به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، زمستان1402 یک مصوبه به درخواست وزارت بهداشت دولت سیزدهم درباره فعالیت پزشکان عمومی در ارائه خدمات و عملهای زیبایی، لیزر و بوتاکس صادر شد و آنها از فعالیت در این حوزه منع شدند. این ممنوعیت علاوه بر ایجاد شکاف بین پزشکان عمومی و وزارت بهداشت، نگرانیهایی را هم درباره مرز بین اقدامات و جراحیهای زیبایی و عدمرعایت اصول ایمنی و بهداشتی در انجام این خدمات توسط افراد فاقد صلاحیت رقم زد.
در نهایت سازمان نظام پزشکی، شکایتی را علیه مصوبه ممنوعیت ارائه خدمات زیبایی از سوی پزشکان عمومی به هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ارسال کرد و بالاخره دیروز حکم زمستانی وزارت بهداشت علیه پزشکان عمومی باطل شد. رضا لاریپور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی که نماینده این سازمان در طرح این شکایت بوده به چند نکته در اینباره اشاره میکند و میگوید: «باید فعالیت پزشکان عمومی در حوزه ارائه خدمات زیبایی پس از آموزشهای برنامهریزی شده از سوی وزارت بهداشت صورت بگیرد و اقداماتی برای کاهش ورود این افراد به حوزه زیبایی و تمرکز بر افزایش نیروی انسانی در حوزههای پزشکی که کمبود نیروی انسانی دارند بیشتر شود.»
مصوبهای که 20سال اجرا نشد
سال 76 یک ماده واحده توسط مجلس تصویب و مقرر شد که کمیته ملی صلاحیت حرفهای تشکیل شود. وظیفهاش هم حل منازعات و اختلافات بین رشتهای و درونرشتهای پزشکی بود، اما تقریبا این کمیته 20سال تشکیل نشد. سال96 وزیر وقت بهداشت برای برخی اعضا حکم زد و این کمیسیون تشکیل شد که مصوباتی هم داشت. اما با تغییر وزیر بهداشت، مصوبات کمیسیون ابلاغ نشد.
اقدام نادرست وزیر بهداشت سابق
زمستان 1402وزارت بهداشت دولت قبل در یک اقدام کاملا نادرست، کمیسیون ملی صلاحیت حرفهای را تعطیل و به جای آن کمیته صلاحیت حرفهای ذیل شورایعالی برنامهریزی را ایجاد کرد. آنها با تصور اینکه یکی از افراد حاضر در کمیسیون رئیس سازمان یا نماینده سازمان نظام پزشکی باشد، برای خودشان مصوباتی داشتند که ازجمله آنها ممنوعیت برای پزشکان عمومی در ارائه خدمات زیبایی بود که علیه این مصوبه شکایتی از سوی سازمان نظام پزشکی مطرح شد.
ساماندهی پزشکان عمومی در حوزه زیبایی
فعالیت پزشکان عمومی در حوزه خدمات زیبایی باید نیازسنجی شود و هیچ نیازی به این میزان پزشک متبحر در حوزه زیبایی نداریم. آن هم درحالیکه در بخشهای دیگر مثل اورژانس، بیهوشی و... کمبود نیرو دارند، اما بهدلیل مسائل درآمدی و معیشتی و اقبال مردم از حوزههای زیبایی تمایل به فعالیت در این بخشها بیشتر است. میتوان با ارتقای جایگاه پزشک عمومی حجم بالای خدمات زیبایی را که عملا کار درمانی هم محسوب نمیشود و باری از دوش نظام سلامت برنمیدارد کاهش داد.
پزشکان عمومی در ردیف دوم بیشترین متهمان پروندههای قصور پزشکی قرار دارند و بخش قابلتوجهی از این شکایات، به دلیل عملهای زیبایی است.
۹۸هزار پزشک عمومی در کشور حضور دارند و براساس اعلام سازمان نظام پزشکی، ۴۰درصد آنها به کاری غیر از طبابت مشغولند.