کاهش شدید جمعیت روستایی زنگ خطر توسعه در بیجار است

اقتصاد ایران: بیجار - فرماندار بیجار با اشاره به مهاجرت روستاییان و کاهش چشمگیر جمعیت این شهرستان گفت: جمعیت روستایی از ۸۷ هزار نفر در سال ۶۵ به حدود ۳۲ هزار نفر کاهش یافته و این زنگ خطری برای توسعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم کاظمی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار که با حضور معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این شهرستان در حوزه کشاورزی و گردشگری اظهار کرد: بیجار از نظر وسعت، جمعیت، تولید گندم، ظرفیت‌های گردشگری و پراکندگی روستایی شرایط خاصی دارد که نیازمند نگاه ویژه ملی است.

وی با بیان اینکه تنها فاصله میان دو روستای قمچقای و خسروآباد بیش از ۸۰ کیلومتر است، افزود: ما در شهرستان بیجار با روستاهایی مواجه هستیم که فاصله آن‌ها از مرکز شهرستان به بیش از ۲۰۰ کیلومتر می‌رسد؛ از جمله شهرک با ۲۰۹ کیلومتر فاصله و هزارکانیان با بیش از ۴۰ کیلومتر مسیر صعب‌العبور.

فرماندار بیجار تصریح کرد: مجموع راه‌های آسفالت‌شده شهرستان حدود ۵۷۰ کیلومتر است و شاخص ضریب نفوذ راه‌ها تنها ۵۷ درصد برآورد می‌شود که از میانگین استانی و کشوری پایین‌تر است و همین موضوع نقش مهمی در افزایش مهاجرت داشته است.

کاظمی با ابراز نگرانی از روند مهاجرت روستاییان افزود: در سال ۱۳۶۵، بیجار دارای ۸۷ هزار نفر جمعیت روستایی و ۲۸۷ روستا بود، اما اکنون تنها حدود ۳۲ هزار نفر در ۲۲۹ روستای شهرستان ساکن هستند و این آمار نشان از مهاجرت گسترده بیش از ۹ هزار خانوار دارد.

وی با بیان اینکه چشم امید شهرستان به نتایج این سفر و جلسه دوخته شده است، ادامه داد: انتظار می‌رود در این سفر بخشی از محرومیت‌های انباشته‌شده منطقه جبران و اعتبارات لازم برای نگه‌داشت جمعیت در روستاها تأمین شود.

فرماندار بیجار در پایان تأکید کرد: این شهرستان با وجود آنکه قطب تولید گندم استان و محل ذخیره غلات در کردستان است، در حال خالی شدن از سکنه است و اگر به‌صورت ویژه به آن نگاه نشود، در آینده نزدیک با بحران جمعیتی و رکود توسعه مواجه خواهیم شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ