تغییرات اقلیمی چالش فراروی کشاورزی مازندران است
اقتصاد ایران: ساری - رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تغییرات اقلیمی را از چالش های فراروی بخش کشاورزی استان بیان کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، بابک مؤمنی ظهر جمعه در نشست سازمان نظام مهندسی کشاورزی ضمن تاکید بر نقش کلیدی نخبگان در توسعه کشاورزی دانشبنیان، از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خواست تا با ارائه برنامههای عملیاتی و ایجاد فرصتهای کسب و کار جدید، زمینه را برای تحول در این بخش فراهم کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، با اشاره به اهمیت نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی، اظهار داشت: با وجود تلاشهای صورت گرفته، متأسفانه خروجی نشستهای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در سطح استان، هنوز با انتظارات و پتانسیلهای موجود فاصله دارد.
وی با تاکید بر ظرفیت بالای این سازمان به عنوان بازوی تخصصی، فنی و علمی بخش کشاورزی، افزود: امروز فرصتی مغتنم است تا با همفکری و بررسی دقیق، راهکارهای عملیاتی برای بهرهگیری هرچه بیشتر از این مجموعه ارزشمند به عنوان مجمعی از نخبگان و فعالان کشاورزی خارج از بدنه دولتی، در راستای توسعه پایدار و عملیاتی کشاورزی استان پیدا کنیم.
مؤمنی با تاکید بر تعامل سازنده و بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای موجود، تصریح کرد: با توجه به تاکید ویژه استاندار در جلسات متعدد بر مدرنسازی و تعالی کشاورزی استان بر پایه توان نخبگان و دانشآموختگان این حوزه، جلسهی با متخصصان و نخبگان این بخش با حضور ایشان برگزار شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به چالشهای پیش روی بخش کشاورزی از جمله تغییرات اقلیمی و اهمیت مدیریت منابع آب، خواستار ارائه راهکارهای نوآورانه و دانشبنیان برای استفاده بهینه از آب و جایگزینی روشهای سنتی با فناوریهای نوین شد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت تسهیل دسترسی کشاورزان به خدمات و لزوم راهاندازی پیشخوان کشاورزی، از سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان خواست تا با بهرهگیری از خرد جمعی و توان نخبگان عضو، برنامه و بسته پیشنهادی عملیاتی را در خصوص بخشهای قابل واگذاری تصدیگریها، فرصتهای شغلی قابل تعریف در نظام کسب و کار بخش کشاورزی، برنامههای دانشبنیان و بستههای جدید انگیزشی، ظرف مدت یک ماه ارائه دهند.
مؤمنی با تاکید بر اینکه این حرکت باید با هدف ارتقای جایگاه بخش کشاورزی و ایجاد انگیزه و فرصت برای فعالان و علاقهمندان به این حوزه انجام شود، خاطرنشان کرد: این برنامه عملیاتی، با توجه به اختیارات تفویض شده هیئت دولت به استانداران، در شورای برنامهریزی استان مطرح خواهد شد تا با پشتیبانی استاندار، فرصتهای جدید و انگیزشی برای نیل به مدرنسازی و توسعه علمی و دانشگاهی با مشارکت نخبگان و ایجاد یک اکوسیستم پویا در بخش کشاورزی فراهم آید.
وی در پایان سخنان خود، ابراز اطمینان کرد که نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با مشارکت حداکثری، همکاری و هماندیشی اعضای خود، میتواند آیندهای روشن و پر رونق را برای کشاورزی استان رقم بزند و زمینه را برای توسعه پایدار و اشتغالزایی در این بخش فراهم کند.