ابراز تردید فرانسه درباره طرح خرید تسلیحات از آمریکا برای اوکراین
اقتصاد ایران: در حالی که رئیس جمهور آمریکا از فروش تجهیزات نظامی به اروپا برای ارسال آن به اوکراین خبر داده، فرانسه هم بعد از جمهوری چک در این باره ابراز تردید کرده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پولیتیکو، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به دنبال پولهای کلان است و فروش سلاحهای چند میلیارد دلاری برای اوکراین به کشورهای اروپایی را اعلام کرده است.
پس از اعلام ترامپ مبنی بر فروش میلیاردها دلار سلاح به کشورهای اروپایی برای اوکراین، مخالفتهایی با این طرح شکل گرفت. به عنوان مثال، جمهوری چک اعلام کرده است که ترجیح میدهد به جای این اقدام بر ابتکارات خود تمرکز کند. این کشور مدتی پیش با موفقیت صدها هزار گلوله توپخانه برای کی یف خریداری کرد.
در این میان صداهای انتقادی از فرانسه نیز به گوش میرسد.
نشریه پولیتیکو به نقل از دو مقام فرانسوی گزارش داد که پاریس نمیخواهد در طرح خرید سلاحهای آمریکایی شرکت کند. این مجله اشاره میکند که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مدتهاست که از ایجاد صنعت دفاعی اروپایی با اولویت دادن به خریدهای محلی حمایت میکند.
در این میان سوفی پریماس، سخنگوی دولت فرانسه گزارش پولیتیکو را را تأیید نکرد، با این حال، اظهار داشت که فرانسه قصد دارد خرید سلاحهای اروپایی را «حداکثر اولویت» قرار دهد. پریماس اظهار داشت که فرانسه حداکثر ترجیح را برای خریدهای اروپایی دارد.
با این حال، از آنجایی که اوکراین به کمک فوری نیاز دارد و ایالات متحده در سیستمهای تسلیحاتی مختلف پیشرو است، جای سوال است که آیا کی یف میتواند بدون حمایت واشنگتن از پس این کار برآید یا خیر.
به عنوان مثال، اوکراین برای دفاع هوایی زمینی به سیستم پاتریوت ایالات متحده متکی است و بارها درخواست واحدها و موشکهای اضافی کرده است که طبق گزارشها انتظار میرود برخی از آنها در آینده نزدیک تحویل داده شوند. در حالی که یک سیستم فرانسوی-ایتالیایی مشابه، SAMP/T، وجود دارد، اما به طور قابل توجهی کمتر رایج است. کی یف تاکنون فقط دو مورد از این تسلیحات را دریافت کرده است.
ایالات متحده آمریکا همچنین در زمینه سلاحهای دیگر، مانند بمبها و موشکهای دوربرد، پیشرو است. پس از اعلامیههای اخیر ترامپ در مورد فروش سلاح به کشورهای اروپایی برای اوکراین، گمانهزنیهایی مبنی بر اینکه کی یف ممکن است موشکهای کروز تاماهاوک با برد 2400 کیلومتر را دریافت کند، وجود داشت. با این حال، رئیس جمهور آمریکا بعداً اظهار داشت که نمیخواهد موشکهای دوربرد را در اختیار اوکراین قرار دهد. اروپا در حال حاضر هیچ سلاح قابل مقایسهای ندارد.
ترامپ اخیرا اعلام کرده که با توجه به حملات موشکی روسیه، ایالات متحده سامانههای پاتریوت بیشتری در اختیار اوکراین قرار خواهد داد. وی تاکید کرده که هزینه این سامانهها توسط کشورهای شریک ناتو، از جمله آلمان، پرداخت خواهد شد. با این حال، سامانههای پاتریوت در سراسر جهان کمیاب هستند. هنوز مشخص نیست که این سامانهها از کجا تهیه میشوند و چه زمانی میتوانند به اوکراین تحویل داده شوند.
این اعلام، فعالیت سراسیمه و همراه با نگرانی را در میان مقامات دولتهای اروپایی برانگیخت که اکنون در تلاشند تا چگونگی اجرای این طرح و تضمین تأمین این تسلیحات برای اوکراین را بیابند. بسیاری از سؤالات در این باره همچنان بی پاسخ مانده است.
انتهای پیام/