انتشار آمارهای جدید، نگرانیها افزایش یافته که اقتصاد صادراتمحور ژاپن در سهماهه دوم نیز دچار انقباض شود و کشور بهسوی رکود اقتصادی پیش برود.
انتهای پیام/